Αν είναι «επένδυση» η αποθήκευση τροφής, απείρως μεγαλύτερη επένδυση είναι το να ελεείς φτωχούς

 

Ασφαλώς δεν είναι παράλογο να συγκεντρώνεις λίγα τρόφιμα για ώρα ανάγκης.

Άλλα το να σε τρώει το άγχος σαν σαράκι, να περνάς σε ακρότητες και να σπαταλάς υπέρογκα ποσά για να φτιάξεις ολόκληρο… καταφύγιο επισιτιστικής κρίσης για να σώσεις τον ΕΑΥΤΟΥΛΗ σου ή τους ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ, δεν βαδίζει ούτε στο χριστιανικό πνεύμα, άλλα ούτε και στο ανθρώπινο.

Όλη αυτή η καταστροφολογία, η τρομοκρατία, ο πανικός που σπέρνεται στα μέσα δικτύωσης (δυστυχώς ακόμα και από μερικούς χριστιανούς) δεν έχει καμία σχέση με το Ορθόδοξο φρόνημα.

Η χριστιανική διδασκαλία ξεκαθαρίζει πως όπου υπάρχει φόβος εκεί φωλιάζει η ολιγοπιστία, ή ακόμα χειρότερα η απιστία.

Ο Θεός είναι αυτός που θα μεριμνήσει για κάθε επιούσιο άρτο, και άλλωστε κάθε αγαθό που απολαμβάνει ο άνθρωπος σε αυτή τη ζωή, δεν φυτρώνει στα σούπερ μάρκετ, άλλα είναι ευλογίες του Θεού που ανέχεται την αθλιότητα μας και συνεχίζει να τις παρέχει.

Δυστυχή άνθρωπε, καμία οργάνωση, καμία μέριμνα, κανένας προγραμματισμός δεν πρόκειται να σε σώσει αν δεν έχεις πίστη στον Θεό και πνεύμα αλληλεγγύης με τον συνάνθρωπο. Δεν πα να αγοράσεις ένα ολόκληρο φορτηγό με όλων των λογιών τα αγαθά! Αν δεν έχεις ελπίδα θεϊκή και αγάπη αδελφική μέσα σου, στη δύσκολη ώρα θα σου φάει τα σωθικά ο φόβος και η αγωνία για να σώσεις το ΤΟΜΑΡΙ σου.

Σκέψου πως όλα τα περίσσια που ψωνίζεις εσύ, τα στερείς από κάποιους άλλους που δεν έχουν τρόφιμα να περάσουν ούτε τη μέρα τους. Το παραπάνω ποσό που καθ’ υπερβολήν δίνεις για να «διακοσμήσεις» τα ράφια της αποθήκης σου, θα μπορούσες να το δώσεις για ελεημοσύνη σε φτωχούς. Σε ανθρώπους που δεν έχουν την πολυτέλεια να κρατούν τρόφιμα εκατοντάδων ευρώ να σαπίζουν στα ντουλάπια τους.

Αν είναι «επένδυση» η αποθήκευση τροφής, απείρως μεγαλύτερη επένδυση είναι το να ελεείς φτωχούς.

Ελευθέριος Ανδρώνης

sportime.gr

loading...