ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ «ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ»

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΡΩΜΙΩΝ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ!




Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

 Έχουμε ήδη μια πορεία 50 χρόνων με δεδηλωμένο  από το πολιτικό μας σύστημα το πολιτικό δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσιν». Άλωτε με  λόγια και έργα και άλωτε με αντίφαση

λόγων και έργων. 

Πρόσφατα μάλιστα ο Μητσοτάκης  μας “βεβαίωσε” ως νέος Μωυσής, ότι το δόγμα του είναι πιο “προχωρημένο”. Στο εξής «Είμαστε Δύση». 

Με αυτά τα δόγματα πιστεύει η ελίτ της χώρας μας ότι η ένταξή μας  στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ  εξασφάλισε για τον λαό μας  την αναγνώρισή του ως λαός της Δύσης και  αυτομάτως μας διασφάλισε την εθνική μας ανεξαρτησία και την κρατική μας υπόσταση. 

Η ιστορία όμως μας βεβαιώνει ότι κάθε άλλο  παρά ως  “Δυτικός” λαός δεν υπήρξαμε  διαχρονικά.   Οι σημερινοί δυτικοί λαοί εγκαταστάθηκαν στα μέρη που σήμερα κατοικούν με βίαιη εισβολή, με την λεγομένη “μετανάστευση των λαών”, που έγινε από τον 4ου έως και τον 6ου μ.Χ. αιώνα. 

Αυτή έγινε η αιτία καταστροφής του τότε πολιτισμού, που είχε διαμορφωθεί στο δυτικό ιδίως τμήμα  της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πολιτική συνέπεια της εισβολής  ήταν ο χωρισμός της Αυτοκρατορίας σε Δυτικό και Ανατολικό. 

Η επισημοποίηση του διαχωρισμού έγινε με το οριστικό σχίσμα του 1054 μ.Χ. Το ανατολικό, γνωστή «Βυζαντινή Αυτοκρατορία», διατηρήθηκε συνεκτικό . Το Δυτικό επί δύο αιώνες βρισκόταν σε αναρχία. Το ενοποίησε βραχυχρόνια ο Καρλομάγνος  και με τις ευλογίες του Πάπα της Ρώμης του ενστάλαξε πολιτική  έντονα αντιορθόδοξη.  

Η ανατολική Αυτοκρατορία η «Ρωμανία», πλήρως εξελληνισμένη, δημιούργησε λαμπρό πολιτισμό με ιδεολογία τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.  Η επιδρομή όμως των Τούρκων και η κατάκτηση από αυτούς των χωρών που την συναποτελούσαν ήταν καταστροφική για τον πολιτισμό του ορθόδοξου κόσμου της Ανατολής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...