15 χιλιόμετρα πριν από ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

 Αργά ή γρήγορα θα συμβεί το μοιραίο…

Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε την Ρωσία ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει «με πλήρη ισχύ», εάν καταγραφεί οποιοδήποτε χτύπημα στο έδαφος του ΝΑΤΟ -σκόπιμα ή μη- μετά την επίθεση της Μόσχας σε ουκρανική στρατιωτική βάση κοντά στα πολωνικά σύνορα. Αυτό γιατί οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να πολεμήσουν με την Ρωσία βάσει του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ!

Άρθρο 5. Τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν ότι ένοπλος επίθεση εναντίον ενός ή περισσοτέρων εξ αυτών στην Ευρώπη ή στην Βόρειο Αμερική θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων και, συνεπώς, συμφωνούν ότι, σε περίπτωση τέτοιας ένοπλης επίθεσης, καθένα από αυτά, ασκώντας το αναγνωριζόμενο από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής αυτοάμυνας, θα συνδράμει το Μέρος (ή τα Μέρη) που δέχεται την επίθεση, λαμβάνοντας άμεσα, τόσον ατομικώς όσον και από συμφώνου με άλλα Μέρη, εκείνα τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία, περιλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης βίας, για την αποκατάσταση και διατήρηση της ασφάλειας της περιοχής του Βορείου Ατλαντικού

Σε μια εμφάνιση στο «Face the Nation» του CBS την Κυριακή, ο Sullivan ρωτήθηκε από την οικοδέσποινα Margaret Brennan εάν η τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ είναι «ότι κάθε χτύπημα σε πολωνικό έδαφος ή εναέριο χώρο, σκόπιμα ή ακούσια» θα θεωρούνταν επίθεση στο ΝΑΤΟ.

«Ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τους συμμάχους μας για να υπερασπιστούν κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ, και αυτό σημαίνει κάθε ίντσα», απάντησε ο Σάλιβαν, εξηγώντας ότι «αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση στο έδαφος του ΝΑΤΟ, θα προκαλούσε την επίκληση του Άρθρου Πέντε και θα φέρουμε όλη την δύναμη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για να ανταποκριθούμε σε αυτό».

Ερωτηθείς εάν το ΝΑΤΟ θα ανέπτυσσε «πλήρη δύναμη» εναντίον της Ρωσίας, ακόμη και αν ένα τέτοιο χτύπημα ήταν τυχαίο, ο Σάλιβαν είπε: «Κοίτα, το μόνο που θα πω είναι ότι εάν η Ρωσία επιτεθεί και βομβαρδίσει το έδαφος του ΝΑΤΟ, η συμμαχία του ΝΑΤΟ θα απαντούσε. σε αυτό».

Υπενθυμίζεται πως οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον του στρατιωτικού πεδίου Yavoriv, ​​γνωστό και ως Διεθνές Κέντρο για την διατήρηση της ειρήνης και την ασφάλεια, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα την Κυριακή.

loading...