Να ακουστεί και η άλλη πλευρά;

Είναι ο ρωσικός στρατός σε φυγή στην Ουκρανία; Λίγη σοβαρότητα!

Boris Guennadevitch Karpov. Reseau International.28-3-22   

[Εις μνήμην του πανάρχαιου ρωμαϊκού κανόνα και της κάποτε δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί οuditer et altera pars ( να ακουστεί και η άλλη πλευρά) εισφέρουμε στην πολύ περιορισμένη πιστεύουμε ζήτηση –με την επιβεβλημένη αποστασιοποίηση/ επιφύλαξη-, μιαν απόπειρα ρωσικού αντιλόγου στον ορυμαγδό δυτικής καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ρουμανία και του υπευθύνου «χασάπη» Προέδρου, με το κατωτέρω άρθρο Ρώσου σχολιαστή.]

Μετάφραση/εισαγωγή: Μ. Στυλιανού

Εάν θέλετε μια λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τη στρατιωτική κατάσταση, ακολουθήστε το κανάλι τηλεγραφήματος του Igor “Strelkov” (στα ρωσικά, αλλά η μετάφραση μπορεί να γίνει απευθείας στο Telegram): https://t.me/strelkovii

Διαβάζοντας τα καθημερινά άρθρα των δυτικών μέσων ενημέρωσης φαντάζεται κανείς ότι οι ρωσικές δυνάμεις μένουν ακίνητες, ή ακόμη και υποχωρούν, δεν έχουν πλέον πυρομαχικά ή βενζίνη, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατάσταση “έχει παγώσει”. Διαβάζουμε επίσης ότι, μετά τη δήλωση ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού που λέει ότι η Ρωσία θα «επικεντρωθεί» στο Ντονμπάς, τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «η Ρωσία προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο». Διαβάζουμε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός είναι αποδιοργανωμένος, αποθαρρυμένος, ότι «οίκος ανοχής» βασιλεύει στις τάξεις του κ.λπ.

Μια μάζα ηλιθιότητες που θα προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω..

Από την αρχή της ρωσικής επέμβασης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν σαφής: Δεν τίθεται θέμα κατοχής της Ουκρανίας. Το έργο είναι η αποστρατικοποίηση, η οποία περιλαμβάνει την αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας. Διευκρίνισε επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει τίποτα εναντίον του λαού της Ουκρανίας και ότι ο πρώτος λόγος της επέμβασης είναι η σφαγή που διήρκεσε 8 χρόνια, των πληθυσμών του Ντονμπάς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αφενός, η Ρωσία επιδεικνύει υπερβολική αυτοσυγκράτηση στοχεύοντας ΜΟΝΟ τους ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους, ενώ οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν τακτικά τις πόλεις του Ντονμπάς. Αποδεικνύεται ότι πολύ συχνά ο ουκρανικός στρατός καταφεύγει στην καρδιά των πόλεων. Εάν μια ουκρανική πυροβολαρχία πυροβολεί τα ελικόπτερά μας από μια αυλή κτιρίου στη Μαριούπολη (συνέβη), είναι απολύτως σαφές ότι μια βολή θα σταλεί σε αυτήν την αυλή εκτόξευσης. Ποιος φταίει; Αληθινοί στρατιώτες, πραγματικοί άντρες, δεν χρειάζεται να κρύβονται πίσω από πολίτες!

Ρώσοι στρατιωτικοί πράκτορες πληροφοριών δρουν στην Ουκρανία, κάποιοι σε μονάδες αναγνώρισης, άλλοι διείσδυσαν σε πόλεις. Και πολλοί Ουκρανοί πολίτες μας βοηθούν επίσης να εντοπίσουμε και να υποδείξουμε στρατιωτικούς στόχους στις δυνάμεις μας που μπορούν στη συνέχεια να τους χτυπήσουν με μεγάλη ακρίβεια.

Η αποστρατικοποίηση απαιτεί τη συστηματική καταστροφή των στρατιωτικών υποδομών, και αυτό κάνουμε με πολύ ακριβείς επιθέσεις.

Η αποναζιστοποίηση απαιτεί τη φυσική εξάλειψη των ηγετών των εξτρεμιστικών μονάδων, και αυτό κάνουμε.

Οι μάχες στις πόλεις είναι πάντα πολύ θανατηφόρες, δύσκολες και μεγάλες. Αλλά ο στόχος της Ρωσίας δεν είναι καθόλου να καταλάβει τις πόλεις, εκτός από τις πόλεις της νότιας Ουκρανίας που κατοικούνται κυρίως από Ρωσόφωνους, οι οποίες αν το επιθυμούν μπορούν στη συνέχεια να σχηματίσουν μια μεγάλη ανεξάρτητη περιοχή.

Η ρωσική τακτική είναι η περικύκλωση των πόλεων, το άνοιγμα «διαδρόμων» για τους πρόσφυγες που θα μεταφερθούν όπου θέλουν. Σημειώνεται εδώ ότι συχνά ο ουκρανικός στρατός είναι αυτός που αντιτίθεται με όπλα στην αποχώρηση των αμάχων, προτιμούν να τους κρατούν ως «ανθρώπινες ασπίδες». Και στις περικυκλωμένες πόλεις η στρατιωτική υποδομή καταστρέφεται, οι εχθρικές δυνάμεις εκκαθαρίζονται.

Δείτε ότι ο Ζελένσκι γκρινιάζει μέρα με τη μέρα για να απαιτήσει περισσότερα όπλα, περισσότερο βαρύ εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ. Αν ο ρωσικός στρατός ήταν στην κατάσταση που περιγράφεται από τη δυτική προπαγάνδα, πιστεύετε ότι θα το χρειαζόταν αυτό; Ο Ζελένσκι προσπαθεί απεγνωσμένα να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Φαντάζεται ότι μπορεί να σώσει όχι τους Ουκρανούς, αλλά τη μαφιόζικη κυβέρνησή του! Δεν πρέπει να υποψιαστεί ότι αν το ΝΑΤΟ πάει σε πόλεμο… Δεν νομίζετε ότι οι δυνάμεις μας ξέρουν ακριβώς που κρύβονται αυτά τα σκουπίδια; Πάμε… Αν το ΝΑΤΟ πάει σε πόλεμο, ακόμα και μια πρεσβεία των ΗΠΑ δεν θα είναι ασφαλής από πύραυλο.

Εάν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γαργαλούν με τις βεβαιότητες τους ότι η Ρωσία βρίσκεται σε σύγχυση, ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ φαίνεται να έχουν κατανοήσει την κατάσταση και να γνωρίζουν ότι η Ρωσία απέχει πολύ από το να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητές της. Γνωρίζουν επίσης ότι εάν παρέμβει το ΝΑΤΟ, η Ρωσία δεν θα συγκρατηθεί πλέον και τα πράγματα θα πάνε πολύ άσχημα… για το ΝΑΤΟ. Μια «βολή υπενθύμισης» τους έγινε με μερικές ομοβροντίες πυραύλων στις αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών της πόλης Lvov στα πολωνικά σύνορα, ενώ ο Μπάιντεν δεν ήταν καθόλου μακριά. Με «τύχη» (…) μια τεράστια εισροή στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ καταστράφηκε επίσης… Το μήνυμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει πάει καλά από τότε που ο Μπάιντεν κατέστησε για άλλη μια φορά σαφές ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να παρέμβει. Τούτου λεχθέντος, σας συμβουλεύω να ξαναδιαβάσουν το τελευταίο μου άρθρο παρακάτω. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν!

Το ΝΑΤΟ θα επιτεθεί στη Ρωσία εκτός αν…

Όσον αφορά την κατάσταση του ρωσικού στρατού, καταρχάς μόνο οικειοθελείς νεοσύλλεκτοι βρίσκονται στην Ουκρανία. Ναι, υπήρξε μια “γκάφα”, με κάποιους νεοσύλλεκτους να αποστέλλονται στο πεδίο. Ήταν στην πραγματικότητα στην επιστασία και αυτό διορθώθηκε πολύ γρήγορα, ένας ανώτερος αξιωματικός απολύθηκε συνεπεία αυτού του λάθους. Ξέρετε τι σημαίνει η εκπαίδευση επαγγελματιών στρατιωτικών στην Ρωσία; Ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει λόγος για αποθάρρυνση, αποδιοργάνωση κ.λπ., το αντίθετο μάλιστα!

Ναι, οι στρατηγοί και οι ναύαρχοί μας πηγαίνουν στο πεδίο, δεν είναι κρυμμένοι όπως οι παλιοί ευρωπαίοι απόμαχοι που καταρρέουν κάτω από τα μετάλλια που αποκτήθηκαν στο γραφείο τους! Έχοντας συμμετάσχει στους πολέμους στην Τσετσενία, μπορώ να σας πω ότι οι στρατηγοί μας ήταν εκεί, πολεμώντας, τρώγοντας και κοιμώμενοι μαζί μας με τις βρώμικες ιδρωμένες στολές τους! Είναι το ίδιο στη Συρία και στην Ουκρανία σήμερα. Και έτσι, δυστυχώς, υπάρχουν απώλειες, δεν κρύβονται πίσω από τους άνδρες τους, ούτε πίσω από τους πολίτες!

Ναι, έχουμε νεκρούς ανάμεσα στους στρατιώτες μας, δυστυχώς. Από την άποψη αυτή, αρκετές φορές οι οικογένειες των πεσόντων στρατιωτών μας έχουν λάβει τηλεφωνήματα από Ουκρανούς που κοροϊδεύουν τον νεκρό πατέρα ή τον γιο τους, προσβάλλοντάς τους κλπ. Αυτά τα σκουπίδια γυρίζονται συχνά και σε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα. Κάποιοι έχουν ήδη εντοπιστεί και εκκαθαριστεί από ρώσους κομάντος των ειδικών δυνάμεων που κινήθηκαν πίσω από τις γραμμές τους «μόνο γι’ αυτό».

Στην πραγματικότητα, επομένως, η επιχείρηση ακολουθεί την πορεία της, υπάρχουν φυσικά προσαρμογές που γίνονται ανάλογα με την εξέλιξη στην περιοχή, αλλά κατά προσέγγιση το σχέδιο είναι σεβαστό. Και αντί για τους Δυτικούς θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο για τις συνέπειες των «κυρώσεων» κατά της Ρωσίας… Γι’ αυτούς! Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου είναι απλώς ένα αστείο δίπλα στη διαφαινόμενη έλλειψη βασικών τροφίμων (δημητριακά κ.λπ.). Η Ρωσία και η Λευκορωσία αποφάσισαν πράγματι να επιβάλουν «κυρώσεις στους κυρωσίες» παύοντας να εξάγουν δημητριακά και λιπάσματα. Η Ουκρανία δεν πρόκειται να παράγει πολλά φέτος… Τι θα μπορούν να φάνε οι Ευρωπαίοι;! Τα χρήματα από τα Αποθεματικά της Κεντρικής Μας Τράπεζας, που κλάπηκαν από τους Δυτικούς, δεν θα αντικαταστήσουν ένα κομμάτι ψωμί!

Και αν κατά τύχη οι εξαγριωμένοι τρελοί είχαν τον τελευταίο λόγο (διαβάστε εδώ), θα ήταν πολύ χειρότερα για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. Ας σταματήσουν λοιπόν να εξοπλίζουν την Ουκρανία γιατίμόνο καθυστερούν το τέλος της ρωσικής επιχείρησης, η οποία, ό,τι και να συμβεί, θα ολοκληρωθεί. Η μόνη αβεβαιότητα είναι πόσο καιρό θα πάρει, και εξαρτάται από τους Δυτικούς.

https://boriskarpov.tvs24.ru

πηγή: Ρουσρίνφο

loading...