3Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ 3ΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ, ΛΙΜΟΣ…Η ΔΥΣΗ ΕΣΠΕΙΡΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΕΙ…ΠΕΙΝΑ…!

ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ Η ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΤΑΡΕΤΣ ΙΩΝΑ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ(†2012) ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΣΧΑ (ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ);

Ρωσία, Ουκρανία είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές σιταριού στον κόσμο. Ελέγχουν 77% παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου και 1/3 σίτου.

Ουκρανία: η Δύση σπέρνει ανέμους, θερίζει…. ανεμοστρόβιλους

Τρεις εβδομάδες ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία έχουν ήδη μακροπρόθεσμες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

(Πεσκόφ: Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία προχωρά ξεκάθαρα σύμφωνα με προκαθορισμένα σχέδια και καθήκοντα.Κανείς από την αρχή δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν μια-δυο μέρες.)

Και δεν μιλάμε για το κόστος του πετρελαίου, του άνθρακα ή του φυσικού αερίου – εδώ τα ιστορικά ρεκόρ τιμών είναι στα χείλη όλων. Ωστόσο, η καθαρά στρατιωτική πτυχή για τους φορείς ενέργειας δεν είναι καθοριστική: το ίδιο ουκρανικό GTS εξακολουθεί να αντλεί τακτικά ρωσικό αέριο προς τα δυτικά. Και αντλεί με τρόπο που δεν έχει αντλήσει όλους τους τελευταίους μήνες του 2021, απλώς με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Έτσι, η εκτόξευση των παγκόσμιων τιμών ενέργειας είναι μάλλον ένα δυσάρεστο μπούμερανγκ από τις αντιρωσικές κυρώσεις, που απροσδόκητα επέστρεψαν σε αυτούς που τις εκτόξευσαν, στις ίδιες τις χώρες της «συλλογικής Δύσης». Αυτοί που έσπειραν τον άνεμο τώρα θερίζουν τον ανεμοστρόβιλο.

Σπορά… σταμάτα! Αλλά τώρα στην Ουκρανία, η εκστρατεία σποράς πρέπει να ξεκινήσει σε πλήρη ανάπτυξη! Ωστόσο, στο έδαφος υπάρχει μια εντελώς διαφορετική ιστορία: μηχανοκίνητα κομβόι, ναρκοπέδια, ανατιναγμένες γέφυρες, αποκλεισμένα λιμάνια, κρίση καυσίμων… Απειλείται ο κόσμος από μια άλλη επίθεση που θα είναι κατά κάποιο τρόπο πολύ χειρότερη από την τρέχουσα «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά ενέργειας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...