«Βομβά» μεγατόνων! Ο Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτεί «εμβόλιο που εξαπλώνεται σαν ιός»

Δεν υπάρχει συγκατάθεση για τον «εμβολιασμό» από την πλειονότητα των ασθενών

Μια ομάδα επιστημόνων που συνδέεται με τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δηλώνει ότι αναπτύσσει ένα “εμβόλιο χωρίς βελόνες”. Αντί να γίνεται ένεση με σύριγγα, το εμβόλιο εξαπλώνεται με τον ίδιο τρόπο όπως ένας ιός, από το ένα εμβολιασμένο άτομο στο άλλο. Οι επικριτές προειδοποιούν για τους κινδύνους.

Η προσέγγιση αυτή, δηλαδή η διάδοση ενός εμβολίου με τον ίδιο τρόπο όπως ένας ιός, έχει ήδη αποδειχθεί από τους επιστήμονες ότι λειτουργεί. Το 2000, επιστήμονες στην Ισπανία κατάφεραν να σταματήσουν την επιδημία ενός θανατηφόρου ιού μεταξύ κουνελιών, χορηγώντας σε 70 ζώα ένα αυτοδιαλυόμενο εμβόλιο. Τα εμβολιασμένα κουνέλια απελευθερώθηκαν στη συνέχεια στη φύση, όπου γρήγορα διέδωσαν το εμβόλιο σε εκατοντάδες άλλα κουνέλια, σταματώντας έτσι τη μόλυνση.

Παρόμοιες τεχνικές δοκιμάζονται τώρα σε χοίρους σε μέρη της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αναφέρει η Daily Mail.

Το εμβόλιο αυτοδιανομής δεν απαιτεί συγκατάθεση!

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη φέρεται να αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός “πειραματικού αυτοδιαλυόμενου εμβολίου” που θα μπορούσε να αποτρέψει τη μετάδοση των ιών από τα ζώα στον άνθρωπο. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το υψηλού προφίλ Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH), το οποίο έχει μακροχρόνιους οικονομικούς δεσμούς με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Ωστόσο, η προσπάθεια για την ανάπτυξη αυτοδιαλυόμενων εμβολίων δεν είναι χωρίς αμφισβήτηση. Το Newspunch παραθέτει μια έκθεση του βρετανικού Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC), η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων:

“Τα αυτοδιανεμόμενα εμβόλια είναι λιγότερο θανατηφόρα, αλλά όχι μη θανατηφόρα: μπορούν ακόμα να σκοτώσουν”, καθώς και “Θα πεθάνουν κάποιοι άνθρωποι που διαφορετικά θα ζούσαν, ακόμα και αν συνολικά πεθάνουν λιγότεροι άνθρωποι”. Επιπλέον, αναφέρεται ότι: “Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει συγκατάθεση (για τον εμβολιασμό) από την πλειονότητα των ασθενών”.’Ταυτόχρονα, ορισμένοι ειδικοί σε θέματα δεοντολογίας λένε ότι υπάρχουν παραλληλισμοί με προβλήματα δημόσιας υγείας του παρελθόντος, όπου η “θεραπεία” πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου. Ένα παράδειγμα είναι η προσθήκη φθορίου στο πόσιμο νερό για την πρόληψη της τερηδόνας. Αυτό γίνεται εδώ και καιρό σε ορισμένα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι κάτι που η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει σε ολόκληρη τη χώρα.

– Κανείς δεν καλείται να δώσει τη συγκατάθεσή του, ούτε καν εκείνοι που δεν θέλουν φθόριο στο πόσιμο νερό τους. Αντιθέτως, βασιζόμαστε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να διερευνήσουν τα πιθανά οφέλη για την υγεία και να λάβουν αποφάσεις με βάση τα στοιχεία. Δεν βλέπω σημαντικές διαφορές όσον αφορά την ιδέα της αυτοδιανομής εμβολίων”, λέει ο καθηγητής Dominic Wilkinson, ειδικός σε θέματα ιατρικής δεοντολογίας στο Πανεπιστήμιο της 

Βιολογικός πόλεμος

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο οι εξασθενημένοι ιοί να μεταλλαχθούν σε πιο ισχυρές μορφές όταν απελευθερωθούν στον πληθυσμό.

Ο Δρ Φίλιππα Λέντζος, ανώτερος λέκτορας Επιστήμης και Διεθνούς Ασφάλειας στο King’s College του Λονδίνου, προειδοποιεί ότι η επιστήμη πίσω από τα αυτοδιαλυόμενα εμβόλια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιολογικών όπλων.

– Ένα τέτοιο όπλο που αυτοδιαδίδεται θα μπορούσε να αποδειχθεί ανεξέλεγκτο και μη αναστρέψιμο, επισημαίνει.

loading...