ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΤΣΕΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ»

ΠΑΛΙΑ ΚΟΛΠΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΠΕΡΙ-ΤΥΛΙΓΜΑ

Στην κατακλείδα του βιβλίου του «Ο νόμος της δύναμης στην παγκόσμια τάξη»1, με αφορμή το πέρασμα από την περίπου εικοσαετή «χρυσή

εποχή» του συστήματος του Μπρέτον Γουντς στην «μολύβδινη εποχή» της εγκατάλειψής του, ο «παλιός-αλλιώς Τσόμσκυ» αναφέρεται επικριτικά στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, αφήνοντας άφωνο τον αναγνώστη, στα αφτιά του οποίου ηχούν εντελώς παράφωνα τα νεοταξίτικα-φιλοεμβολιαστικά λόγια που εκστόμισε προ ολίγων μηνών ο «νέος Τσόμσκυ», όψιμος λάτρης της κωλοτούμπας στην προκεχωρημένη ηλικία των 93 ετών (σε συνέντευξη που παρεχώρησε στον Kurt Gödel, όταν του ετέθη το ερώτημα ποιες είναι οι σκέψεις του σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, ετάχθη υπέρ της απομόνωσης των απρόθυμων να εμβολιασθούν2).

Στο βιβλίο εκείνο, ο παλιός-αλλιώς Τσόμσκυ έγραφε:

«Η περίοδος της “μολύβδινης εποχής” υπήρξε εξάλλου και περίοδος κατάργησης των κοινωνικών, δημοκρατικών μέτρων τα οποία είχαν βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την ευημερία των ανθρώπων. 

Γενικά, η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων προσέφερε μεγαλύτερη εξουσία στο “πραγματικό κοινοβούλιο” του ιδιωτικού κεφαλαίου των επενδυτών να ασκεί βέτο, οδηγώντας σε παρακμή τη δημοκρατία και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και σε επιδείνωση της δημόσιας υγείας»3.

Λίγες αράδες παρακάτω συμπλήρωνε:

«Είναι πολύ φυσικό η κατάργηση της μεταπολεμικής οικονομικής τάξης πραγμάτων να συνοδεύεται από μια αξιοσημείωτη επίθεση εναντίον της πραγματικής δημοκρατίας –της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων– με το σύνθημα TINA (There is No Alternative). 

Πρόκειται για μια χονδροειδή μίμηση του μαρξισμού. Και δεν χρειάζεται να πούμε πως το σλόγκαν της είναι η απάτη προς ίδιον όφελος. Η κοινωνικοοικονομική τάξη που έχει επιβληθεί σήμερα στον κόσμο είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων αποφάσεων στο πλαίσιο ανθρώπινων θεσμών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...