ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…

ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Ανταπόκριση ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΚΡΊΔΗ

– Περίληψη της κατάστασης στο πεδίο της μάχης κατά το 24ωρο που μας πέρασε (μέχρι τις 18:00 ώρα Μόσχας, 17:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το

ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Regnum:

– – έχει αφεθεί μόνο ένας ανθρωπιστικός διάδρομος – οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να εξέλθουν της πόλης από τον αυτοκινητόδρομο προς την πόλη Βασιλκόφ.

– Συνεχίζεται η προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων στην Περιφέρεια της Πολτάβας.

– Στο Χάρκοβο γίνονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των νεοναζιστικών ταγμάτων και των μονάδων του τακτικού ουκρανικού στρατού που εξακολουθούν να προβάλλουν αντίσταση.

– Στο Ντονμπάς γίνονται μάχες γύρω από το Σεβεροντονιέτσκ (ΛΔ Λουγκάνσκ), όπου οχυρώθηκαν μονάδες του τακτικού ουκρανικού στρατού. Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες λίγο έξω από τη Βολνοβάχα (ΛΔ Ντονιέτσκ). Ο κλοιός γύρω από τη Μαριούπολη σφίγγει ολοένα και περισσότερο.

– Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν την περικύκλωση του Ζαπορόζιε.

– Οι εκκαθαρίσεις των νεοναζιστικών μονάδων ολοκληρώνεται στη Χερσώνα. Από τη Χερσώνα και το Νικολάγεφ πομπή ρωσικών στρατευμάτων κινείται προς το Κριβόι Ρογκ.

– Μερικά συμπληρωματικά στοιχεία από άλλες πηγές:

– Οι δύο ΛΔ ελέγχουν πλέον άνω του 70% του εδάφους των πρώην διοικητικών Περιφερειών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Υπάρχουν ακόμη θύλακοι συγκέντρωσης των ουκρανικών στρατευμάτων και των νεοναζιστικών ταγμάτων θανάτου, με κυριότερα αστικά κέντρα το Κραματόρσκ (ΛΔ Ντονιέτσκ) και το Σεβεροντονιέτσκ (ΛΔ Λουγκάνσκ). 

Ο κλοιός γύρω από τα στρατεύματα του Κιέβου σφίγγει επικίνδυνα γι’ αυτά, αφού εκ Δυσμών έρχονται και τα ρωσικά στρατεύματα που προχωρούν από την περιφέρεια του Χαρκόβου.

– Οι βομβαρδισμοί, ωστόσο, του αστικού ιστού κυρίως του Ντονιέτσκ από τον ουκρανικό στρατό συνεχίζονται, δεδομένου ότι η γραμμή διαχωρισμού έχει μεν μετακινηθεί αρκετά προς τα δυτικά και βορειοδυτικά, ωστόσο η απόσταση αυτή δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει χτυπήματα από όπλα όπως η Tochka-U, η οποία έχει δραστικό βεληνεκές έως 100 χλμ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...