Κρεμλίνο προς Βαρσοβία: Για τολμήστε και οι συνέπειες θα είναι τέτοιες που δεν έχετε βιώσει ποτέ στην ιστορία σας – ΒΙΝΤΕΟ

 Κατά μέτωπο “επίθεση” Πεσκόφ σε ΝΑΤΟ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε την ιδέα αποστολής στρατευμάτων από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αυτό το ενδεχόμενο παραδέχτηκαν πρόσφατα εκπρόσωποι των ΗΠΑ , διευκρινίζοντας ότι οι ίδιοι δεν θα στείλουν τον στρατό τους.

Πρόσφατα προτάθηκε και από την Πολωνία η ανάπτυξη «ειρηνευτικής δύναμης» του NATO. Συγκεκριμένα, «Νομίζω ότι είναι απαραίτητη η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης» του ΝΑΤΟ, αν όχι «μιας ευρύτερης διεθνούς συμμαχίας – η οποία θα είναι σε θέση να αμυνθεί και να επιχειρήσει στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε μεταξύ άλλων ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας.

Τροποποιήσεις στο πολωνικό Σύνταγμα- Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών

Σύμφωνα, με το Πολωνικό πρακτορείο τύπου, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki θα ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν τροποποιήσεις στο πολωνικό Σύνταγμα που θα επιτρέψουν τη μαζική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Το Κρεμλίνο, αναφέρθηκε στην δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που έγινε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου.

“Ο Πρόεδρος Πούτιν το είπε ξεκάθαρα και δημόσια στη νυχτερινή του ομιλία προς τους πολίτες της Ρωσίας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αρκεί απλώς να το ξαναδιαβάσετε, ειδικά τη στιγμή που τόνίζει πως, όποιος παρέμβει θα αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες συνέπειες στην ιστορία», σχολιάζει ο Πεσκόφ. 

Εδώ είναι το πλήρες απόσπασμα του Πούτιν για το οποίο μιλά ο Πεσκόφ:

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του, με το οποίο ανακοίνωσε την έναρξη των «ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων» στο Ντονμπάς. 

«Όποιος εξωτερικός παράγοντας σκέφτεται να παρέμβει να ξέρει ότι εάν το κάνει θα αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες συνέπειες απ’ όσες έχει αντιμετωπίσει στην ιστορία. Ελπίζω να με ακούσετε». 

loading...