Ο Πούτιν διαλύει τις ΗΠΑ και στέλνει τον Μπάιντεν στον Μαδούρο

 Στα ύψη οι τιμές της βενζίνης – Νόμιζαν πως τα βάζουν με ηγετίσκο…

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει καταλήξει ακόμη σε απόφαση εάν θα απαγορεύσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται να σχεδιάζει ήδη να πιέσει την Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή και, όπως είδατε, έστειλε διπλωματική αποστολή ακόμα και στην εχθρική Βενεζουέλα.

Όταν χτύπησε το καμπανάκι του κλεισίματος εισαγωγών από την Ρωσία την Δευτέρα, οι αμερικανικές μετοχές συνέχισαν την πτωτική πορεία τους, η οποία έχει ξεκινήσει πριν από αρκετές εβδομάδες και οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους φόβους: τον αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων στην Ρωσία για την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 797,42 μονάδες τη Δευτέρα και τερμάτισε στις 32.817,38 μονάδες. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε επίσης, υποχωρώντας κατά 482,48 μονάδες και τερμάτισε στις 12.830,96 μονάδες. και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 127,78 μονάδες για να κλείσει στις 4.201,09 μονάδες.

Η τιμή του πετρελαίου συνέχισε να αυξάνεται το Σαββατοκύριακο, αγγίζοντας τα 130 δολάρια ανά βαρέλι αργού προτού διαμορφωθεί στα 123 δολάρια τη Δευτέρα , καθώς οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 4 δολάρια ανά γαλόνι για πρώτη φορά σε 15 χρόνια. Κατά συνέπεια, τα αποθέματα σε εταιρείες πετρελαιοειδών αυξήθηκαν σημαντικά την Δευτέρα, με τον πάροχο υπηρεσιών πετρελαίου και φυσικού αερίου Baker Hughes να προσθέτει 5% στην αξία των μετοχών του. Η Chevron ενισχύθηκε κατά 1,4% και η ExxonMobil κατά 2%.

«Η άνοδος του πετρελαίου αποσταθεροποιεί την αγορά», δήλωσε στη Wall Street Journal ο Jay Hatfield, διευθύνων σύμβουλος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Infrastructure Capital Advisors . «Η αγορά ανησυχεί για τον πόλεμο και τον αντίκτυπό του στην ανάπτυξη των ΗΠΑ και στις αμερικανικές εταιρείες».

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη ρωσική οικονομία, οι οποίες στόχευσαν τον χρηματοπιστωτικό της τομέα, προκάλεσαν χάος στις αγορές σε όλο τον κόσμο και τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άρχισαν να συζητούν μια πιθανή απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών προϊόντων πετρελαίου – της μεγαλύτερης εξαγωγής της χώρας. Η Ρωσία παρέχει το 40% του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση αυτή τη στιγμή από τον πρόεδρο» και δεν προσέφερε ούτε χρονοδιάγραμμα για την απόφαση.

Εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στην Αμερική λένε πως ο Μπάιντεν ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΌ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

loading...