Προς τι η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν;Άρθρο του Νίκου Ι.Νικολόπουλου *    

Εάν πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε θα σημαίνει ότι ετοιμάζει την ανομολόγητη παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο .

Ο Κ. Μητσοτάκης τότε θα έχει αποδεχθει τις ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και η Ελλάδα θα έχει μπει σε μία τροχιά εθνικης συρρίκνωσης…Τα εθνικά μας συμφέροντα θα έχουν περιέλθει σε δεύτερη μοίρα…

Απο τα τουρκικά ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλαδος θα γευματίσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Κυριακή.

Εάν συμβαίνουν όσα λέει ο Ο. Τσελίκ, δηλαδη ότι πάει «ο Κ. Μητσοτάκης για να συζητήσει την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου»! τότε αλλοιμονο στη πατριδα μας…

Γιατι εάν ο Κ. Μητσοτάκης ακολουθεί την «πατριωτική» αμερικανικογερμανική γραμμή Σημίτη τότε ο ακρωτηριασμός με την παράδοση του μισού ΑΙΓΑΙΟΥ πελάγους θα επελθει και αυτό θα αποτελει εθνικη προδοσία…

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, αποκάλυψε την ατζέντα των συνομιλιών μέσα στην οποία ξεχωρίζει το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου!

Η εθνικη γραμμή απο την εποχη του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι του Αλέξη Τσίπρα και στην οποια έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου είναι και εκφράζεται πάγια μέσα απο την αμετακίνητη θεση ότι υφίσταται μονό μια διαφορά με την Τουρκία αυτή της υφαλοκρηπίδας και της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμμία εξουσιοδότηση για να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα …

Ποιος εδωσε το δικαίωμα στον Κ. Μητσοτακη να αποδέχεται «ο φάκελος των συνομιλιών να περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατικοποίηση των νησιών» οπως δημόσια είπε ο Ο. Τσελικ και μάλιστα ότι εκ μέρους της Ελλάδας όλα αυτά πως θα συζητηθούν»;

Εάν είναι δυνατόν Έλληνας Πρωθυπουργός να έχει αποδεχθει, να πάει στη Κωνσταντινούπολη, να συζητήσει με τον Τούρκο ψευτοΣουλτανο , τον αφοπλισμό και την παράδοση των ελληνικών νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ πελάγους ;

Η παρουσία του στο “γεύμα προδοσίας” ενορχηστρώνεται απο τα Τουρκικα μέσα ενημέρωσης τα οποία αναπαράγουν το παραλήρημα των Τούρκων δημοσιογράφων που αλαλάζουν : «Να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα νησιά του Αιγαίου»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι του CNN Turk, μιλούν με φόντο χάρτη, όπου παρουσιάζονται ελληνικά νησιά ως «παράνομα» εξοπλισμένα και προετοιμάζουν το τραπέζι...με το μενου των παράνομων διεκδικήσεων με συνοδευτικά απειλές και πολεμικούς τσαμπουκάδες .

Το διεθνές δίκαιο, οι συνθήκες, οι παραβιάσεις και οι παραβάσεις της Τουρκίας

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ τα όρια της προκλητικότητας στο Αιγαίο … Στόχος ομολογημένος, όλων αυτών και του γεύματος, είναι ο διαμοιρασμός του Αιγαίου στη θάλασσα και στον αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν εγκλωβισμένα στην τουρκική ζώνη τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου.

Οπως αποδεικνύουν οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις και παραβάσεις οι τουρκικοί στόχοι παραμένουν, 35 χρόνια αργότερα απο την Τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή του 40% της Κύπρου αναλλοίωτοι, ενώ δεν έχουν αποδώσει καρπούς οι κατά καιρούς διμερείς συνομιλίες.

Το σοβαρότερο όμως είναι ότι οι ελπίδες που είχαν επενδυθεί για εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας διαψεύδονται, υποχρεώνοντας τώρα την Κυβέρνηση Μητσοτακη να προχωρήσει σε αναθεώρηση της πολιτικής αυτής και όχι σε ιταμή παράδοση και συνθηκολόγηση.

Είναι κρίσιμη ώρα και για τούτο αξίζει και πρέπει να υπενθυμίσουμε τα εξής : Ειναι γνωστο οτι η Ελλαδα ύστερα απο τη βάρβαρη και εγκληματική εισβολη των Τουρκων το '74 και κάνοντας χρήση αναφαίρετου δικαιώματος της [ αρθρο 51 καταστατικου χαρτη των ΗΕ] εξόπλισε ΑΜΥΝΤΙΚΑ τα νησιά του Αιγαιου.

Η Τουρκια -ενω γνωρίζει πολυ καλά οτι δεν προκειται να της επιτεθουμε- συγροτησε την 4η Στρατια ,με τον ισχυρισμό οτι κινδυνεύει απο τις δυνάμεις των νησιών μας... ενω τυχον αποσυρση των δυναμεων μας απο τα νησια,η εγκατασταση των οποιων απαιτησε πολυ χρονο, τα αφηνει ουσιαστικα ανυπερασπιστα,δεδομενου οτι σε περιπτωση κρισης ο χρονος που θα απαιτηθει για την αξιοπιστη αμυντικη επανεγκατασταση ειναι πολλαπλασιως μεγαλυτερος απο τον ελαχιστον χρονο επιβιβασης των τουρκικων στρατευματων στα αποβατικα τους για αμεση επιθεση κατα των νησιων μας..

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος καλεί τις Εελληνίδες και τους Έλληνες να εμποδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με κάθε τρόπο ώστε να μην διαπράξει τέτοια αυτοκαταστροφική ενέργεια, όμοια της οποίας μόνον η χούντα του '67 πραγματοποίησε με οδυνηρά για την Κύπρο και τον Ελληνισμο αποτελέσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :