ΕΠΕΙΓΟΝ!. Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός-Ερευνητής *   

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Ο κόσμος λόγω της τρομερής ακρίβειας, παραμιλάει!. Έχει χάσει τον ύπνο του!.

Τα μεσαία και τα πιο αδύναμα νοικοκυριά υποφέρουν!. Το ίδιο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις!.

Δώσατε επίδομα Πάσχα 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη κάτω από 600!.

Γιατί, κ. Πρωθυπουργέ, αυτοί οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη από 600 έως 1200 ευρώ δεν έχουν ανάγκη?.

Καθώς και το 70% των εργαζομένων που παίρνουν μισθούς από 400 έως 1000 ευρώ μπορούν να ζήσουν?. Και οι νέοι πως να κάνουν οικογένεια?.

Πρέπει να γνωρίζετε, κ. Πρωθυπουργέ, ότι στους 100 Έλληνες οι 80 δεν έχουν ούτε ένα ευρώ κατάθεση σε Τράπεζες!.

Και εάν οι καταθέσεις στις Τράπεζες αυξήθηκαν, αυτό οφείλεται στις καταθέσεις του 20% των Ελλήνων, που είναι εύποροι!.

Έχουμε έτσι, το 80% των Ελλήνων που δύσκολα βγάζει το μήνα!. Και το 20% που το βγάζει μπέικα!.

Εκεί δε, που το 80% των Ελλήνων λιποθυμούν…, είναι τη στιγμή που ανοίγουν το φάκελο του ηλεκτρικού ρεύματος!.

Το ποσό που πρέπει να πληρώσουν για το ρεύμα, σε σχέση με το αντίστοιχο της περυσινής χειμερινής περιόδου είναι διπλάσιο ή και τριπλάσιο!. Και εκεί τους ανεβαίνει η πίεση και κινδυνεύει και η υγεία τους!

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Από το Σεπτέμβριο που άρχισε η τιμή του ρεύματος να τραβάει την ανηφόρα, επιδοτείτε με οριζόντιο τρόπο όλα τα νοικοκυριά (πλούσια και φτωχά), με ένα μικρό ποσό μηνιαίως που για τους πλούσιους (του 20%) ούτε που του έδωσαν σημασία, και για τους μεσαίους και τους φτωχούς, η επιδότηση ρεύματος, ήταν λίγη για το μέτριο και φτωχό βαλάντιο τους!.

Και με αυτή την οριζόντια επιδότηση ρεύματος από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, έχετε ξοδέψει από το Δημόσιο κορβανά (που έχει περιορισμένα χρήματα), περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να ικανοποιήσετε κανένα!.

Θα μπορούσατε κ. Πρωθυπουργέ, (χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό), να βοηθήσετε τα μεσαία και φτωχά νοικοκυριά όσο διάστημα κρατάει η ενεργειακή κρίση (λόγω και του πολέμου εις την Ουκρανία) με τον εξής ευφυή τρόπο :

Στο τιμολόγιο του Ρεύματος, κ. Πρωθυπουργέ, εδώ και αρκετά χρόνια έχει μπει ένα μεγάλο ΧΑΡΑΤΣΙ που αντιστοιχεί στο 80% περίπου, του ποσού της κατανάλωσης ρεύματος του κάθε νοικοκυριού!.

Αυτό το χαράτσι έχει το όνομα : ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ (ή ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ) και χρησιμοποιείται για συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ ή για επέκταση ή για μεγάλο φαγοπότι!.

Και αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ που τα παίρνουν και από τους φτωχούς Έλληνες, (μέσα απ’ αυτό το χαράτσι), πάνε στο ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ) και ΟΧΙ στο Ταμείο του Κράτους!

Συνεπώς, κ. Πρωθυπουργέ, αντί να ξοδεύετε χρήματα από το Δημόσιο κορβανά (τα 2 δισεκατομμύρια που έχετε ξοδέψει μέχρι σήμερα για την επιδότηση ρεύματος, θα μπορούσατε να τα είχατε δώσει για δώρο Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους), από το Σεπτέμβριο του 2021 να καταργούσατε (με νόμο) τη ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΦΟΓΗΣ (το ληστρικό αυτό χαράτσι) σε όλα τα νοικοκυριά, με ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ έως 36.000 ευρώ και σε όλα τα τιμολόγια των Παρόχων ρεύματος και της ΔΕΗ, (όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση)!.

Με αυτό το τρόπο θα ανακουφίζατε αισθητά το βαλάντιο των μεσαίων και φτωχών νοικοκυριών!.

Και εφόσον, κ. Πρωθυπουργέ, δεν το είχατε σκεφτεί, να καταργήσετε αυτό το ληστρικό χαράτσι, κάντε το τώρα και κάντε το με αναδρομική ισχύ, για το τετράμηνο (Δεκέμβρη του 2021 έως Μάρτη 2022) που ο χειμώνας φέτος ήταν βαρύς!

Το ίδιο να κάνετε και για το νερό!. Το ΧΑΡΑΤΣΙ 80% επί της κατανάλωσης του νερού σε κάθε νοικοκυριό, να το καταργήσετε ή να το μειώσετε στο ήμισυ, όσο τα νοικοκυριά υποφέρουν από την ακρίβεια!

Γιατί και το ρεύμα και το νερό είναι δημόσια αγαθά!.

Και το ΦΠΑ στο ΨΩΜΙ και στο ΛΑΔΙ (που με αυτά τα δύο μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος) από 13% να το πάτε στο 6% και το ΦΠΑ στο παντεσπάνι (που είναι τροφή των πλουσίων), κ. Πρωθυπουργέ, να το πάτε σε όποιο υψηλό ποσοστό, εσείς νομίζετε!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

Υ.Γ1

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ!

Ορισμένες ιδιωτικές Εταιρείες (που πωλούν ρεύμα σε νοικοκυριά μέσω του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ), κάνουν συμβόλαια, χωρίς τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής! . Οπότε η ΔΕΗ που αυτή εφεύρε αυτό ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ (και το διατηρεί ακόμη) θα απωλέσει όλους τους πελάτες της και έτσι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).που την έχετε προς πώληση, θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της αξίας της (αφού δεν θα έχει πελάτες) και η ευθύνη θα είναι δική σας!

Υ.Γ2

Και όταν με το καλό περάσει αυτή η ενεργειακή κρίση και το χαράτσι 80% στην τιμή της κατανάλωσης ρεύματος και το χαράτσι 80% στην τιμή της κατανάλωσης του νερού, να το πάτε στο ήμισυ, για τη συντήρηση ή την επέκταση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος και του δικτύου πόσιμου νερού!

Έτσι κάνει ένας καλός Κυβερνήτης μιας χώρας!. Νοιάζεται για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών αυτής της χώρας!.

loading...