«Είναι ο Πούτιν ο ΝΕΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ;;;»! Ινστιτούτο στις ΗΠΑ βάζει «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» στην επικαιρότητα

Για ΑΓΡΙΑ προπαγάνδα γράφουν μέσα στην ίδια την Αμερική!!!

Συνεχώς βαράνε πλέον οι σειρήνες στο Κίεβο, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα ρωσική επίθεση, καθώς η κυβέρνηση του Κίεβου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ίσως θέλει να κρατά τον κόσμο φοβισμένο στα καταφύγια και να μην τον αφήνει να φύγει, ασκώντας ψυχολογικό πόλεμο.

Πλέον η Ουκρανία χρησιμοποιείται, κατά πολλούς, ως μέσο προπαγάνδας και εκφοβισμού της παγκόσμιας κοινή γνώμης, ώστε εκείνη να αποδεχθεί τις πολιτικές φτωχοποίησης που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια όλων.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο που πρωτοδημοσιεύτηκε στο RonPaulInstitute, αναρωτιέται: «Είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο νέος κορωνοϊός;».

Παρατίθεται:

Η επίσημη κατάσταση «χωρίς μάσκα» του Προέδρου Μπάιντεν σηματοδοτεί το εγγύς τέλος της τυραννίας του COVID που ζήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ευτυχώς για το Κογκρέσο, τον Πρόεδρο και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας αντικαθιστά τον COVID ως έτοιμη δικαιολογία για τις αποτυχίες τους και ως δικαιολογία για την επέκταση της εξουσίας τους.

Ακόμη και πριν αρχίσουν οι πολιτικοί να διακηρύξουν το τέλος της πανδημίας, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η αύξηση των τιμών ήταν η κύρια ανησυχία των πολιτών – ιδιαίτερα η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Δεδομένου ότι η Ρωσία είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ενέργειας στον κόσμο, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία, καθώς και η απόφαση της Γερμανίας (που ελήφθη υπό την πίεση των ΗΠΑ) να κλείσει τον αγωγό Nord Stream 2, αποτελούν μια βολική δικαιολογία για την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

(…)

Η Federal Reserve σχεδιάζει αρκετές αυξήσεις επιτοκίων φέτος, παρόλο που ορισμένοι φοβούνται ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να μειώσουν την ανάπτυξη και να αυξήσουν την ανεργία. Η ‘ρωσική κρίση’ επιτρέπει στην Fed είτε να αναβάλει τις αυξήσεις των επιτοκίων είτε να κατηγορήσει τη Ρωσία για οποιαδήποτε ανεργία συνοδεύει τις αυξήσεις των επιτοκίων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Fed μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρίση για να εκτρέψει την προσοχή από την ευθύνη της για τα οικονομικά μας προβλήματα. Προς το παρόν, φαίνεται ότι η Fed θα σημειώσει τουλάχιστον μια μέτρια αύξηση επιτοκίων αυτόν τον μήνα, αλλά λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, η αύξηση θα είναι μικρότερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η κρίση στην Ουκρανία παρέχει επίσης μια δικαιολογία στο Κογκρέσο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να αυξήσει τις ομοσπονδιακές δαπάνες. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να παράσχει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Το Κογκρέσο πιθανότατα θα εγκρίνει γρήγορα το αίτημα του Προέδρου. Αυτή δεν θα είναι πιθανότατα η τελευταία φορά που το Κογκρέσο σπεύδει να ζητήσει δισεκατομμύρια χρήματα «έκτακτης ανάγκης» για την Ουκρανία.

Είναι επίσης βέβαιο ότι οι λομπίστες στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα «εξηγούν» ήδη σε ένα πολύ δεκτικό κοινό του Καπιτωλίου γιατί η κρίση στην Ουκρανία δικαιολογεί την αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού για την «αντίσταση των απειλών» από την Ρωσία, την Κίνα και όποιον άλλο μπορεί να λειτουργήσει ως βολικός μπαμπούλας. Είναι απίθανο να υπάρξει μεγάλη αντίσταση στο Κογκρέσο για μια περαιτέρω αύξηση, παρόλο που οι ΗΠΑ ξοδεύουν ήδη περισσότερα από τους συνδυασμένους αμυντικούς προϋπολογισμούς των επόμενων εννέα χωρών με τις μεγαλύτερες δαπάνες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, πολλές κορυφαίες εταιρείες του Διαδικτύου έκαναν την δουλειά της κυβέρνησης «αποπλατφορμίζοντας» οποιονδήποτε εξέφραζε σκεπτικισμό για τα εμβόλια ή προώθησε εναλλακτικές θεραπείες — ακόμη και όταν παρουσίαζε στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους. Αυτές οι εταιρείες βοηθούν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση απο-πλατφορμίζοντας όσους αμφισβητούν ή είναι ύποπτοι ότι αμφισβητούν την επίσημη αφήγηση σχετικά με την Ουκρανία. Ωστόσο, οι ανησυχίες αυτών των εταιρειών σχετικά με τις «ψευδείς ειδήσεις» δεν τις οδήγησαν να εμποδίσουν τους ανθρώπους να μοιράζονται ευρέως απομυθοποιημένες ιστορίες που υποστηρίζουν την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ουκρανική κυβέρνηση.

Το lockdown και οι υποχρεωτικές εντολές έκαναν περισσότερο κακό από τον ίδιο τον κορωνοϊό. Βασίστηκαν σε ψέματα που προωθούσε η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στον «ιδιωτικό» τομέα. Ωστόσο, πάρα πολλοί Αμερικανοί αρνούνται ακόμη και να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία ή να αμφισβητήσουν εάν η Ρωσία είναι πραγματικά υπεύθυνη για τα οικονομικά μας προβλήματα σε αντίθεση με ένα σπάταλο Κογκρέσο, τους διαδοχικούς σπάταλους Προέδρους και μια εκτός ελέγχου Federal Reserve. Ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι αυταρχικοί να χρησιμοποιούν κρίσεις σαν αυτές για να αυξήσουν την δύναμή τους είναι να κάνουμε αρκετούς ανθρώπους να κατανοήσουν μια απλή αλήθεια: οι αυταρχικοί πολιτικοί θα λένε πάντα ψέματα στους ανθρώπους για να προστατεύσουν και να αυξήσουν την δική τους ισχύ.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο RonPaulInstitute.org.

loading...