Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΘΑΥΜΑΤΩΝ





Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης *  

Ο άνθρωπος σαν ένα υπαρξιακό ον προσπαθεί να ανακαλύψει την αρχική του ρίζα της δημιουργίας του. Έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα  θεωρητικά πιστεύω, υποθετικές εικασίες κ.α. Όμως δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματικότητα διότι ο περιορισμός του εγκεφάλου μας στερεί την δυνατότητα να κατανοήσουμε την δημιουργική ύπαρξή μας. 

“Το σύμπαν γονιμοποιήθηκε  και εξελίχτηκε” πάντα με την ανθρώπινη  αντίληψη με τον τριαδισμό της συνείδησης, λογικής και σοφίας, όπου αυτά συνεπάγονται στα λειτουργικά στοιχεία της φύσης με την βαρύτητα τα ηλεκτρομαγνητικά και θερμικά ενεργειακά κύματα. Η εκπνευσμένη  δημιουργία είναι ένα φιλοσοφικό-μαθηματικό εξελισσόμενο μοντέλο όμως χωρίς αρχή και τέλος, είναι μια ανεξήγητη υπάρχουσα αιώνια κατάσταση.    

ΤΑ ΕΞΙ ΘΑΥΜΑΤΑ 

               

Η δημιουργία του σύμπαντος, του ζωικού βασιλείου και του ανθρώπου έγιναν σε έξι Θεϊκές ημέρες, όπως έχουν ερμηνευτεί και γραφτεί από τις γραφές.  Τι σημαίνει για μας τους ανθρώπους και πώς αντιλαμβανόμαστε την δημιουργία των έξι ημερών του Θεού; 

Οι γραφές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης είναι ιστορικά βιβλία κάποιων πνευματικών συγγραφέων με κορυφή της Παλαιάς Διαθήκης από τον Αιγύπτιο και μύστη Μωυσή. 

Αναφέρουν για τις έξι διαφορετικές και σταδιακές δημιουργικές  ημέρες.  Κάθε αρχή μιας δημιουργικής ημέρας μέχρι την ολοκλήρωση της εξέλιξης υπήρχε μια χρονική διάρκεια.  

Ένα ερμηνευτικό απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης αναφέρει:      

(Αυτός, που υπήρχε πριν από τον κόσμο, πρόσταξε και έγιναν όλα μέσα σε έξι δημιουργικές μέρες, σε έξι δηλαδή χρονικά διαστήματα, πού δεν ξέρουμε πόση διάρκεια είχαν). Αυτή είναι μια λογική ερμηνεία που προσεγγίζει την αλήθεια. Έτσι πρέπει να ερμηνευτούν όλα τα κείμενα των γραφών σε μια κατανοητή διάσταση. Πριν 50 η 60 χρόνια δεν υπήρχε καμία ερμηνεία των κειμένων όπως σήμερα, ήταν κάθετη με το “πρωτότυπο” η καλύτερα με τους 72 μεταφραστές όπου δεν μπορούσες να βγάλεις λογική και κατανοητή άκρη.  (Όχι ότι ήταν λάθος). 

ΧΛΩΡΙΔΑ

Στο πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης αναφέρεται πώς δημιουργήθηκε η χλωρίδα και η πανίδα. Ένα απόσπασμα του κεφαλαίου.

“Ἄς βλαστήσει ἡ γῆ χλωρό χόρτο, φυτά μέ σπέρματα τό κάθε εἶδος τους καί καρποφόρα δέντρα…

Η εξέλιξη της χλωρίδας και των φυτών μας βεβαιώνει ότι προήλθαν από τα σπέρματα διαφόρων ειδών. Εδώ πάλι βλέπουμε μια σωστή και λογική ερμηνεία του κειμένου. 

Η χρονική τους διάρκεια για να πάρουν την ολοκληρωτική τους μορφή, πέρασε ένα διάστημα προφανώς μερικών  “εκατομμυρίων χρόνων”. Αυτό είναι ένα μυστήριο και θαύμα της δημιουργικής υπαρξιακής ζωής της χλωρίδας. 

ΠΑΝΙΔΑ

Τέλος φτάνουμε στην ολοκλήρωση των έξι θαυμάτων της δημιουργίας του ζωικού βασιλείου και του ανθρώπου. 

Θα ξεκινήσω με το γνωστό ερώτημα τι είναι ο άνθρωπος και πως βρέθηκε στο πλανήτη Γή; 

«Η αγία Γραφή λέει, ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο από το χώμα της γης και ότι ενεφύσησε στο πρόσωπό του την πνοή της ζωής, και έτσι έγινε ο άνθρωπος ζώσα ψυχή» (Γέν.2:7). 

Ο Θεός “φύσησε” έδωσε ενέργεια στο χώμα της Γής όπου δημιουργήθηκε ο άνθρωπος.  

Ίσως ο άνθρωπος να είναι ένα δημιουργημένο αυτόχθων ον της Γής που εξελίχθηκε σε εκατομμύρια χρόνια, ή να είχε  εισέλθει από το σύμπαν σαν ένα ενεργειακό “σπερματοζωάριο” μορφή μονοκυττάρου το οποίο ενσωματώθηκε με την γήινη ύλη. 

Κάθε διαφορετικό  ενεργειακό μονοκύτταρο εξελίχτηκε σε πολυκυτταρική ζωή. Όλες οι υπαρξιακές μορφές του πτηνού, ζώου και του ανθρώπου   γονιμοποιήθηκαν στο πλανήτη Γη από τα εισερχόμενα ποικίλα ενεργειακά μονοκύτταρα από το σύμπαν. Η απάντηση που έχει δοθεί στο ερώτημα:   Με ποιο τρόπο έχουν εισέλθει οι μικροοργανισμοί των μονοκυττάρων στη Γή; Η εκτίμηση είναι ότι υπήρχε μια περίοδο πτώσεων μετεωριτών γόνων στο παρελθόν σε όλους τους πλανήτες και δορυφόρους του ηλιακού μας συστήματος. Η διαφορά είναι ότι από όλους τους άλλους πλανήτες, στην Γή σαν γένος θηλυκού επικρατούσαν συνθήκες και θερμοκρασίες της ύλης τέτοιες όπου επέτρεψε την γονιμοποίηση από τα διάφορα ενεργειακά μονοκύτταρα, όπου η εξέλιξή τους των εκατομμυρίων χρόνων έφτασε στο φυτικό, ζωικό βασίλειο και του ανθρώπου. 

Αυτά ήταν τα έξι θαύματα της δημιουργίας του Θεού. 

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης 

loading...