«ΒΟΜΒΑ»! Ενώ προκαλούν τον Πούτιν φέρνουν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ για να… «ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ» ανθρώπους, vid

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα οι εξελίξεις…

Τον Φεβρουάριο του 2022, λίγο πριν ωθήσουν την Ρωσία να αποφασίσει την επίθεση κατά των φιλοναζιστών του Κίεβου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) του Klaus Schwab δημοσίευσε μια νέα έκθεση με τίτλο «Advancing Digital Agency: The Power of Data Intermediaries», η οποία παρουσιάζει τα σχέδιά τους για τη δημιουργία της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, μια συγχώνευση του «φυσικού, ψηφιακού και βιολογικού κόσμος» .

Οι παγκοσμιοποιητές του WEF έχουν κεφαλαιοποιήσει τον Covid και χρησιμοποιούν τα «διαβατήρια εμβολίων» για να θέσουν τα θεμέλια για την ευρεία υιοθέτηση της ψηφιακής ταυτότητας. Αυτό είναι μόνο ένα ακόμη μέρος της Μεγάλη Επανεκκίνησης, όπως αναφέρουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

Συνεχίζει το ρεπορτάζ:

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Η έκθεση αναφέρει ότι «η πανδημία του COVID 19 οδήγησε σε αυξημένη εστίαση στην δύναμη των ιατρικών δεδομένων, και συγκεκριμένα στα λεγόμενα διαβατήρια εμβολίων. Αυτά τα διαβατήρια, από την φύση τους, χρησιμεύουν ως μια μορφή ψηφιακής ταυτότητας.

Μια τέτοια ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για πρόσβαση στις θεραπείες ασφάλισης υγείας, παρακολούθηση συσκευών υγείας και τηλεφώνων, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού και πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών.

Με το ψηφιακό σας πάσο, μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξίδια και να ελεγχθείτε στο τελωνείο. Θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο ψηφιακό αναγνωριστικό για αγορές, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφοφορία, υποβολή φορολογικών δηλώσεων και συλλογή παροχών.

Το WEF βλέπει επίσης ουσιαστικό ρόλο στις τηλεπικοινωνίες. Με ψηφιακή ταυτότητα, οι συσκευές και τα δεδομένα στο δίκτυο μπορούν να παρακολουθούνται.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας του WEF θέτει τώρα τα θεμέλια για ένα παγκόσμιο σύστημα κοινωνικής πίστωσης που θα τους δώσει την δύναμη να ελέγχουν τους πολίτες και να τιμωρούν αυτούς που θεωρούν «αναξιόπιστους».

Η έκθεση του WEF λέει ότι τρίτα μέρη θα κάνουν κρίσεις με βάση το πιστωτικό ιστορικό, το ιατρικό ιστορικό και τις διαδικτυακές σας συμπεριφορές. Για παράδειγμα, «Μια τράπεζα αποφασίζει την ελκυστικότητα ενός ατόμου για ένα δάνειο».

Οι τράπεζες θα λαμβάνουν υπόψη την κοινωνική συμπεριφορά ενός ατόμου, τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης, στην διαδικασία πίστωσης. Αυτό ονομάζεται Εναλλακτική Πιστωτική Βαθμολογία, η οποία αξιοποιεί μεγάλα δεδομένα για την ανάλυση όχι μόνο οικονομικών ιστοριών αλλά και κοινωνικών συμπεριφορών. Δυστυχώς, αυτό το είδος συστήματος κινδυνεύει να εισαγάγει ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης όπως το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), όπου η πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες βασίζεται στην κοινωνική συμπεριφορά ενός ατόμου.

Σύμφωνα με την έκθεση του WEF, τα σχήματα ψηφιακής ταυτότητας περιλαμβάνουν:

Προφίλ: Μπορεί να περιλαμβάνει εγγενή χαρακτηριστικά δεδομένων (όπως βιομετρικά) ή εκχωρημένα χαρακτηριστικά (όπως ονόματα ή εθνικούς αριθμούς αναγνώρισης)

Ιστορικό: Πιστωτικό ή ιατρικό ιστορικό, συμπεριφορές αγορών μέσω Διαδικτύου

Συμπεράσματα: Κρίσεις ή αποφάσεις που λαμβάνονται με βάση διαδικασίες επαλήθευσης ταυτότητας, προφίλ και ιστορικά (π.χ. μια τράπεζα αποφασίζει την ελκυστικότητα ενός ατόμου για ένα δάνειο).

Η εικονική συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που διήρκεσε 25-29 Ιανουαρίου, πρόσθεσε την Εναλλακτική Πιστωτική Βαθμολογία στην ατζέντα του. Η παραδοσιακή πιστοληπτική αξιολόγηση αναλύει την οικονομική συμπεριφορά ενός ατόμου. Η εναλλακτική πιστωτική βαθμολογία θα λάβει επίσης υπόψη την κοινωνική συμπεριφορά ενός ατόμου.

Οι τρόποι με τους οποίους οι παγκοσμιοποιητές επιθυμούν να εξαγάγουν τα πιο ιδιωτικά δεδομένα είναι απίστευτα επεμβατικοί. Περιλαμβάνουν συσκευές που έχουν εμφυτευτεί στο σώμα σας , στο σπίτι και στις πόλεις όπου ζείτε. Ο στόχος είναι να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για εσάς με κάθε απαραίτητο μέσο.

Το μέλλον του WEF περιλαμβάνει την συνεχή επιτήρηση των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους μέσω του οικοσυστήματος του Διαδικτύου των Σωμάτων (IoB). Αυτό το οικοσύστημα συνδέει τους ανθρώπους με την τεχνολογία μέσω συσκευών που επιτρέπουν στο φόρουμ να αποκτήσει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για ένα άτομο.

Το Διαδίκτυο των Σωμάτων, ή IoB, είναι στην πραγματικότητα ένα οικοσύστημα. Είναι ένα σωρό συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο που περιέχουν λογισμικό και που είτε συλλέγουν προσωπικά δεδομένα υγείας για εσάς είτε μπορούν να αλλάξουν την λειτουργία του σώματος. Θεωρείται πως το Internet of Bodies είναι αυτή η συλλογή όλων αυτών των συσκευών, καθώς και όλα τα δεδομένα που συλλέγουν οι συσκευές για εσάς.

Τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στην Αμερική προειδοποιούν ότι το IoB θα μπορούσε επίσης να θέσει σε κίνδυνο τις πιο προσωπικές μας πληροφορίες και να εισαγάγει πολλές ηθικές ανησυχίες. Προειδοποιούν μάλιστα ότι θα μπορούσε «να αυξήσει τους παγκόσμιους γεωπολιτικούς κινδύνους επειδή τα κράτη επιτήρησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα του IoB για να επιβάλουν αυταρχικά καθεστώτα». Όπως παραδέχτηκε η Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων του WEF το 2019, « ο αυταρχισμός είναι ευκολότερος σε έναν κόσμο απόλυτης ορατότητας και ιχνηλασιμότητας ».

Παρά τους τεράστιους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις, το WEF υποστηρίζει την ευρεία υιοθέτηση του IoB, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ενώ αποκτούν πρόσβαση στα πιο ευαίσθητα δεδομένα υγείας, οικονομικών και συμπεριφοράς ενός ατόμου.

Δείτε το βίντεο:

loading...