ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ CLEVELAND CLINIC: «Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΚΡΟΝ»


ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΑΝΤΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΝΟΣΗΣΗΣ;

Του Zachary Stieber


Η προστασία που αναπτύσσει ένα άτομο μετά την ανάρρωση από την COVID-19 προστατεύει τους ανθρώπους από τη μόλυνση, καθώς η παραλλαγή

της Όμικρον έχει γίνει κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η άμυνα, γνωστή ως φυσική ανοσία, ήταν παρόμοια με την προστασία που παρατηρήθηκε μεταξύ των ατόμων με φυσική ανοσία που έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19 και των ατόμων που έλαβαν τρεις δόσεις εμβολίου COVID-19 και δεν είχαν φυσική ανοσία, διαπίστωσαν ερευνητές της Κλινικής Κλίβελαντ. 

Επιπλέον, όσοι είχαν λάβει μια αρχική σειρά εμβολίων και δεν έκαναν αναμνηστική δόση, ήταν οι πιο πιθανοί να μολυνθούν.

«Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η παραλλαγή Όμικρον ήταν το κυρίαρχο στέλεχος που προκαλούσε λοίμωξη, μια προηγούμενη μόλυνση με COVID-19 παρείχε αποτελεσματική προστασία κατά της λοίμωξης για τουλάχιστον 6 μήνες, ακόμη και χωρίς εμβολιασμό», δήλωσε ο Δρ. Ναμπίν Σρέσθα, διακεκριμένος συγγραφέας και γιατρός λοιμωξιολόγος, στην Epoch Times σε δήλωση που έστειλε μέσω email.

Ο Σρέσθα και οι συνεργάτες του ανέλυσαν το ιστορικό των εργαζομένων της Cleveland Clinic, πολλοί από τους οποίους έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις των εμβολίων COVID-19 της Pfizer ή της Moderna, αλλά κάποιοι από αυτούς παραμένουν ανεμβολίαστοι. 

Για την ανάλυσή τους, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ακριβή δεδομένα σχετικά με την προηγούμενη μόλυνση και τον εμβολιασμό, συμπεριέλαβαν μόνο υπαλλήλους που εργάζονταν τουλάχιστον από τις 16 Δεκεμβρίου 2020.

Η φυσική ανοσία φάνηκε να αρχίζει να εξασθενεί περίπου έξι μήνες μετά τη μόλυνση, όταν οι ερευνητές διαστρωμάτωσαν τα περιστατικά ανάλογα με το χρόνο από την προηγούμενη μόλυνση. 


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :