Γελοιοποίηση & άτακτη υποχώρηση ΕΕ σε «έξωση Ρωσίας από SWIFT»: Αποφάσισαν «να μην… αυτοκτονήσουν» στις Βρυξέλλες!

Δεν εξαιρούν την Ρωσία από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT η ΕΕ και οι ΗΠΑ, γιατί τότε η Ρωσία θα έκοβε το φυσικό αέριο και τις παραδόσεις πετρελαίου, καθώς πολύ απλά δεν θα μπορούσε να πληρωθεί για τις παραδόσεις αυτές!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον: «Τυχόν αποκλεισμός της Ρωσίας από αυτό το διεθνές σύστημα θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα στις τράπεζες της χώρας, θα περιόριζε σημαντικά τη δυνατότητά της να συναλλάσσεται εκτός συνόρων, αλλά και να αποκομίζει τα κέρδη από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.  Ταυτόχρονα, όμως, θα διέλυε το παγκόσμιο σύστημα διεθνών συναλλαγών, κατάσταση την οποία θα πλήρωναν 

 SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) είναι ένα διεθνές σύστημα πληρωμών, το οποίο βασίζεται σε συναλλαγές μέσω ενός τυποποιημένου συστήματος κωδικών. Η πλειοψηφία των πελατών του SWIFT έχει τεράστιους όγκους συναλλαγών, όπως λ.χ. οι πληρωμές των ρωσικών εταιρειών ενέργειας.

Βέβαια, η Μόσχα τους προειδοποίησε: «Νο SWIFT, no delivery»!

Άρα είναι αυτή η αλήθεια; Οτι δηλαδή φοβούνται για «αναστάτωση στο παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών»; Ναι, αλλά βασικά θα μείνουν χωρίς ενέργεια στην ΕΕ.

Είναι σα να λέμε ότι βγάζουμε την μπαταρία από μία συσκευή. Πώς θα λειτουργήσει η ΕΕ χωρίς φυσικό αέριο;

«Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT θα είχε τεράστιες επιπτώσεις για τις γερμανικές επιχειρήσεις και απαιτεί μεγάλη προετοιμασία», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνέρχονται στο Παρίσι για να συζητήσουν την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Στην Ελλάδα βέβαια δεν ανησυχεί η κυβέρνηση. «Το εισάγουμε από τη Τουρκία» όπως είπε ο Α.Γεωργιάδης. Η οποία το εισάγει από την Ρωσία. Η οποία Ρωσία φυσικά είναι ανόητη και θα το πουλά στη Τουρκία, χωρίς να ξέρει ότι οι Τούρκοι το δίνουν στην Ελλάδα! Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα! Καραγκιόζηδες; Ή όχι;

loading...