ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ABACUS Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ

Η ΝΔ πάλι βγάζει στον αφρό τον Λοβέρδο…


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στην Περιφέρεια Αττικής ζει και ψηφίζει ο μισός Ελληνικός πληθυσμός!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής αποκαλείται ως “μικρός Πρωθυπουργός” και για το λόγο αυτό τα μεγάλα κόμματα στην Πατρίδα μας, τα κόμματα Εξουσίας του σήμερα και του χθες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) είχαν ως πρωταρχικό στόχο κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να κερδίσουν την Περιφέρεια Αττικής! Γι΄ αυτό υποψήφιος Περιφερειάρχης ήταν πάντα εκλεκτός του κομματικού σωλήνα, που κυρίως μέσω της Περιφέρειας Αττικής θα μπορούσε να ικανοποιήσει περαιτέρω τις πολιτικές του φιλοδοξίες, ή να επανάκαμπτε πολιτικής κατρακύλας που ακολούθησε μιας “λαμπρής” πολιτικής σταδιοδρομίας!

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής από το 2000 με το ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και με το ΚΙΝΑΛ! Υπουργός στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, των Σαμαρά – Βενιζέλου!

Ένα πολύτιμο εργαλείο του πολιτικού μας Συστήματος, ο οποίος όμως θεώρησε πως αν έφευγε από το ελεγχόμενο “πολιτικό μαντρί” θα μπορούσε να επιβιώσει πολιτικά και γι΄ αυτό το 2012 διαφωνώντας με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε δική του πολιτική κίνηση! Η οποία, όπως ήταν σίγουρο δεν περπάτησε και έτσι στα μέσα του 2014 επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ!

Αλλά επειδή η μωροφιλοδοξία δεν κάνει ποτέ καλό, τον Δεκέμβριο του 2021 διεκδίκησε την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές διαδικασίες, παρότι το ίδιο λάθος το είχε διαπράξει και τον Ιούνιο του 2015! Με το ίδιο φυσικά αποτέλεσμα! Την συντριβή!

Ωστόσο στις εσωκομματικές διαδικασίες του 2015 προχώρησε στο δεύτερο γύρο, όπου συνετρίβη ακολούθως από την Φώφη Γεννηματά με διπλάσια διαφορά ψήφων, ενώ το 2021 η συντριβή άγγιξε τα όρια της ξεφτίλας, αφού δεν μπόρεσε να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο!

Να φανταστείτε μάλιστα, πως φάνταζε ως ο επικρατέστερος για την αρχηγία, έναντι των άλλων διεκδικητών! Αφού στηριζόταν έντονα από μιντιακά τραστ, αλλά και από την κυβέρνηση της ΝΔ, αφού στο πρόσωπό του Ανδρέα Λοβέρδου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβλεπε έναν πρόθυμο σύμμαχο για την συγκυβέρνηση, η οποία θα προέκυπτε από τις προσεχείς εκλογές, που όλοι έβλεπαν ότι έρχονται! Γι΄ αυτό στελέχη της ΝΔ είχαν ταχτεί ανοικτά υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου!

Αλλ΄ όμως αυτά τα πολιτικά τερτίπια τα τιμώρησαν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με μια αθρόα στράτευση που ξεπέρασε και τους πλέον αισιόδοξους!

Προπομπός τα Συστημικά Μέσα της υποψηφιότητας Λοβέρδου…

Θα μου πείτε, πως θυμήθηκα ξαφνικά όλα τα παραπάνω και που το πάω!

Ας ξεκινήσω λοιπόν με μια είδηση, που διέρρευσαν οι εφημερίδες “Καθημερινή” και “Παραπολιτικά”! Την πιθανότητα δηλαδή, να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Περίπτωση και η οποία αν επαληθευόταν δεν μπορούσε ποτέ να δώσει τη νίκη στον Ανδρέα Λοβέρδο, με μόνη τη στήριξη του Κινήματος!

Όμως αν στηριζόταν και από τη ΝΔ; Τότε θα μπορούσε να κερδηθεί η Περιφέρεια της Αττικής!

Αφού η ΝΔ που βρίσκεται “ματωμένη στα σχοινιά του ρινγκ” και λίγο πριν το νοκ άουτ, δεν έχει καλύτερη πολιτική λύση για την Περιφέρεια της Αττικής! Όταν έχει ξεγράψει τον Γιώργο Πατούλη, αποπέμποντάς τον οριστικά από τον “κομματικό σωλήνα”!

Και μη μου πείτε, πως δεν θυμόσαστε τα όσα έχω πολλάκις αναφέρει για τις σχέσεις μεταξύ Μητσοτάκη και Πατούλη, που οδήγησαν τον νυν Περιφερειάρχη να δηλώνει προ καιρού, πως και ως ανεξάρτητος θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια της Αττικής το 2023!

Βέβαια θα μου πείτε πάλι, πως τον Φεβρουάριο ο Πρωθυπουργός υποδέχτηκε στο Μαξίμου τον Περιφερειάρχη Αττικής! Που όπως μάθαμε, ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός για την πορεία υλοποίησης μιας σειράς υπό εξέλιξη έργων στην Αττική! Μάλιστα! Μια συνάντηση μετά από 2+ χρόνια! Μια συνάντηση – όπως λένε οι πληροφορίες μου – άκαρπη για τον κ. Πατούλη, αφού δεν πήρε καμιά υπόσχεση από τον κ. Μητσοτάκη για στήριξή του στις εκλογές του 2023! Μια συνάντηση με πολλές φωτογραφίες, που ωφέλησε επικοινωνιακά και τους δυο μετά το στραπάτσο που έφαγαν για την ανικανότητά τους να διαχειριστούν τον καταστροφικό χιονιά του Ιανουαρίου!

Είναι επίσημο; Η ΝΔ θα στηρίξει τον Λοβέρδο;

Επειδή όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ήρθε μια δημοσκόπηση της εταιρείας ABACUS για να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω! Δημοσκόπηση που διαβάσαμε στο ειδησεογραφικό διαδικτυακό πόρταλ aftodioikisi.gr:

Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου αντιμετωπίζεται θετικά από το 26,5% των πολιτών, ουδέτερα από το 33,9% και αρνητικά από το 31,3%.

Δεύτερος στις θετικές προτιμήσεις έρχεται ο πρώην περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής Γιάννης Σγουρός, με 22,1%, 39,3% ουδέτερες και μόλις 16,4% αρνητικές!

Ακολουθεί στις θετικές προτιμήσεις ο Γιώργος Πατούλης με 17,9%, ενώ ουδέτερα αντιμετωπίζεται από το 37,8% και αρνητικά από το 38,4% των πολιτών! Ακόμη λιγότερες θετικές προτιμήσεις (12,6%) έχει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αντιμετωπίζεται ουδέτερα από το 22,3% και αρνητικά από το 58,4% των πολιτών.

Τέλος, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δείχνει να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό της περιφέρειας, καθώς το 50,9% επιλέγει το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ, ενώ το 33,4% αντιμετωπίζει μια προοπτική υποψηφιότητάς του ουδέτερα. Αναφορικά με τις θετικές γνώμες ανέρχονται σε 7,8% και οι αρνητικές σε 10,8%!

Αχ λαέ που ποτέ δεν μαθαίνεις…

Ωστόσο, επίσης αξιοπερίεργο από τα παραπάνω είναι, πως ο Γιώργος Πατούλης, νυν Περιφερειάρχης (με ποσοστό 37,63% – κοντά 600 χιλιάδες ψήφοι – δεύτερος γύρος 65,75%) στις εκλογές του 2019, σε αυτήν τη δημοσκόπηση συλλέγει θετικές προτιμήσεις, της τάξεως του 17,9%!

Ενώ ο ανεξάρτητος Γιάννης Σγουρός, που στις εκλογές του 2019 ψηφίστηκε από περίπου 278 χιλιάδες (17,40%), στη δημοσκόπηση της ABACUS έχει θετικές προτιμήσεις 22,1%, ενώ αρνητικές, μόνο 16,4% και μόλις 4,4% από τον πρώτο Ανδρέα Λοβέρδο! Ο δε Γιώργος Πατούλης έχει αρνητικές ψήφους του ποσοστού του 38,4 των πολιτών!

Όσον δε αφορά την “αριστερή εκπροσώπηση” ας μην την συζητάμε καλύτερα!

Συγκρίνοντας όμως δυο πολιτικά πρόσωπα που μετείχαν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, διαπιστώνουμε ότι ο Γιώργος Πατούλης ομοιάζει σαν το ξινισμένο κρασί, ενώ αντίθετα ο Γιάννης Σγουρός είναι σαν το παλιό καλό κρασί!

Που δυστυχώς οι ψηφοφόροι της Αττικής, δεν τίμησαν στις εκλογές του 2019 τον πετυχημένο πρώην Νομάρχη (δις) και ακολούθως Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, με την χρηστή διοίκηση στα οικονομικά και το ατέλειωτο έργο του στην Περιφέρεια κατά τα 12 χρόνια της θητείας του, αλλά εξέλεξαν τον εκλεκτό εκείνης της εποχής της ΝΔ Γιώργο Πατούλη!

Όπως και τον Μάιο του 2014 εξέλεξαν Περιφερειάρχη την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου!

Την οποία οδήγησαν στο δεύτερο γύρο διεκδίκησης της Περιφέρειας απέναντι από τον τελικό νικητή Γιώργο Πατούλη!

Καθόλα αποτυχημένους Περιφερειάρχες, αφού η κ. Δούρου χρεώνεται την απώλεια 102 ψυχών στο Μάτι της Αττικής κατά τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018 που κατέστρεψαν το περιβάλλον της Αττικής και ο κ. Πατούλης χρεώνεται τις ολέθριες πυρκαγιές στην Αττική τον Αύγουστο του 2021 καθώς και τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκάλεσε ο χιονιάς του Ιανουαρίου 2022!

Όμως αυτός ο λαός δεν βάζει ποτέ μυαλό! Αφού Λοβέρδο του σέρβιραν και Λοβέρδο παίρνουν!

Μπορεί, ας το τολμήσει…

Παρ΄ ότι όμως αυτό το πολιτικό Σύστημα ελέγχει σχεδόν τα πάντα, με συνοδοιπόρους τα ΜΜΕ, θορυβήθηκε από την σταθερή πολιτική αξία που ακούει στο όνομα Γιάννης Σγουρός!

Έτσι ξεκίνησαν να διαδίδουν πως τον Γιάννη Σγουρό θα τον έχει υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ! Προβοκάτσια και χτύπημα κάτω από τη μέση!

Τον έντιμο, τον ηθικό, τον αυτοδημιούργητο και πετυχημένο από όποιο πολιτικό ή αθλητικό πόστο ανέλαβε, Γιάννη Σγουρό, δεν τον θέλουν τα κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς! Γιατί επιλέγουν όμοιούς τους! Για να είναι διαχειρίσιμοι από το Σύστημά τους!

Ωστόσο αυτή η δημοσκόπηση έβγαλε δυο αποτελέσματα ηχηρά!

Πρώτον, ότι τον Γιάννη Σγουρό τον εμπιστεύεται μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού και δεύτερον, πως μπορεί να ακούσει τελικά τις πολλές σειρήνες που επί μήνες τον παρακαλούν να ηγηθεί μεγάλης ομάδας που θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται στις παρυφές του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και φτάνουν μέχρι τις παρυφές της λαϊκής δημοκρατικής δεξιάς! Για να τα αλλάξει όλα! Για να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα αύριο που της αξίζει, χωρίς δουλικές δεσμεύσεις από επιχειρηματικά εγχώρια λόμπι και από ξένους διεθνείς οίκους, που ληστεύουν την Πατρίδα και την θέλουν μικρότερη από ότι είναι σήμερα!!

loading...