Το Κόσοβο απειλεί του Σέρβους: «Το ΝΑΤΟ θα σας βομβαρδίσει όπως το 1999»!

 Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, γνωστός για τον ηγετικό του ρόλο στον UCK, θέλει να επαναληφθούν τα εγκλήματα που έκανε το ΝΑΤΟ το 1999 στην Γιουγκοσλαβία, όταν και σκοτώθηκαν έως και 4.000 άτομα. 

Ο Ρ.Χαραντινάι αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ουκρανία και στο ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της περιοχής και δεν έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τη Σερβία.

Μάλιστα έβαλε μπροστά το ΝΑΤΟ και επανέφερε τους βομβαρδισμούς του 1999, λέγοντας ότι αν η Σερβία προκαλέσει το Κοσσυφοπέδιο θα υποστεί τους ίδιους βομβαρδισμούς, λέγοντας ουσιαστικά πως έχει εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου και επικεφαλής του κόμματος της Συμμαχίας για το Μέλλον είπε ότι η Ρωσία έχει επιρροή σε ορισμένα μέρη των Βαλκανίων, αλλά δεν είναι καθόλου παρούσα στη χώρα του.

Όπως δήλωσε, η Σερβία δεν θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει την κρίση που προκάλεσε η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία για οποιαδήποτε ενέργεια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, γιατί, «όλος ο κόσμος θα ξέρει ότι ο Βούτσιτς εργάζεται για Ρωσία».

Και συνεχίζοντας προκλητικά: «Ξέρω ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν σε κανένα Σέρβο στρατιώτη να μπει στο Κόσοβο. Ξέρω ότι το Βελιγράδι θα βομβαρδιστεί αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως το 1999, η σερβική ηγεσία το γνωρίζει πολύ καλά. Εάν μόνο ένας Σέρβος αξιωματικός διασχίσει το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, το Βελιγράδι θα βομβαρδιστεί»!

loading...