ΤΟ «ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ» ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΗΠΑ–ΝΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

Η ΔΥΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ “ΠΟΔΙ” ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ…


Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Οι αποδείξεις

Η σημερινή ακρότατη αντίθεση, μετά τον Β΄ΠΠ, μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσικής Ομοσπονδίας με αφορμή την Ουκρανία είναι πολυπαραγοντική,

έρχεται από μακριά και θα τραβήξει σε μάκρος. 

Ήδη η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο Ανεξάρτητες Δημοκρατίες, αλλά άφησε ανοιχτό το μέγιστο ζήτημα του «Διοικητικού εύρους», του Ντονμπάς, και το παρέπεμψε στο μέλλον…, μέσω διαπραγματεύσεων. Το «Διοικητικό εύρος» είναι διπλάσιο της περιοχής που το Κίεβο εμφανίζει σήμερα, σαν «ρωσόφωνο Ντονμπάς». 

Στην ανατολική και νότια Ουκρανία οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί φτάνουν στο 70%. Με βάση τα εθνικά εκλογικά αποτελέσματα, του 2007, όλα τα φιλορωσικά κόμματα έλαβαν 58% των ψήφων, ενώ τα φιλοδυτικά και τα ουδέτερα 42%. Με παρόμοιες αναλογίες… θα παιχτεί το δράμα της χώρας, καθώς η Ρωσία δείχνει ανυποχώρητη και χωρίς αντίπαλο.

Ουκρανία, μια νέα χώρα μετά το διάγγελμα Πούτιν

Το διάγγελμα Πούτιν, 21/2/22, 20:20, και η αναγνώριση των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ήταν μια κίνηση που ανέτρεψε όλο το σκηνικό στην ουκρανική κρίση. Από εκείνη τη στιγμή η Ουκρανία είναι μια νέα χώρα… 

Ταυτόχρονα, εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, Μπλίνκεν, τη CIA, τους γραφειοκράτες του βαθέως αμερικανικού κράτους, τον Μπόρις Τζόνσον και την ΥπΕξ του, Λιζ Τρας, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Γερμανό καγκελάριο και την φανατική εναντίον της Ρωσίας Γερμανίδα ΥπΕξ, Μπέρμποκ η οποία αντιθέτως σιωπά για όλα τα εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον Ελλάδος και Κύπρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...