Ισραηλινή τεχνολογία εναντίον τουρκικής;;

Πληροφορίες για χρήση ρωσικών Drones ισραηλινής τεχνολογίας στο πεδίο της μάχης

Φαίνεται ότι η εισβολή στην Ουκρανία γίνεται και πεδίο δοκιμής νέων οπλικών συστημάτων από τους ρώσους, εάν ισχύουν τα βίντεο που έχουν δώσει στην δημοσιότητα. Ήδη έχουμε εντοπίσει την αναβάθμιση των ρωσικών αντι -Drones πυραυλικών συστημάτων, τα οποία φαίνεται ότι λειτουργούν και μπορούν πλέον να καταρρίπτουν τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία αποτελούν μεγάλη απειλή για τα ρωσικά στρατεύματα.

Μέχρι πρότινος, η ρωσική πολεμική αεροπορία διέθετε μη επανδρωμένα αεροσκάφη κυρίως για κατασκοπικούς λόγους. Αν και είχε παρουσιάσει πρόσφατα και επιθετικά, που όμως δεν τα είχαμε δει ποτέ στο πεδίο της μάχης. Ούτε στην Συρία.

Αυτό φαίνεται ότι έχει αλλάξει. Ο ειδικός Αμυντικός αναλυτής Σάμιουελ Μπεντετ, Φαίνεται να επιβεβαιώνει το σενάριο. Γράφει συγκεκριμένα:

Μια ενημέρωση για τις επιχειρήσεις των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έχουμε δει 18 ημέρες μετά από αυτόν τον πόλεμο. Νωρίτερα, η ρωσική προέλαση δεν είχε ISR/μαχητικά UAV που αποτελούσαν μέρος των τακτικών επιχειρήσεων τους, όπως αυτά ορίζονται από εκπαίδευση, ασκήσεις και στρατιωτικές αναπτύξεις στη Συρία και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Καθώς ο ρωσικός στρατός προσάρμοζε τις δραστηριότητές του, ενίσχυε τον εφοδιασμό και την επιμελητεία και συνέχισε την προέλαση από την Κριμαία, το Ντονμπάς και νότια προς το Κίεβο και το Χάρκοβο, προέκυψαν περισσότερα στοιχεία για ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον τομέα της κατόπτευσης και την ικανότητα απόκτησης στόχων…

Η κατάρριψη Drones τυπου Orlan-10, με Eleron-3 και UAV στόχων Eniks αποδεικνύουν ότι ο ρωσικός στρατός επιστρέφει στην ιδέα των επιχειρήσεων όπου τα UAV ανιχνεύουν την περιοχή, αναφέρουν κινήσεις και θέσεις αντιπάλου και παρέχουν συντεταγμένες για πυροβολικό, MLRS και αεροπορικά πλήγματα.

Τώρα, προκύπτουν πρόσθετα στοιχεία τόσο από τα ουκρανικά δημοσιεύματα όσο και από τα ρωσικά κανάλια ότι όχι μόνο ο ρωσικός στρατός αυξάνει τις δυνατότητές παρακολούθησης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης ZALA, αλλά προστίθεται επιπλέον ικανότητα επιθέσεων με το Orion/Forpost-R UCAV.

Το ρωσικό ΥΠΕΘΑ ισχυρίζεται ότι βίντεο που δημοσίευσε έγινε από ένα «επιθετικό drone που πετούσε στα 4000 μέτρα, χτυπώντας τον στόχο με όπλο ακριβείας». Αν αληθεύει, τότε πιθανότατα είναι ένα άλλο χτύπημα από το Orion UCAV.

Αυτό είναι το βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό ΥΠΕΘΑ

Το Forpost-R είναι ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο drone που αποκτήθηκε από το Ισραήλ πριν από μια δεκαετία, με ικανότητα μάχης που επιδείχθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Zapad-2021 με τη Λευκορωσία. Ταυτόχρονα, δεν είδαμε μέχρι στιγμής στοιχεία για ικανότητα Leer-3 EW που να εφαρμόστηκε στην Α. Ουκρανία και τη Συρία.

Τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες; Ενώ οι προαναφερθείσες ικανότητες UAV δεν φάνηκαν καλά συντονισμένες στην αρχή, και οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να πέφτουν σε ουκρανικές ενέδρες, θα πρέπει να περιμένουμε από τον ρωσικό στρατό να αναπτύξει περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης αλλά και να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την ικανότητα πληγμάτων με UAV μέσω Forpost-R και Orlan-10 (τα οποία μπορούν επίσης να τοποθετηθούν εκ νέου σε μια επιθετική έκδοση).

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιεύσει επίσης περισσότερα βίντεο από τις επιθέσεις με drone για να ανταγωνιστεί την επιτυχημένη εκστρατεία των ουκρανικών μαχητών drones TB2 που δείχνουν ότι καμία ρωσική δύναμη δεν είναι ασφαλής από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

loading...