Τους έφτυσαν οι ανεμβολίαστοι 60άρηδες με το ΚΟΡΩΝΟΠΡΟΣΤΙΜΟ των 100 ευρώ! Μόλις το 14% το πλήρωσε

 Θα υπάρξουν και κατασχέσεις;

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ΘΑ αναβάλλει (αλλά όχι θα καταργήσει) το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60, εντούτοις για το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος θα συνεχίσει να πιστώνεται!

Δείγμα της δυσαρέσκειας αλλά και της αδυναμίας του κόσμου να πληρώσει το παράλογο αυτό πρόστιμο είναι τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

«Πρόστιμο ποσού 50 ευρώ στον υπόχρεο… Δεδομένου ότι με το ανωτέρω έγγραφο της ΓΓΠΣΔΔ διαπιστώθηκε παράβαση της μη διενέργειας υποχρεωτικού εμβολιασμού για την περίοδο 2022», αναγράφεται στην πράξη επιβολής προστίμου

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά 317.962 φυσικά πρόσωπα, στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 50 ευρώ για τον Ιανουάριο.

Η διορία για την εμπρόθεσμη αποπληρωμή του προστίμου έληξε στις 15 Μαρτίου. Έκτοτε το πρόστιμο, όπως και κάθε άλλη παρόμοια εκπρόθεσμη οφειλή προς το κράτος, προσαυξάνεται.

297.207 ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών ειδοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (ηλεκτρονική κοινοποίηση), ενώ 20.755 ενημερώθηκαν με συστημένη επιστολή.

Από τους παραπάνω -και εδώ φαίνεται η απόλυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ του εκβιαστικού μέτρου- το πρόστιμο Ιανουαρίου αποπλήρωσε μόνο το 14%, ήτοι 44.000 περίπου.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί είναι η αναφορά περί «δικαστικής προσβολής του προστίμου», κάτι που αναγράφεται στην πράξη επιβολής του και που έχει ωθήσει αρκετούς άνω των 60 να επισκεφθούν τις εφορίες τους για να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή.

Υπάρχει ωστόσο έκδηλη ανησυχία πως εν καιρώ οι εφορίες θα προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ακόμα και για πρόστιμα που κυμαίνονται στα 50 ευρώ.

Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία επίσης να δημοσιευτούν ή έστω να διαρρεύσουν τα στοιχεία και για το πρόστιμο (ολόκληρο 100άρικο πλέον) του Φεβρουαρίου, το οποίο με τη σειρά του θα “λήξει” στις 15 Απριλίου.

loading...