Ο Πούτιν ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ τα ουκρανικά κόλπα: «Οπλίζουν πολίτες για να πουν ότι σκοτώνουμε αμάχους»

Aπευθύνθηκε για πρώτη φορά ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες.

Νέα παρέμβαση έκανε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν live στο πλαίσιο του ρωσικού Συμβούλιου Ασφαλείας.

Ο ίδιος έγινε -μεταξύ άλλων- θεατής των απίστευτων εικόνων  με το μοίρασμα όπλων από νεοναζιστές σε πολίτες στους δρόμους του Κιέβου.

Έχει τεράστια σημασία πως ο «Τσαρ Βλαντ» διαχώρησε τους (πολλούς) Ουκρανούς στρατιώτες με τους (συγκριτικά λίγους) νεοναζιστές που έχουν καταλάβει εδώ και 8 χρόνια την εξουσία στη χώρα.

Αυτό το ουκρανικό ψυχολογικό κόλπο τον έκανε έξαλλο λέγοντας στο μήνυμά του τα εξής:

«Ο ρωσικός στρατός αντιμάχεται εθνικιστικές ομάδες που έχουν ενσωματωθεί και έχουν φυλακίσει τις Ουκρανικές Ε.Δ. Χρησιμιποιούν Ουκρανούς σαν ανθρώπινες ασπίδες. Έτσι τους έχουν συμβουλεύσει οι Αμερικανοί και οι δυτικοί. Βλέπουμε σε Κίεβο και Χάρκοβο τους νεοναζί να μοιράζουν όπλα στον πληθσυμό με την ελπίδα ότι οι ρωσικές Ε.Δ. θα αρχίζουν να πυροβολούν πολίτες.

Το κάνουν για να πουν ότι “να έχουμε θύματα πολίτες από ρωσικά πυρά”.

Εμείς λέμε στους Ουκρανούς στρατιώτες: “Μην αφήνετε να σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Εσάς και τα παιδιά σας”.

Συγχαίρω τα στρατεύματά μας που μέχρι τώρα έχουν κινηθεί με αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια προστατεύοντας τον ρωσικό λαό».

Από τις πρώτες ώρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το Κρεμλίνο έχει διαμηνύσει πως κύριος και μοναδικός στόχος της επιχείρησης είναι η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και συνάμα η προστασία των ρωσικών πληθυσμών.

loading...