Ουδέν νεώτερον από το (Ανθρώπινο) μέτωπο






Κώστα Δημ Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου) *   

Φημολογείται πως «ζούμε γεγονότα κοσμοϊστορικά». Ουδέν αναληθέστερον  πραγματικά. Ζούμε επαναλήψεις, όπως έχουν καταγραφεί ιστορικά και διαχρονικά. «Ο κόσμος αλλάζει ριζικά». Τίποτα δεν αλλάζει, αφού η ανθρώπινη νοοτροπία παραμένει ίδια: Υπανθρωποειδής αλληλοεξόντωση σταθερά  παρομοία. Επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου και οι σκοπιμότητες του ανήθικου και αισχρότερου. Ζει και βασιλεύει η υποκρισία, η ακρισία, η αβελτηρία, η αδηφαγία, και η ανθρωποεξοντωτική μανία. Είναι ανατριχιαστική η διαχρονική πρακτική ενός είδους του ζωικού βασιλείου (Άνθρωποι) να προσπαθεί να εξοντώσει μέλη που το συναποτελούν. Άνθρωποι συνανθρώπους τους εκτελούν /δολοφονούν!!!….

Προσωπικά δεν βλέπω (επί τα βελτίω φυσικά) αλλαγές. Μόνον (κακοήθεις) σημειώνονται διαρκώς εξαλλαγές. Ε.Ε και ΝΑΤΟ … αναγκάζονται να δραστηριοποιηθούν, να συσφίξουν τους χαλαρωμένους –μεταξύ των χωρών /μελών τους –δεσμούς, ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους τους υπαρκτούς.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Σέβεται μόνον όποιες –και όποτε – συνθήκες διεθνείς τον συμφέρουν.  Ναι στην Συνθήκη του Μοντρέ, αλλά άλλες πχ Λωζάνης , ΟΧΙ – Δεν τον … ενδιαφέρουν (!). Έκλεισε – για το θεαθήναι , τα Στενά «συμμετέχοντας» ως μέλος του ΝΑΤΟ –στα μέτρα τα κοινά του αποκλεισμού της Ρωσίας. Κουτοπόνηρος ο μεμέτης εκμεταλλευτής της συγκυρίας: Τα πολεμικά ρωσικά πλοία εξαιρούνται του αποκλεισμού διέλευσης, όταν πρόκειται να επαναπατριστούν. Μα, μόνον προς τη βάση τους θα πορευτούν , αφού οι εχθροπραξίες διεξάγονται κοντά εκεί και όχι σε απόμακρη περιοχή, κάτι που έξοδο –μέσω Στενών-απαιτεί.  Αντίθετα, τα συμμαχικά πολεμικά είναι αυτά που θα εμποδιστούν να πάνε να βοηθήσουν ουσιαστικά. Άρα ιδού και δύο κλούβια τουρκικά αυγά. Ποιος ηλίθιος, θα χάψει τέτοια παραμύθια του κάθε πονηρομπουνταλά, (σ. σ εξαιρούνται τα καθυστερημένα συμμαχικά μυαλά) ; Όπως και το : «Δεν στέλνουμε πολεμικό υλικό στους εμπλεκόμενους γιατί έχουμε … παραδοσιακούς δεσμούς». Είναι ή δεν είναι μέλος της συμμαχίας η Τουρκία που δηλώνει πως: «δεν θα συμμετάσχει σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας» και οι … «Σύμμαχοι την ανέχονται;». Και για πόσο ακόμη θα παίζει τον 

«επιτειδιοουδέτερο» στην διεθνή σκακιέρα του «να η ευκαιρία»; .Οι Δυτικοί διαθέτουν νανώδη /θαμνώδη/πυγμαία ηγετικά αναστήματα τα οποία είναι επιρρεπή σε λάθη και επικίνδυνες διεθνείς παρεμβάσεις /ολισθήματα. 

Αδυνατούν να αφουγκραστούν τα ιστορικά μαθήματα –παθήματα, επηρεαζόμενοι /κατευθυνόμενοι μόνο από συμφέροντα (!). Θεωρώ πως ούτε τώρα θα επωφεληθούν ουσιαστικά.  Ο κος Πούτιν και ο κος Ερντογάν θα είναι οι ζημιωμένοι τελικά. Η Γερμανία εξοπλίζεται υπερβολικά. «Θετικό». Δυστυχώς δεν θα υπάρχω (και ούτε ποτέ θα ήθελα να το ξαναζήσω) σε περίπτωση που –μακροπρόθεσμα- ενδέχεται να αισθανθεί τόσο ισχυρή ώστε να επιχειρήσει την δική της επικυριαρχία /εισβολή σε κάποια γειτονική της περιοχή. Αρνητικό. («ουδέν καλόν αμιγές κακού …. Γερμανικού» ;).

Λέγεται πως γίνονται εκκαθαρίσεις από Ουκρανούς –Ναι- εις βάρος Ρώσων σε περιοχές της Ουκρανίας.  Θα το δεχτώ, αλλά θα ρωτήσω , δοθείσης (της) ευκαιρίας: Δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της … «ναζιστικής ουκρανικής συμμορίας»;. Επιπρόσθετα: Τι είδους Ναζί είναι οι Σουηδοί και οι Φιλανδοί που απειλούνται από την Ρωσία (λες και δεν είναι απόλυτο δικαίωμά τους) σε περίπτωση που ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ε. Ευρωπαϊκή;.

Δεν είναι απόδειξη ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια προφανή επεκτατική πολιτική;  Για ανασύσταση των σφαιρών επιρροής /προτεκτοράτων των Σοβιέτ ή νεκρανάσταση της Τσαρικής Ρωσικής Αυτοκρατορίας καταφανή; Όσο για τους Δυτικούς άμεμπτους και άσπιλους τι να πει κανείς; . Αμνησία  για Κύπρο, Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Γιουγκοσλαβία. Υπάρχει άραγε εξήγηση ή δικαιολογία; . Σκέπτομαι πως αν πχ αντί βομβαρδισμών και διάλυση της τελευταίας , προχωρούσαν σε οικονομικό αποκλεισμό , δεν θα είχε αποφευχθεί η αχρείαστη καταστροφή και ο διαμελισμός; . 

Αν οι Δυτικοί «σύμμαχοι» αντιμετώπιζαν με σκληρές οικονομικές κ. α κυρώσεις τους Τουρκοεισβολείς της Κύπρου και αν απαιτούσαν την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ , κλπ τότε δεν θα είχε τερματιστεί το δράμα στην Μεγαλόνησο; . Αλλά και δεν θα είχαν λουφάξει τα Τ ο υ ρ κ ο                                θ ρ α σ ί μ ι α που απαιτούν να κατακτήσουν ελληνικά νησιά, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο; 

Περιμένουν οι αγαπητικοί, λαών –και συμμαχικών –, να γίνει ΤουρκοΕλληνικός πόλεμος για να παρέμβουν;  Να ευαισθητοποιηθούν οι Τούρκοι ή να διαζευχτούν οι ίδιοι την υποκρισία και τα συμφέροντα που τους κατέχουν ; . 

Δεν είναι μόνον η ρωσική ανεπίτρεπτη δολοφονική επιδρομή, στην οποία οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας. Είναι και η κατάπτυστη των Δυτικών «πολιτική» που δεν τους νομιμοποιεί να παίζουν τον ρόλο του τιμητή. 

ΥΓ Αιδώς Αχρείοι πολεμοκάπηλοι απανταχού του πλανήτη Γη (προηγούμενοι, νυν, και επόμενοι). 

      Αισχρές , άθλιες, εγκληματικές ηγεσίες οι οποίες για να δοξαστούν , να κατακτήσουν , αφανίζουν λαούς , χωρίς αναστολές, με φρικαλέες δολοφονικές πρακτικές!. 

loading...