Απόλυτο ΑΦΕΝΤΙΚΟ η Ρωσία: «Χωρίς τους υδρογονάνθρακές μας οι αγορές θα καταρρεύσουν»


 
Προειδοποίηση στους αυτοκτονικούς Ευρωπαίους.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδιος για την Ενέργεια Αλεξάντερ Νόβακ αποκάλυψε νωρίτερα πως εάν οι δυτικοί αποφασίσουν να επιβάλουν εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, η αγορά θα καταρρεύσει και οι τιμές θα οδηγηθούν σε απρόβλεπτα επίπεδα.


Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιον της Δούμας δήλωσε τα εξής:«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι χωρίς τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, αν επιβληθούν κυρώσεις, οι αγορές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θα καταρρεύσουν. Η άνοδος των τιμών των ενεργειακών πόρων ενδέχεται να είναι απρόβλεπτη.


Στην ΕΕ, όπου υπάρχει (…) άνοδος τιμών και έλλειψη ενεργειακών πόρων, υπό την πίεση των ΗΠΑ αρνήθηκαν να θέσουν σε λειτουργία τον αγωγό Nord Stream 2 που έχει ήδη κατασκευαστεί, βλάπτοντας τους Ευρωπαίους καταναλωτές. H αναστολή της αδειοδότησης του αγωγού αυτού ήταν «παράλογη».


Οι τιμές των πετρελαϊκών προϊόντων, για παράδειγμα στη Γερμανία, αυξήθηκαν κατά έως 40%. Η τιμή του φυσικού αερίου κάποιες φορές έφτασε έως τα 4.000 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα. Και δεν έχει τελειώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια :