Επίσης καλό θα ήταν να γυρίσουν το Hobbit με ηθοποιούς Ρομά, μην είμαστε ρατσιστές, γυφτ lives matter.

Οι θαυμαστές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αντιδρούν για τους μαύρους ηθοποιούς που επιλέχθηκαν στη νέα σειρά

Η τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings: The Rings of Power» θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου στο Amazon Prime Video

Οι θαυμαστές του «Lord of the Rings» περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα τηλεοπτική σειρά με τίτλο «The Lord of the Rings: The Rings of Power» από το Amazon Prime Video, όμως το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του Super Bowl στις 13 Φεβρουαρίου, προκάλεσε αντιδράσεις.

O λόγος είναι ότι η σειρά θα περιλαμβάνει το πιο διαφορετικό καστ στην ιστορία του franchise, με μαύρα ξωτικά και νάνους.

Στις κινηματογραφικές προσαρμογές του Πίτερ Τζάκσον του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Χόμπιτ, υπήρχαν ελάχιστοι μαύροι ηθοποιοί, όπως οι Sala Baker και Lawrence Makoare, γεγονός αποδεκτό από τους φαν.

Ωστόσο, η καινούρια σειρά της Amazon δεν βασίζεται σε ένα μόνο βιβλίο, αλλά σε μια σειρά από γραπτά του Τόλκιν, συμπεριλαμβανομένου του ημιτελούς μυθιστορήματός του, “The Silmarillion”, και η επιλογή μαύρων ηθοποιών στο καστ, έχει εξοργίσει πολλούς θαυμαστές.

Πολλές από τις λογοτεχνικές επιρροές του Τόλκιν προήλθαν από τη λαογραφία των Σκανδιναβών, των Κελτών και των Αγγλοσάξωνων. Ως εκ τούτου, αρκετοί φαν δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους προς την παραγωγή της σειράς της Amazon, που έχει απομακρυνθεί από αυτές τις επιρροές με ένα πολύ πιο διαφορετικό καστ, από ό,τι έχει δει στο παρελθόν στις προσαρμογές του συγγραφέα.

Σχολιο : Συγγνώμη που σας χαλάω το παραμύθι. ομως επειδή διαβάζω πολλές ανοησίες. Η μαύρη φυλή όντως ελάχιστα προσέφερε στον ανθρωπινο πολιτισμό. Είναι πίσω απο την λευκή (ελληνικός, ρωμαΙκός και εν γένει ευρωπαϊκος πολιτισμός) και την κίτρινη (κινέζοι) και πίσω και απο τους ιθαγενείς της Νότιας Αμερικής (Ινκας, Αζτέκοι). Στην ανθρωπολογία θεωρείται πως απο τη μαύρη ήπειρο βγήκε ο πρωτος σάπιενς, αλλά μέχρι εκεί. Το γεγονός πως οι μαύροι δεν προσέφεραν τιποτα στον πολιτισμό τους κάνει κομπλεξικούς, προσπαθούν να καπελώσουν τον πολιτισμό άλλων (βλακείες περι μαυρης Αθηνάς, Αιγυπτίους κτλ). Το μοναδικό που προσέφεραν είναι η μουσική, πχ τζατζ, και αυτό αφού ηρθαν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς άλλων φυλών. Αυτά όλα δεν ειναι ρατσιστικά, αλλά απόλυτα πραγματικά. Συγγνώμη που σας χαλάω το παραμύθι.

Η μαυρη Αθηνα (παν. Πρίνστον) και διάφορες άλλες σαχλαμάρες αφροαμερικανικης υποκουλτουρας (όπως ότι οι πρώτοι άνθρωποι γεννήθηκαν στην Αφρική υπονοώντας ότι όλοι καταγομαστε από τους μαύρος ξεχνώντας τεχνιεντως ότι τα υπολείμματα που εξετάζονται, πχ Lucy, αφορούν πιθηκανθρωπους που ως γνωστόν όπως και οι πίθηκοι δεν έχουν χρώμα δέρματος μαύρο μιας και του δέρματος επικαλυπτεται έντονη δερματική γούνα, δλδ έντονη τριχοφυΐας όπως σε όλα τα πίθηκοείδη. Επισης αγνοώντας ότι εισέτι παλαιότερα υπόλοιπα ανθρώπων από την ‘αφρικανική’ Lucy έχουν βρεθεί στον Καύκασο αλλά επειδή τους χαλάνε το παραμύθι έχουν θάψει το θέμα στα ψιλά της ανθρωπολογίας όπως και την περίφημη εξαφάνιση του κρανίου του αρχανθρωπου στο σπήλαιο των Πετραλώνων που χάθηκε περίεργων στα εργαστήρια του υπόπτου πανεπιστημίου Πρίνστον όπου είχε σταλεί από τους ηλιθιος Έλληνες για μελέτη και έρευνα!). Έτσι λοιπόν, οι Αμερικανοί σε μια αγνώστου προέλευσης έμπνευση προσπαθούν να δείξουν είτε επιστημονικά είτε με κόμικς (Marvel – Oυαγκαντουγκου μαύρος πάνθηρας) ότι οι μαύροι Αφρικανοί είχαν (και έχουν;) τεράστιο πολιτισμό!? Βέβαια όπως είναι γνωστό τοις πάσι οι Αφρικανοί έχουν πολιτισμό αλλά όχι αυτόν που προσπαθούν να μας πείσουν οι Αμερικανοί. Εξάλλου ο μεγαλύτερος πολιτισμός της Αφρικής, ως γνωστόν ήταν ο Αιγυπτιακό που ουδεμία σχέση είχε με τους μαύρους τους οποίους χρησιμοποιούσε κυρίως ως σκλάβους! Αυτά και όλοι καταλαβαίνουμε ότι στο περίεργο αυτό αμερικάνικο παιγνίδι ανθρωπολογίας και πολιτισμού λογικό ήταν η αμερικανική Amazon να μετατρέψει τους σκανδιναυους και τους Κέλτες σε μαύρους! Θα τρίζουν τα κόκαλα όχι μόνο του Τολκιν αλλά και της Βαλχάλα μα τον Οντιν!!! Αλλά θα μου πει κανείς, εδώ οι Άγγλοι σε εκείνη την ιστορική σειρά (Μπριτζεστον η κάπως έτσι, είχαν για ήρωα ένα μαύρο κόμη την εποχή που οι Άγγλοι είχαν τους μαύρους σαν σκλάβους πιο ασήμαντους και από μια σκουπα’ Αυτή και αν είναι η ειρωνεία του αγγλοσαξωνικου παραμυθιού!

loading...