Σ.Λαβρόφ σε Δύση: «Εμείς δεν παίρνουμε εντολές από τον “θείο Σαμ” – Κάθε φορτίο με όπλα θα γίνεται στόχος»


 «Πιθανό η Ουκρανία να είναι το μεγαλύτερο βιοεργαστήριο του Πενταγώνου» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Δηλώσεις με νόημα έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο «Russia Today», ο οποίος αναφέρθηκε στις δυτικές κυρώσεις και είπε ότι το μόνο που καταφέρνει με αυτό η Δύση είναι να ενισχύει τη Μόσχα. 


«Ο ρόλος των κυρώσεων είναι πολύ πιο στρατηγικός… είναι η πεμπτουσία της δυτικής στρατηγικής πορείας. Δηλαδή, να περιθωριοποιηθεί η Ρωσία, να περιοριστεί, να τεθεί τέλος στην ανάπτυξη της Ρωσίας και επίσης να μηδενιστεί ο ρόλος της στην παγκόσμια πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την τέχνη, την εκπαίδευση», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.


«Έχουμε συνηθίσει στις κυρώσεις… Το μόνο που θα πετύχουν, είναι να μας ενισχύσουν περισσότερο» πρόσθεσε.


«Οι ΗΠΑ θέλουν ο κόσμος να μοιάζει με αμερικάνικο σαλούν. Υπάρχουν πολλές χώρες που δεν θέλουν να παίρνουν εντολές από τον “θείο Σαμ”.


Η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στους δυτικούς εταίρους έχει καταστραφεί εντελώς. Τώρα μπορούμε να βασιστούμε μόνο στον εαυτό μας και σε αυτούς τους συμμάχους που θα παραμείνουν δίπλα μας. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα για τη Ρωσία στο ζήτημα της γεωπολιτικής».


Ισχυρίστηκε πως η ΕΕ μιλά για δήθεν ανεξάρτητη στρατηγική – αλλά η Ουάσιγκτον υπαγορεύει την ασφάλειά της.


Στη συνέχεια, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η ρωσική πλευρά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ουκρανία να είναι το μεγαλύτερο βιοεργαστήριο του Πενταγώνου.


«Άνοιξαν και άλλα έγγραφα, αυτά είναι έγγραφα που σχετίζονται με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των αμερικανικών εργαστηρίων στην Ουκρανία. Αυτά είναι έγγραφα υπογεγραμμένα από Ουκρανούς αξιωματούχους και Αμερικανούς», είπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλά τέτοια εργαστήρια σε όλη την περίμετρο της Ρωσίας, στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.


Σε άλλο σημείο προειδοποίησε τις δυτικές χώρες που συνεχίζουν να εξοπλίζουν το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου πως:


«Οποιοδήποτε φορτίο περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνεται νόμιμος στόχος της Ρωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :