Έκτακτο επίδομα: Ποιοι θα πάρουν «δώρο Πάσχα» έως 300 ευρώ – «Έρχονται» οι αποφάσεις στις 10 Μαρτίου






 Προτεραιότητα θα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Μετά και την τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντίστροφα μετράει ο χρόνος για αποφάσεις και τις ανακοινώσεις σχετικά με το έκτακτο επίδομα Πάσχα.


Σε «κλειδί», πάντως, για τις εξελίξεις σχετικά με το έκτακτο επίδομα Πάσχα εξελίσσεται η 10η Μαρτίου, η ημέρα, δηλαδή, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό γιατί στη Σύνοδο Κορυφής ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της διατήρησης της ρήτρας διαφυγής και για τα επόμενα χρόνια μετά τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Σημειώνεται ότι στην ίδια Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί και η πρόταση Μητσοτάκη για τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση καθώς οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχουν πάρει «φωτιά» το τελευταίο διάστημα.


Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε για το έκτακτο επίδομα Πάσχα ο πρωθυπουργός, οι εξαγγελίες θα αφορούν τους πιο αδύναμους. Την «επιταγή ακρίβειας», όπως είπε, θα την λάβουν χιλιάδες νοικοκυριά με το ποσό του επιδόματος – όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες – να φθάνει έως τα 300 ευρώ.


Τι ισχύει για την «επιταγή ακρίβειας»

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα νεότερα για την επιταγή ακρίβειας θα ανακοινωθούν «εντός του Μαρτίου όταν θα ξέρουμε πόσο δημοσιονομικό χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε. Θα αφορούν τους πιο αδύναμους. Δηλαδή μία έκτακτη ενίσχυση, μία επιταγή ακρίβειας, ένας τρόπος αντιμετώπισης, ένα έκτακτο βοήθημα για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτόν τον καιρό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.


Την «επιταγή ακρίβειας» εκτιμάται ότι θα την λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες. Προτεραιότητα θα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :