ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ” Τελειώνουν οι “Εφιάλτες” σου λαέ…






Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *   

Πολλές φορές έχω χαρακτηρίσει κατά το παρελθόν, πως αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη, είναι επικίνδυνη, είναι εμμονική! Διακατέχεται ο Πρωθυπουργός και αρκετά από τα μέλη της κυβέρνησής του, από σύνδρομα εκδικητικότητας προς τον ελληνικό λαό!

Πώς άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός, ότι κατάφερε (ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του) να διχάσει την ελληνική κοινωνία με την άθλια διαχείριση επί δυο χρόνια της υγειονομικής κρίσης;

Επιβάλλοντας τα πιο σκληρά μέτρα από όλες τις χώρες της ΕΕ και ταυτόχρονα με τα χειρότερα αποτελέσματα!

Κατάφεραν να διαλύσουν ψυχολογικά τους Έλληνες πολίτες με τις συνεχείς αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, που απορρίπτονταν στην συνέχεια από το ίδιο το αποτέλεσμα!

Ωστόσο, αυτό που δεν θα συγχωρήσει ποτέ σε αυτούς τους “τρομοκράτες” ο ελληνικός λαός, είναι το μπλαζέ ύφος τους που συνόδευε τα φασιστικά μέτρα τους, το ύφος του παντογνώστη, το ύφος των “χιλίων καρδιναλίων”!

Ύφος ειρωνικό, τιμωρητικό!

Χωρίς ποτέ μια συγγνώμη, που αυτό το ληστρικό κράτος δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας! Που αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης, ελάχιστα έχει κάνει προκειμένου να αυξηθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία!

Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που αυτή η κυβέρνηση πήρε τα πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη, επειδή λόγω έλλειψης ΜΕΘ τους δημιουργείτο ο πανικός πως θα σκάσει το ΕΣΥ! Αντίθετα από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη που είχαν υπεράριθμες ΜΕΘ!

Κυβερνητικό μένος για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς…

Αυτή η κυβέρνηση επέβαλλε αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και συνταξιούχους! Αφαιρώντας τους το δικαίωμα επιλογής τους σε μια ιατρική πράξη!

Αυτή η κυβέρνηση με τον πλέον απολυταρχικό τρόπο και παρά τις τρομερές ελλείψεις που παρουσίαζαν τα νοσοκομεία μας, αφού πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έφυγαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αποφάσισε απόλυτα φασιστικά να θέσει σε αναστολή εργασίας όσους δεν αποδέχτηκαν τον κυβερνητικό εκβιασμό και αρνούνταν να εμβολιαστούν!

Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, επτά χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας!

Με την ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη στιγμή να κάνει λόγο για δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία από τις αναστολές και έχουν φέρει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους!

Που ως αποτέλεσμα είχε πολλούς θανάτους συμπολιτών μας, οι οποίοι ελλείψει ΜΕΘ “έφυγαν” στους διαδρόμους των νοσοκομείων!

Με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο να κάνει πολύ σοβαρή καταγγελία, για τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά και ότι οι θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ, εν μέσω πανδημίας, έφτασαν τις 17.500!

Αλλά η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και προχθές δια του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, παράτεινε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων στο ΕΣΥ!

Παρ΄ ότι όμως ο υπερφίαλος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υποσχόταν όταν αναλάμβανε το Υπουργείο Υγείας, πως:

«Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ο Νόμος εφαρμόζεται και εφαρμοστεί…», εν τούτοις έχει αποτύχει οικτρά στη διαχείριση των προβλημάτων Covid-19, ενώ αντίθετα παραμένει εξόχως εμμονικός και απάνθρωπος στην εξοντωτική κυβερνητική απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τις οικογένειές τους! Συνθλίβοντας τις ζωές τους προς ικανοποίηση ενός “παιδικού γινατιού”!

Αλήθεια έχει σκεφτεί ο Θάνος Πλεύρης, πως όταν τελειώσει όλο αυτό το κακόγουστο αστείο της υπουργοποίησής του, θα εισπράττει την οργή, την χλεύη του ελληνικού λαού;

Κυβερνητικό μένος για τους συνταξιούχους…

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2021 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας ανακοίνωνε:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας»!

Όταν άκουσαν τις παραπάνω εκβιαστικές απειλές του Πρωθυπουργού, κάποιοι συνταξιούχοι αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν, όχι όμως η μεγαλύτερη μερίδα αυτών!

Ωστόσο, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν, πως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα υλοποιούσαν την απειλή του πρόστιμου των 100 ευρώ! Εναντίον ανθρώπων που επί δεκαετίες εργάζονταν και συντηρούσαν το ΙΚΑ και την ελληνική οικονομία! Των οποίων τις συντάξεις περιέκοψε στο μισό το ληστρικό κράτος των πολιτικών απατεώνων, που εφάρμοσαν την οικονομική πολιτική των Μνημονίων! Επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους απόμαχους της εργασίας, στα “περήφανα γηρατειά”, για να ικανοποιηθούν οικονομικά οι φίλοι φαρμακέμποροι του Πρωθυπουργού!

Η Ελληνική κυβέρνηση λοιπόν με τον Νόμο 4865/2021 (διατάξεις των άρθρων 24 και 25) και ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ /238/4-12-2021 με τον τίτλο:

«Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας”, στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια», θέσπισε παρανόμως την υποχρέωση καταβολή διοικητικού προστίμου των εκατό (100) ευρώ μηνιαίως για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19 των πολιτών άνω του εξηκοστού έτους ηλικίας. Το σχετικό πρόστιμο δε, βεβαιώνεται και εισπράττεται αμελλητί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974, Α’ 90 [ΚΕΔΕ])!

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία…

Μπροστά σε αυτήν την νέα κυβερνητική αυθαιρεσία, αντέδρασαν οι νομικοί Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, Ανδρέας Σγούρας, Παύλος Αλτίνης, Ιωάννης Μαλταμπές, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γεώργιος Λυμπέρης, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος και Βασίλειος Σιδηρόπουλος, αποστέλλοντας εξώδικο στον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υγείας και τις συναρμόδιες Δημόσιες Αρχές, προκειμένου να καταγγελθεί η πράξη του διοικητικού προστίμου και να ζητηθεί η ανάκλησή της ως παράνομη και αντισυνταγματική!

Την εντολή μέσω εξουσιοδοτήσεως έδωσαν 205 συμπολίτες μας, στους παραπάνω νομικούς προκειμένου να σταλεί αυτή η Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση προς το Ελληνικό Δημόσιο!

Αυτήν την διαδικασία αμφισβήτησης της κυβερνητικής απόφασης περί διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους συνταξιούχους άνω των 60 ετών, στήριξε η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα από την πρώτη στιγμή, με τη δημοσίευση της “Εξουσιοδότησης – Εντολής” προς την νομική ομάδα!

Και βέβαια συνέβη το απρόβλεπτο, το ανέλπιστο! Εκατοντάδες συμπολίτες μας από κάθε μέρος της Ελλάδος κατέκλεισαν με την οργισμένη τους φωνή το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας! Εκατοντάδες ζητούσαν να συμμετέχουν στη νομική διαδικασία κατά της κυβέρνησης!

Εκατοντάδες συνταξιούχοι, συμπλήρωναν την “Εξουσιοδότηση” και προσέτρεχαν σε ΚΕΠ της περιοχής τους για να βεβαιωθεί το γνήσιο των στοιχείων τους! Ακολούθως σε κάποιο βιβλιοπωλείο, προκειμένου να σταλεί η “Εξουσιοδότηση” στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας και ακολούθως στη νομική ομάδα!

Όλη αυτή η διαδικασία, αποκαλύπτει ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα! Την οργή που έχει πλημμυρήσει τον λαό μας κατά αυτής της κυβέρνησης!

Γιατί οι “Εξουσιοδοτήσεις” έρχονται από όλη την ελληνική επικράτεια! Από πόλεις και χωριά! Από μεγάλα και μικρά νησιά! Από κάθε εσχατιάς της Πατρίδος μας! Μέχρι και σήμερα αποστέλλονται “Εξουσιοδοτήσεις”!

Ωστόσο θα επισημάνω ένα πολύ λεπτό σημείο της παραπάνω νομικής διαδικασίας μετά την επίδοση του εξωδίκου!

Τα δικόγραφα των ανωτέρω δικαστικών ενεργειών θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Απριλίου 2022!

Δεν αλλάζουν μυαλά οι “Εφιάλτες”…

Παραπάνω σας έλεγα πως αυτή η κυβέρνηση τρομοκρατεί τους Έλληνες πολίτες! Έδειξε όμως, πόσο τρομοκρατείται πλέον από την εκδηλωμένη οργή του ελληνικού λαού! Όλων των κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα! Αφού δεν υπάρχει κοινωνική τάξη που να μην έχει πληγεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του!

Οι οποίοι βλέπουν τις χαμηλές πτήσεις τους στην ελληνική κοινωνία και τους ζώνουν τα φίδια! Δεν είναι μόνο η απώλεια της Εξουσίας που οσονούπω φτάνει! Δεν είναι πως θα χάσουν τον “παρά” και τα άλλα ωφελήματά τους! Είναι οι ευθύνες που θα τους καταλογίσουν πολίτες που ζουν άθλια, αλλά και οι πολίτες που εγκατέλειψαν ετούτον τον μάταιο κόσμο με την απόλυτη κυβερνητική ευθύνη!

Γιατί ως γνωστόν: «Άντε θύμα, άντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”!

Πράγμα που αντιλαμβάνεται πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του!

Αφού η κυβέρνηση έβγαλε αρχικά ως λαγό τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, προκειμένου να μας ενημερώσει από τον ΣΚΑΪ, πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών!

Για να ακολουθήσει την επομένη (Τετάρτη), στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ (πού αλλού άλλωστε;), η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η οποία – ω του θαύματος – μας αποκάλυψε πως για το διοικητικό πρόστιμο, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να το αναστείλει ή να το καταργήσει! Το προσδιόρισε μάλιστα κατά τον μήνα Απρίλιο!

Όμως πριν παρέλθουν λίγες ακόμη ώρες, είχαμε και την επιβεβαίωση από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη:

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες»!

Τι συμπεράσματα λοιπόν βγάζουμε από αυτήν την κυβερνητική πρεμούρα;

Πρώτον, πως έχουν τόσο πολύ θορυβηθεί, που ο πανικός δεν τους αφήνει σε ησυχία και έπρεπε να μας το πουν μια και δυο και τρεις φορές για να το εμπεδώσουν, οι πάλαι ποτέ ψηφοφόροι τους, οι συνταξιούχοι!

Δεύτερον, είναι τόσο κενοί, τόσο άδειοι, που νομίζουν πως σώζουν κάποιο ψήγμα από την χαμένη υστεροφημία τους, αν ισχυριστούν ότι αναστέλλεται και όχι καταργείται το απάνθρωπο οικονομικό τους μέτρο!

Τρίτον, είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την όποια μικρή ή μεγάλη κρίση και γι΄ αυτό εισπράττουν μόνο οργή με τις αποφάσεις τους! Προσπαθώντας να μετριάσουν την χασούρα τους, την αυξάνουν με τον ισχυρισμό πως θα καταβληθούν τα 300 ευρώ! Μα τόσο ελεεινοί ψιλικατζήδες είσαστε τέλος πάντων;

Τέλος, παραπάνω σας είχα επισημάνει μια ημερομηνία!

Πως τα δικόγραφα των ανωτέρω δικαστικών ενεργειών θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Απριλίου 2022!

Σας λέγει κάτι τα περί άρσης του διοικητικού προστίμου στις 15 Απριλίου 2022; Προσωπικά εμένα μου λέγει πολλά!

Τέχνασμα της κυβέρνησης η αναστολή του προστίμου;

Παρ΄ όλα ταύτα, προσπαθήσαμε και ήλθαμε σε επαφή με τον επικεφαλής των νομικών κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να μας πει δυο λόγια, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί ανατολής του διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους συνταξιούχους άνω των 60 ετών!

Παρακάτω τα όσα μας είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος:

«Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα ήθελα με την παρούσα να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν από την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας ότι θα αναστέλλει από της 15 Απριλίου το πρόστιμο κάτω από την πίεση που δέχτηκε, και από το δικό μας εξώδικο ίσως!

Θα ήθελα όλοι να γνωρίζουν, ότι η αντισυνταγματικότητα του νόμου για την υποχρεωτικότητα θα Παραμένει, το ίδιο και οι κοινές Υπουργικές Αποφάσεις στη βάση των οποίων εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν νέες πράξεις επιβολής προστίμου από τον Διοικητής ΑΑΔΕ.

Αυτό το επιβεβαιώνει άλλωστε η φράση του υπουργού ότι “οι τρεις μήνες του προστίμου θα παραμείνουν (Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος” και υπ’ αυτή την έννοια ο κ Υπουργός δήλωσε, ότι θα το ξανά ιδεί η κυβέρνηση από Σεπτέμβριο!

Στη βάση των παραπάνω σημαίνει ότι, αν δεν υποβληθεί εντός του οριζόμενου εκ του ΚΔΔ χρόνου (μέχρι 20 Απριλίου), Αίτηση Ακυρώσεως κατά των ανωτέρω Υπ. Αποφάσεων και των Πράξεων του προστίμου, χάνεται το δικαίωμα προσβολής αυτών, και θα ισχύουν ως απρόσβλητες οι πράξεις αυτές πλέον!

Για το λόγο αυτό λοιπόν θεωρώ υποχρέωσή μου να προβώ σε αυτή την ενημέρωση προς τον κόσμο που ανθίσταται στην υποχρεωτικότητα και τον εμβολιασμό, για να μην νιώσει την ανακούφιση προς το παρόν και να αδρανοποιηθεί!»!!

loading...