Έλον Μασκ: Δεν θα μπλοκάρω τα ρωσικά ΜΜΕ, είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου

 Την ώρα που τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης οδηγούνται σε πογκρόμ αποκλεισμού, ο Έλον Μασκ τόνισε πως οι δορυφόροι του θα συνεχίσουν κανονικά την μετάδοσή τους.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης βλέπουν τον δυτικό κόσμο να τα αποκλείζει από παντού, ωστόσο βρήκαν σύμμαχο στον μεγιστάνα της τεχνολογίας και ιδρυτή της Τέσλα, Έλον Μασκ.

Ο Νοτιαφρικανός κροίσος μετά από ερώτηση χιλιάδων χρηστών για το λόγο που η Starlink συνεχίζει την μετάδοση των ρωσικών μέσων και δεν συμμετέχει στο μποϊκοτάζ, απάντησε με ανάρτησή του στο twitter πως «θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμό μόνο υπό την απειλή όπλου.

Συγγνώμη, αλλά είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου».

Την ίδια ώρα, η Ρωσία αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλεισμό του Facebook και του Twitter στη χώρα, καθώς όπως ανακοίνωσε, διασπείρει «ειδήσεις μίσους» ενώ στον αντίποδα, Sputnik και RT δεν μεταδίδονται στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί πως η Starlink, ιδιοκτησίας Μασκ, έστειλε από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής τους δορυφόρους της πάνω από την Ουκρανία, ώστε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία των πολιτών αλλά και των στρατιωτικών δυνάμεων.

loading...