ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ *  

Δυστυχώς, θα πάει μακριά η βαλίτσα! Με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όπως γίνεται πάντα, οι λαοί θα πληρώσουν το μάρμαρο! Μιλάμε για πολυεπίπεδη αναδυόμενη κρίση, οικονομική, ενεργειακή, επισιτιστική… Ρωσία και Ουκρανία είναι οι μεγαλύτεροι σιτοβολώνες του κόσμου με αποτέλεσμα η μή επάρκεια εξαγωγών σε αλεύρι θα οδηγήσει σε έκρηξη των τιμών απανταχού στην υφήλιο, ιδιαίτερα στις φτωχές χώρες και σε αυτές, οι οποίες έχουν… απονευρώσει την εθνική τους παραγωγή! Κατά συνέχεια, εδώ στο Ελλαδιστάν θα πούμε το ψωμί ψωμάκι! Κυριολεκτικά και μεταφορικά… Ύστερα, είναι και τα λιπάσματα. Η Ρωσία αποτελεί τον μέγιστο εξαγωγέα λιπασμάτων. Πού θα φτάσουν οι τιμές τους;; Οι Έλληνες παραγωγοί, είτε θα αναγκαστούν να ανεβάσουν τις τιμές των προϊόντων τους σε δυσθεώρητα ύψη για να μπορέσουν να επιβιώσουν, είτε θα σταματήσουν κάθε παραγωγική διαδικασία, κρινόμενη, ως ασύμφορη! 

Ενάμιση χρόνο πριν, έκθεση του ΟΗΕ ανέφερε, ότι περίπου 100 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα φτωχοποιηθούν από τα καταστροφικά αποτελέσματα των λοκντάουνς της (ψευτο)πανδημίας. Τώρα, τα πράγματα θα είναι πολυ χειρότερα! Η ταπεινότητα μου προτιμά να γίνεται μάντης κακών, παρά ένας…κακός μάντης, όπως έλεγε ο μάντης Κάλχας! Τις πταίει λοιπόν;; Μήπως ξύπνησε μια ωραία πρωία ο Πρόεδρος Πούτιν κι είπε να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία διότι δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει;; Όσοι τοποθετούν την αρχή του παρόντος πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2022, είτε δρουν (ασυνείδητα ή ευσυνείδητα) ως φερέφωνα της Νατοϊκής προπαγάνδας, είτε δεν ξέρουν τί τους γίνεται! Από πού να αρχίσουμε;; Θέλετε, από το 1991, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπέικερ διαβεβαίωνε τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να επεκταθεί, ούτε… ίντσα πέρα από την Γερμανία, παραταύτα 15 χρόνια αργότερα είχε…καταπιεί Τσεχίες, Σλοβακίες, Πολωνίες και σχεδόν όλες τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες;; Να αρχίσουμε μήπως από την ανατροπή της νόμιμης κι εκλεγμένης Κυβέρνησης Γιανουκόβιτς από Αγγλοαμερικανούς και Γερμανούς πράκτορες το 2014 με εκατόμβη νεκρών ή να ξεκινήσουμε τον χορό του αίματος, από την γενοκτονία των Ρωσοφώνων στο Ντονμπάς, τα τελευταία οκτώ χρόνια, όταν ουδέποτε ετηρήθησαν οι συμφωνίες του Μίνσκ;;

Όπως και να χει, όλοι οι σοβαροί γεωστρατηγικοι αναλυτές θεωρούν δεδομένο, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ΔΕΝ πρόκειται να αποχωρήσει στρατιωτικά από την Ουκρανία, εάν δεν επιτύχει τους στόχους του, δηλαδή την ανεξαρτητοποίηση των Ρωσικών εδαφών και την διασφάλιση της Ρωσικής επικράτειας, από κάθε εξωγενή απειλή, προερχόμενη  από τους κόλπους του ΝΑΤΟ. Τα mediaκα δυτικόδουλα χαμαιτυπεία, τα οποία κάνουν λόγο για αδυσώπητους βομβαρδισμούς στον αστικό ιστό, εκ μέρους των Ρώσων, αφού οι τελευταίοι τα’χουν βρει… μπαστούνια από την ηρωική αντίσταση των Ουκρανών, μόνο τον γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν! Εάν ήθελε ο Πούτιν θα… εξαϋλωνε όλες τις Ουκρανικές πόλεις, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, τόσο με τα πυραυλικά του συστήματα, όσο και με την βοήθεια της αεροπορίας του, την οποίαν ειρήσθω εν παρόδω ουδόλως έχει χρησιμοποιήσει. 

Τα χτυπήματα σε εμπορικά κέντρα, σχολεία, γηροκομεία και εργοστάσια δεν είναι τίποτε άλλο από εξουδετέρωση δομών, που είχαν εκκενωθεί από τους Νεοναζί του Αζόφ και πλέον λειτουργούσαν, ως στρατώνες, αποθήκες πυρομαχικών και κέντρα ανεφοδιασμού! Οι Ουκρανοί Νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους, εμποδίζοντας τις οδούς διαφυγής των κι ενίοτε χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινη ασπίδα, γνωρίζοντας πολυ καλά, πως ο Ρωσικός στρατός δεν πρόκειται να χτυπήσει πολίτες. Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για Ρωσόφωνους, τουτέστιν σάρξ εκ της σαρκός της Ρωσίας, ενώ αυτοί ως Γερμανοφωνοι, απλά δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή! Ταύτα όμως ποσώς θα σας τα εξηγήσουν τα…νεοφιλελέ παπαγαλάκια, από τα οποία δυστυχώς ενημερώνεται η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού! 

Όσο για τα φληναφήματα, πως οι Ρώσοι είναι… ψωφοπείνες και δεν θα αντέξουν για πολύ το κόστος ενός μακροχρόνιου πολέμου, η ιστορία διδάσκει, ότι η Ρωσία είναι μπαρουτοκαπνισμένη σε πολυετείς πολέμους με τελευταίο αυτόν στο Αφγανιστάν, ενώ σχετικά με τον διακαή πόθο για τα…φράγκα, ας κοιτάξουν καλύτερα στον καθρέφτη τα δικά τους μούτρα διότι ο Πρόεδρος Πούτιν κέρδιζε τα τελευταία χρόνια ένα δισεκατομμύριο Ευρώ την ημέρα (ναι καλά διαβάσατε) από τις εξαγωγές του στον τομέα της ενέργειας και ΜΟΝΟ, χωρίς να υπολογίζονται τα λοιπά εξαγώγιμα Ρωσικά προϊόντα, όπως είδαμε στην αρχή. Αυτά, για τα οποία η Νατοϊκή προπαγάνδα (και ο άνθρωπος τους Ζελενσκι) κατηγορούν την Ρωσία, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, είναι ακριβώς ΑΥΤΑ που επιθυμούν σφόδρα η Ρωσία να πράξει! Ενισχύοντας την Ουκρανία με χίλια μύρια οπλικά συστήματα επιχειρούν την διαιώνιση του πολέμου, την απώλεια ολοένα και περισσότερων ανθρωπίνων ζωών, ενώ εξωθούν τον Πούτιν στο να προχωρήσει σε ΜΑΖΙΚΟΥΣ βομβαρδισμούς, ούτως ώστε να απομονωθεί περαιτέρω από την διεθνή κοινότητα και γιατί όχι να επέλθει η ανατροπή του, εξαιτίας των πιθανών εσωτερικών τριγμών, που θα προκύψουν στην Ρωσική επικράτεια. Αμ δε! Κοντός ψαλμός αλληλούια! 

P. S. Ας ξεχάσουμε λίγο τον πόλεμο και την επερχόμενη ακρίβεια κι ας…φάμε ένα παγωτό, αφού λίαν συντόμως ανοίγει ο καιρός. Η ταπεινότητα μου το έκανε σήμερα. Κάθησα σε ένα καφέ και λέω στην σερβιτόρα:

ΣΑΡΛ: Κοπελιά, θέλω ένα παγωτό. 

ΣΕΡΒ: Τί παγωτό θέλετε κύριε;;

ΣΑΡΛ: Θα ήθελα ένα ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ παγωτό! 

ΣΕΡΒ: Παρακαλώ;;

ΣΑΡΛ: Γουστάρω ένα παγωτό από την Ουκρανία, ρε παιδί μου!! 

ΣΕΡΒ: (γελώντας) Γιατί από την Ουκρανία;;

ΣΑΡΛ: Διότι θέλω ένα παγωτό, που να κάνει μπαμ!! 

Τα σέβη μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ

loading...