Η απόλυτη φρίκη: Η βιομηχανία πίσω από την εμπορία παιδιών στην Κίνα περιλαμβάνει συγκομιδή οργάνων…

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από κινεζικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του WRIC, υπολογίζεται ότι 70.000 παιδιά απάγονται ετησίως.

Οσα εξαφανίστηκαν αγοράστηκαν για να είναι νύφες,που θα παντρευτούν με ένα μέλος της οικογένειας όταν το παιδί φτάσει στην κατάλληλη ηλικία, ιερόδουλες ή ακόμα και δότες οργάνων.

Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Πρόσφατα, πλάνα μιας ψυχικά άρρωστης μητέρας οκτώ παιδιών που ήταν αλυσοδεμένη σε μια καλύβα του χωριού προκάλεσε οργή στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διαμάχη έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις για την εμπορία νυφών στη χώρα, όπου οι άνδρες υπερτερούν αριθμητικά των γυναικών λόγω της επί δεκαετίες πολιτικής «ένα παιδί» που θεσπίστηκε από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το περιστατικό χρησιμεύει για να υπογραμμίσει ευρύτερα προβλήματα που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων στην Κίνα, μια βιομηχανία που περιλαμβάνει την απαγωγή παιδιών και τη συλλογή οργάνων , σύμφωνα με Κινέζους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κινέζος αντιφρονών Yao Cheng ήταν εθελοντής στο Women’s Rights in China (WRIC), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, και εργαζόταν στην Κίνα από το 2007 έως το 2016. Σε μια συνέντευξη στην κινεζική έκδοση των The Epoch Times, εξιστόρησε περιστατικά εμπορία παιδιών , καθώς και ύποπτη εμπορία οργάνων με χρήση οργάνων παιδιών στην Κίνα.

Κορίτσια στα γυναικεία μοναστήρια

Από τότε που το καθεστώς υιοθέτησε την πολιτική του ενός παιδιού το 1979, πολλά κινέζικα βρέφη σκοτώθηκαν, ενώ ορισμένοι γονείς προσπάθησαν να δώσουν τα θηλυκά μωρά τους σε βουδιστικά μοναστήρια για να δώσουν στο παιδί την ευκαιρία να επιβιώσει.

Ο Γιάο κατέγραψε στο ντοκιμαντέρ του «Girls in the Nunnery» πώς βοήθησε στη διάσωση πολλών κοριτσιών που μεγάλωσαν σε γυναικείο μοναστήρι και στον εντοπισμό των βιολογικών τους οικογενειών.

Η προσπάθειά του του χάρισε 22 μήνες φυλάκιση στην Κίνα το 2013.

Η έρευνα του Yao διαπίστωσε ότι χιλιάδες κορίτσια υιοθετήθηκαν από δεκάδες βουδιστικά μοναστήρια στο Tongcheng, μια πόλη σε επίπεδο κομητείας στο Anhui, μια ανατολική επαρχία της Κίνας.

«Τα νεογέννητα έμειναν σε ένα χάρτινο κουτί ή ένα καλάθι γεμάτο με μια κουβέρτα», είπε. «Οι τυχερές μεγάλωσαν οι καλόγριες, αλλά οι καλόγριες είχαν την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσουν μόνο ένα ζευγάρι σε λίγες. οι περισσότεροι άλλοι είτε πάγωσαν μέχρι θανάτου είτε σκοτώθηκαν από άγρια ​​σκυλιά. Φυσικά, αν κάποια οικογένεια ήταν πρόθυμη να υιοθετήσει ένα θηλυκό μωρό, οι καλόγριες θα της το έδιναν».

Τεράστια κέρδη

Τα μωρά από την Κίνα, τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά, είναι πολύ συχνά θύματα απαγωγών ή απαγωγών και εμπορίας, σύμφωνα με τον Yao.

Είπε ότι η κινεζική αστυνομία είναι καλή στο να πιάνει τους εχθρούς του κράτους, αλλά όχι τους διακινητές, επειδή πολλές αστυνομικές δυνάμεις εμπλέκονται στις επιχειρήσεις, οι οποίες σχηματίζουν μια βιομηχανική αλυσίδα με τεράστια κέρδη.

Ο Γιάο είπε ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από κινεζικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του WRIC, υπολογίζεται ότι 70.000 παιδιά απάγονται ετησίως. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τα παιδιά που εγκαταλείφθηκαν.

Εξήγησε ότι όσα εξαφανίστηκαν αγοράστηκαν για να είναι νύφες (που θα παντρευτούν με ένα μέλος της οικογένειας όταν το παιδί φτάσει στην κατάλληλη ηλικία), ιερόδουλες ή ακόμα και δότες οργάνων.

Ο Yao θυμήθηκε ότι είδε στο Santow, μια ανατολική παράκτια πόλη στην επαρχία Guangdong, κρεβάτια για αγόρια και κορίτσια που είχαν σταλεί στη Νοτιοανατολική Ασία για συλλογή οργάνων. Ο Γιάο είπε ότι συγκέντρωσε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για τη δίωξη, αλλά η αστυνομία αρνήθηκε να διεξαγάγει έρευνα ή να λάβει οποιαδήποτε ενέργεια για την πάταξη των εγκλημάτων.

Πιστεύει ότι η έλλειψη ανταπόκρισης συνδέθηκε με το πόσο επικερδής είναι ο κλάδος. «Τα όργανα ενός παιδιού αξίζουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο γιουάν (157.000 δολάρια)», είπε.

Εξήγησε ότι η ζήτηση στο εξωτερικό για όργανα είναι τεράστια. Αναγνώρισε τα παιδιά μεσίτες οργάνων στο Santow, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει περαιτέρω μέτρα, «Εάν προσπαθήσετε να κάνετε κάτι γι’ αυτό, η ζωή σας θα είναι σε κίνδυνο».

Στην περιοχή Putian του Fujian, μια παράκτια επαρχία στο νότο, υπήρξαν δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο που δείχνουν περισσότερα από δώδεκα πτώματα παιδιών στα οποία έλειπαν όργανα και μάτια. Ο Γιάο είπε, «Δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει κανείς με ένα συνηθισμένο μαχαίρι κουζίνας. είναι επαγγελματικό, η μεταμόσχευση είναι μια λεπτή επέμβαση».

Πιστεύει ότι πολλές επιχειρήσεις επικυρώθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη, επειδή ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ελίτ του Κόμματος χρειάστηκαν οι ίδιοι μεταμόσχευση οργάνων.

Γιατί πολλά από αυτά τα ανώτερα στελέχη του Κόμματος, που υποτίθεται ότι είναι αδύναμα μετά από τους πολέμους και όλες τις δυσκολίες στην πρώιμη ζωή, μπορούν να ζήσουν στα 90 και στα 100 τους;» είπε ο Γιάο. «Κοιτάξτε τον Jiang Zemin, είναι σχεδόν 100 ετών. Υπάρχει επίσης μεγάλη ζήτηση για όργανα στην κινεζική αγορά», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε πρώην ηγέτη του ΚΚΚ.

Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στην εκτέλεση μεταμοσχεύσεων οργάνων, αλλά ο Yao αμφισβήτησε τις πηγές των οργάνων για μια χώρα που δεν διαθέτει ένα διαφανές και νόμιμο πρόγραμμα προμήθειας οργάνων.

Μια υπόσχεση που δεν πραγματοποιήθηκε

Το 2010, το WRIC είχε μια πρωτοβουλία που έδινε μηνιαία βοήθεια 300 γιουάν (47,16 $) ανά παιδί σχολείου και 500 γιουάν (78,59 $) ανά μαθητή γυμνασίου ή κολεγίου. Υποστηρίχτηκε από το Ίδρυμα Κλίντον και είχε προϋπολογισμό 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, το κομμουνιστικό καθεστώς παρενέβη.

Το WRIC ενημερώθηκε ότι το ίδιο το καθεστώς θα παρείχε σε κάθε παιδί που είχε ανάγκη 600 γιουάν (94,28 $) το μήνα.

«Τόσο άσχημο είναι το καθεστώς. Δεν κάνει τίποτα καλό και απαγορεύει στους άλλους να κάνουν το σωστό», από φόβο μήπως χάσει το πρόσωπο από μια ξένη οργάνωση, είπε ο Yao.

Ωστόσο, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, δεν είχε διατεθεί ούτε δεκάρα από το καθεστώς, είπε. Ένας διευθυντής στο Υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων εξήγησε στον Γιάο ότι η κυβέρνηση συζητούσε «πώς να διανείμει τα κεφάλαια».

Ο Γιάο θρηνούσε ότι τελικά ήταν τα παιδιά που υπέφεραν. «Μπορούν αυτά τα παιδιά να μην φάνε για ένα ή δύο χρόνια;» αυτός είπε. Τελικά, διατέθηκαν κάποια χρήματα, αλλά δεν ήταν σε εξέλιξη. Ο Γιάο πιστεύει ότι ακόμη κι αν τα κεφάλαια ήταν διαθέσιμα ειδικά για τα παιδιά, η πλειονότητά τους θα είχε υπεξαιρηθεί από διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Ο αντιφρονών είπε ότι η εθελοντική του εργασία τρόμαξε το καθεστώς. Το ΚΚΚ τον χαρακτήρισε εχθρό λόγω της φιλανθρωπικής του δράσης στο WRIC. Πολλές γυναίκες εθελόντριες αποχώρησαν από το ίδρυμα εξαιτίας των απειλών από τους αξιωματούχους δημόσιας ασφάλειας του καθεστώτος.

«Η λογική του Κόμματος είναι απλή: Μόνο το ίδιο το Κόμμα είναι καλό. Αν κάποιος άλλος είναι καλός, αυτό σημαίνει ότι το Κόμμα είναι κακό. Επομένως, δεν επιτρέπεται κανένας καλός κόσμος στο έδαφος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», είπε.

Ο Γιάο χρησιμοποίησε τη δίωξη των οπαδών του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα σήμερα ως παράδειγμα.

Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική πρακτική που περιλαμβάνει διαλογιστικές ασκήσεις και ένα σύνολο ηθικών διδασκαλιών που επικεντρώνονται στις αρχές της αλήθειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας. Το ΚΚΚ ξεκίνησε την εκστρατεία δίωξης κατά του Φάλουν Γκονγκ το 1999.

«Γιατί το ΚΚΚ θα διώξει το Φάλουν Γκονγκ; Επειδή εκατομμύρια Κινέζοι οπαδοί του Φάλουν Γκονγκ είναι καλοί άνθρωποι. Αυτό τρομάζει το ΚΚΚ», είπε ο Γιάο.

loading...