Δεν σχεδιάζει «ελευθερία» για τους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση – Τι θα γίνει με τα μέτρα


 Οι ανεμβολίαστοι συνεχίζουν να ζουν με μέτρα παρόλο που πλέον επέστρεψε η κανονικότητα για τους εμβολιασμένους

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, ο Covid-19 και τα μέτρα να μην απασχολούν τόσο την επικαιρότητα, παρόλα αυτά ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού συνεχίζει να ζει με μέτρα, ενώ χιλιάδες είναι οι υγειονομικοί που βρίσκονται εκτός εργασίας και δίνουν τον αγώνα τους έξω από το υπουργείο Υγείας. 


Λίγο πριν την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία υπήρχε μια μικρή αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση, όσον αφορά το θέμα των υγειονομικών, θα κάνει πίσω, καθώς δεχόταν μεγάλη πίεση το ΕΣΥ.


Παρόλα αυτά τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στην Ουκρανία «έθαψαν» το θέμα του Covid-19 και δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.


Και ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει την ολική άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους, και με φόντο ότι έρχεται και το «τέλος» της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους.


Μπορεί οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης να συνεχίζουν να μπαίνουν κανονικά σε κέντρα διασκέδασης και τους εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού νόσησης, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους ανεμβολίαστους.


Μέχρι στιγμής, στους κλειστούς χώρους συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ή δεν έχουν κάνει ακόμα την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.


Το κυβερνητικό επιτελείο με κάθε τρόπο έχει τονίσει ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για τους ανεμβολίαστους. Δεν πρόκειται να τούς δοθούν «ελευθερίες» κινήσεων και δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, «οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να μπορούν να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test».


Όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου δεν έχουν πρόσβαση σε:


κέντρα διασκέδασης

κλειστούς χώρους εστίασης

θέατρα

κινηματογράφους

μουσεία

εκθέσεις

συνέδρια

γυμναστήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια :