Δημοσκόπηση «χαστούκι»: Το 82% διαφωνεί με το κυβερνητικό έργο – Τρόμος για την ακρίβεια

 «Χαστούκι» στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δημοσκόπηση της Prorata, η οποία δείχνει ότι το κυριότερο πρόβλημα πλέον για τους πολίτες είναι η ακρίβεια. 

Στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα βρίσκονται οι χαμηλοί μισθοί και οι κακές συνθήκες εργασίας.

Εμφανής είναι σύμφωνα με την έρευνα η επίδραση των νέων γεωπολιτικών εξελίξεων καθώς η πανδημία κάνει βουτιά στην ένατη θέση με μόλις 14 στην αξιολόγηση ως σημαντικού ζητήματος. Σε σχέση με τον Ιανουάριο η πανδημία έχει υποχωρήσει κατά 21 μονάδες ενώ η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί προς τα πάνω κατά 31 μονάδες σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτών για τη σπουδαιότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας είναι η απογοήτευση και ο θυμός με 43 και 35 αντίστοιχα και ακολουθούν η απελπισία με 26 και ο φόβος με 22. Και τα τέσσερα αυτά συναισθήματα παρουσιάζουν άνοδο -μικρότερη ή μεγαλύτερη- σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση.

Αντίθετα θετικά συναισθήματα όπως η ελπίδα, η αισιοδοξία, η ασφάλεια, η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός υποχωρούν κι άλλο δημοσκοπικά και κάποια εξ’ αυτών «πατώνουν».

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι μόλις το 18% δηλώνει ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο ενώ το 82% απαντάει αρνητικά.

Αρνητικές παραμένουν οι γνώμες για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αν και κλείνει κάπως η ψαλίδα σε σχέση με τις προηγούμενο τετράμηνο, καθώς το 55% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ενώ το 43% αρνητικά.

loading...