Ληξουριώτισσα: Μια ήρεμη κραυγή αγωνίας, μια έκκληση βοήθειας και μια μόνο, δεσπόζουσα, ΕΛΠΙΔΑ

Από την γειτονιά της Ουκρανίας, ο μοναχικός και μοναδικός μαζί, Ιούριε Ρόσκα μεταδίδει, με τη πλάτη στον τοίχο (μήπως καταλάβουν μερικοί-μερικοί τι σημαίνει επ’ ακριβώς, «μόνος εναντίον όλων»!) :

https://rumble.com/vx6s0v-anti-system-journalist-iurie-roca-from-moldova-risks-being-imprisoned.html

„Σας χαιρετώ όλους. Είμαι ο Ιούριε Ρόσκα, από την Μολδόβα, είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος – ανεξάρτητος δημοσιογράφος – και εκδότης` υπήρξα επίσης, για κάποια χρόνια, τριάντα περίπου, πολιτικός – τέσσερις φορές μέλος του κοινοβουλίου, πρόεδρος της Βουλής, πρωθυπουργός παρά του πρωθυπουργού -, ενώ για τα τελευταία 10-15 χρόνια έχω εστιάσει αμιγώς στην κύρια επαγγελματική μου δραστηριότητα όντας, παράλληλα, και καθηγητής πανεπιστημίου.

Μεταδίδω αυτό το βίντεο προκειμένου να ζητήσω την βοήθειά σας, διότι βρίσκομαι σε κίνδυνο! Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με πληροφόρησαν λίγες μέρες πριν ότι είμαι – ξανά! – υπό ποινική δίωξη εξ αιτίας των απόψεών μου σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θα αναφέρω εδώ ότι για τα τελευταία δύο χρόνια μετέδιδα, σχεδόν καθημερινά, εκπομπές, στα ρουμανικά, ενίοτε και στα ρωσικά, που να ενημέρωναν τους πολίτες για την φύση της επιχείρησης της λεγόμενης «π[λ]ανδημίας» κ@βιντ1-9 – βλέπε: μείωση πληθυσμού, «μεγάλη επανεκκίνηση», ψηφιοποίηση, παγκόσμιο ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης, ολόκληρη την Ατζέντα 21 -, όντας και εγώ, με τη σειρά μου, μέλος του παγκοσμίου δικτύου εναλλακτικής ενημέρωσης, του συντηρητικού, παραδοσιακού, αντί-συστημικού, αντί-παγκοσμιοποιητικού κινήματος.

Λοιπόν, προ ημερών, στις 10 Μαρτίου, τα μέσα ενημέρωσης κάνανε ένα μεγάλος θόρυβο γύρο από το όνομα μου ανακοινώνοντας ότι η Εισαγγελία παρήγγειλε την δίωξή μου για πολεμική προπαγάνδα, σύμφωνα με το Άρθρο 140 του Ποινικού μας Κώδικα και ρισκάρω να μπω φυλακή για 6 χρόνια. Όχι και τόσο καλά για μένα… Δυστυχώς είμαι μόνος μου σε αυτή τη χώρα. Κανένας δημοσιογράφος, κανένας πολιτικός, κανένα δημόσιο πρόσωπο δεν είναι σε θέση να με στηρίξει έστω και με λίγα λόγια. Γιατί; Διότι η χώρα μου, η Δημοκρατία της Μολδαβίας, όπως και όλη αυτή η μετακομμουνιστική περιοχή βρίσκεται υπό την ατλαντικιστική κατοχή` υπό μη στρατιωτική κατοχή. Είμαστε μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου που έχει επιστρατευτεί για να καταστρέψει την Ρωσία, το τελευταίο προπύργιο, η τελευταία γεωπολιτική δύναμη ικανή να αντισταθεί στην επίθεση των παγκοσμιοποιητών.

Μιλάω καθημερινά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ή αλλιώς, για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιοτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης, δεν είμαι υπέρ της Ρωσίας, δεν είμαι ρώσος, είμαι ρουμάνος, υπήκοος Μολδαβίας, είμαι πάρα πολύ γνωστός στη Μολδαβία, στη Ρουμανία και σε άλλες χώρες επίσης. Βρίσκομαι υπό ποινική δίωξη για τα τελευταία 30 χρόνια, εξ αιτίας του φρονήματος, των απόψεών και της δημόσιας ρητορικής μου` με εξεδίωξαν στη διάρκεια του σοβιετικού καθεστώτος ως αντικομμουνιστής αντιφρονών, ενώ στο παρόν είμαι αντί-παγκοσμιοποιητής, αντί-«προοδευτικός», αντί-φιλελεύθερος, αντί-αμερικανικής «αυτοκρατορίας». Μια άλλη δικαστική υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, εδώ και τέσσερα χρόνια` αναμένω την απόφαση βάση της οποίας θα μπορούσα να λάβω ακόμα και επτάχρονη ποινή κάθειρξης για, τάχατες, κατάχρηση εξουσίας. Είναι μια μεγάλη ιστορία… Και τώρα, για ακόμα μια φορά, είμαι στόχος της Μαφίας της παγκοσμιοποίησης. Η χώρα μου έχει κυβέρνηση «εξωτερικού», είναι ξεκάθαρο αυτό` όλα τα πρόσωπα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο ή βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο των παγκοσμιοποιητών. Η Μαφία του Σόρρος έχει διείσδύσει παντού. Μόνο μια φωνή γίνεται αποδεκτή: να είσαι ενάντια της Ρωσίας και να χειροκροτείς το ολιγαρχικό καθεστώς του Κιέβου.

Γι’ αυτό το λόγο δεν θα σταματήσω της μεταδώσεις μου, θα συνεχίσω να γράφω τα άρθρα μου και το μόνο που ζητώ είναι να προσπαθήσετε να με βοηθήσετε – όχι για μένα, δεν βρίσκομαι για πρώτη φορά σε αυτή τη κατάσταση, ξέρω πως να αντισταθώ, από ψυχολογική, πολιτική και προσωπική άποψη, ακόμα και… σωματικά, αν χρειαστεί. Σας ενημερώνω ότι σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, σε μια μικρή χώρα όπως η Δημοκρατία της Μολδαβίας υπάρχει αυτό το περίεργο και εκκεντρικό πρόσωπο, ανεξάρτητος δημοσιογράφος Ιούριε Ρόσκα που είναι υποχρεωμένος και υπερήφανος που μεταδίδει την αλήθεια ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Μολδόβα και τη Ρουμανία είναι απόλυτα στρατευμένα, για ακόμα μια φορά σε διάστημα ολίγων μηνών, εναντίον του.

Είμαι το πιο δαιμονοποιημένο πρόσωπο, προσπαθούν να επιστρατέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μου` όταν περπατάω στο δρόμο λαμβάνω πολύ δυσάρεστα μηνύματα και γνωρίζω ότι κάποιοι τρομοκράτες από την Ουκρανία και κάποιοι εγκληματίες από την Μολδόβα είναι έτοιμοι να με σκοτώσουν. Κανένα πρόβλημα` κάτω από τέτοια πίεση βρέθηκα σε όλη την διάρκεια της πολιτικής και επαγγελματικής μου καριέρας.

Τώρα, παρακαλώ εσάς να με βοηθήσετε με τα μηνύματά σας, με τις φωνές σας, με τις παρεμβάσεις σας, ίσως και με τις επιστολές σας που να σταλούν στις απανταχού διπλωματικές μας αποστολές, στην κυβέρνησή μας, στον Γενικό Εισαγγελέα, και να δημοσιεύσετε το μήνυμά μου παντού, στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Είμαι χαρούμενος ότι πολλοί φίλοι από διάφορες χώρες καταλαβαίνουν ότι στην περιοχή μας, στη Μολδόβα και στη Ρουμανία, χρειάζεται να συνεχίσουμε την μάχη. Τώρα γίνεται η τελική αναμέτρηση μεταξύ της Ρωσίας και της αμερικανικής αυτοκρατορίας, ενάντια της αμερικανικής ηγεμονίας, ενάντια της αμερικανικής υπεροχής, όπου η Ρωσία μαζί με την Κίνα, θα

μπορούσαν αισίως να απελευθερώσουν και εμάς και ολόκληρη την Ευρώπη! Θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ξανά την κυριαρχία μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια, την εθνική μας ανεξαρτησία, να από-αποικειοποιήσουμε στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτιστικά την ευρωπαϊκή μας χερσόνησο. Διότι η Ευρασία είναι μια μεγάλη ήπειρος και πρέπει να είμαστε μονιασμένοι και όχι διαιρεμένοι από γραμμές που επιβάλλουν οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές.

Κλείνω εδώ. Ακολουθείστε με στα κανάλια εναλλακτικής ενημέρωσης. (…) Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι μέλος αυτού του παγκοσμίου αντί-ιμπεριαλιστικού κινήματος. Είμαι βέβαιος ότι έπειτα από την τελική μάχη στην Ουκρανία, ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ, ξανά, ίδιος, όπως συνήθιζε να λέει και ο μέτρ… Κλάους Σβάμπ.

Θα είναι, ελπίζω, ένας νέος πολύπολικός κόσμος με μια ελεύθερη Λατινική Αμερική, ελεύθερη Αφρική, ελεύθερη Ευρώπη, ελεύθερη Ασία… Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει την απάτη της π[λ]ανδημίας και την ίδια την Ατζέντα 21, για πάντα.

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους.»

Απομαγνητοφώνηση/μετάφραση: ληξουριώτισσα

loading...