Με λεφτά από τις ΗΠΑ πάνε Ουκρανία!!! Ούτε ένα κανάλι παίζει την αλήθεια για την ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ!!!

 Ένα ρεπορτάζ που «καίει»…

Στην ρωσική τηλεόραση λένε ότι η λεγεώνα των ξένων που πολεμάνε υπέρ των Ουκρανών αμείβονται με τουλάχιστον 2000€ ημερησίως και πληρώνονται από αμερικανικές εταιρείες.

Την υπόθεση προσπαθεί να φωτίσει η ιστοσελίδα middleeasteye.net μέσα από ρεπορτάζ της.

Όπως μεταδίδει, ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες αναφέρουν ότι εκατοντάδες «επαγγελματίες» προσλαμβάνονται ήδη για να πάρουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε στηρίζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις.

Το Κίεβο είχε ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί ξένους εθελοντές να πολεμήσουν τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο διεθνιστής Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημιούργησε ειδικό σώμα «λεγεώνας των ξένων» και προχώρησε σε διευκολύνσεις προς όσους θέλουν να μπουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν, με τις αρχές της χώρας να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 16.000 εθελοντές.

Οι πηγές του Middle East Eye αναφέρουν ότι ανάμεσα στους εθελοντές βρίσκονται και ιδιώτες, επαγγελματίες στρατιώτες με σημαντική πολεμική εμπειρία. Επιπρόσθετα, στην χώρα καταφθάνουν και ιδιώτες που προσλαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρίες για επιχειρήσεις εκκένωσης και άμυνας.

«Εργοδότης είναι μια εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων. Τόσο άνδρες όσο και γυναίκες μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον» αναφέρεται σε σχετική διαφήμιση και σημειώνεται «μόνο εξαιρετικά έμπειροι υποψήφιοι που διαθέτουν τουλάχιστον πενταετή στρατιωτική εμπειρία σε αυτή την περιοχή της Ευρώπης θα γίνονται δεκτοί».

Η πληρωμή κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 2.000 δολαρίων την ημέρα, ενώ περιλαμβάνεται και μπόνους με την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Δύο μισθοφόροι ανέφεραν στην ενημερωτική ιστοσελ΄δα ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες που προσλαμβάνουν επαγγελματίες για τέτοιες δουλειές, με την αμοιβή να φτάνει ακόμη και τις 3.000 δολάρια.

Την 6η Μαρτίου, σε συνέντευξή του στο CNN o Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, ανέφερε ότι οι ξένοι μαχητές που δήλωσαν έτοιμοι να πολεμήσουν ή πολεμούν ήδη εναντίον της Ρωσίας αγγίζουν τις 20.000.

loading...