Χ.Ζαραλίκος: «Τα κεντρικά ΜΜΕ είναι στα χέρια ανθρώπων που κάνουν όλες τις νόμιμες αλλά και παράνομες δουλειές»


 Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος παρέθεσε συνέντευξη στην οποία στάθηκε στα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και στον Πολιτισμό στη χώρα μας. 


Ο standup comedian μίλησε αρχικά για την παράσταση «200 χρόνια δανεικά»: «Ο κόσμος θα δει την ιστορία του λίγο πιο πολύ πάνω στον δρόμο των δανεικών. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν τρέχει τίποτα που χρωστάμε. Εμείς από την άλλη θεωρούμε ότι μια χώρα σαν την δικιά μας, μια νέα χώρα, όταν έχει φθάσει σε τέτοιο χρέος δεν μπορεί να είναι χώρα. Μπορεί να είναι μόνο παράρτημα ή αποικία».


Εξήγησε δε, ότι ζούμε σε εποχές γελοιότητας. «Εποχές σοβαρότητας όχι σίγουρα, ούτε καν σοβαροφάνειας. Δεν προσποιούνται καν τους σοβαρούς και ο κόσμος του αποδέχεται έτσι» απάντησε σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου.


«Τα Μέσα Ενημέρωσης είναι στα χέρια ανθρώπων που κάνουν όλες τις νόμιμες αλλά και παράνομες δουλειές»


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έκανε λόγο και για τα Μέσα Ενημέρωσης: «Τα κεντρικά, μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας είναι “νεκρά”. Δεν αναφέρομαι στα περιφερειακά που κάνουν αγώνα. Αρχικά τα (κεντρικά) Μέσα Ενημέρωσης δεν προσφέρουν Ενημέρωση. Τα Μέσα Ενημέρωσης είναι στα χέρια ανθρώπων που κάνουν όλες τις νόμιμες αλλά και παράνομες δουλειές. Εκεί δουλεύουν άνθρωποι που έχουν αποδεχθεί το ρόλο τους. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει καμία ελπίδα αν δεν ανεξαρτητοποιηθεί από αυτό που λέμε Μέσα Ενημέρωσης».


Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι ο Πολιτισμός είναι ένα φάρμακο για την κοινωνία. «Όμως αυτή την στιγμή δεν είναι προτεραιότητα ούτε για τις Κυβερνήσεις και σίγουρα ούτε για τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι προτεραιότητα για ένα μικρό μέρος του κόσμου» επεσήμανε.


Μάλιστα, εξήγησε ότι τον θυμώνει το γεγονός ότι στη χώρα όπου έχει γεννηθεί το θέατρο δεν διδάσκεται η θεατρολογία στα σχολεία. «Τα σχολεία φτιάχνουν σύγχρονους, αμόρφωτους, σκλάβους. Στα σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν θρησκευτικά από την ώρα που μπαίνουνε μέχρι την ώρα που βγαίνουνε, άπειρες ώρες θρησκευτικά οι οποίες θα ήταν ευλογία αν ήταν άχρηστες. Τώρα δεν είναι άχρηστες είναι βλαπτικές. Τα παιδιά στα σχολεία στην Ελλάδα διδάσκονται μια Ιστορία η οποία δεν είναι Ιστορία. Είναι μια περιγραφή ηρωικών πράξεων χωρίς να περιλαμβάνει καθόλου τα αρνητικά και τα καθάρματα. Δεν μπορεί να παθιάζουν τα παιδιά για ένα λαό όπου όλοι είναι καλοί, όλοι είναι Άγιοι και όλοι είναι ήρωες» σημείωσε.


Υπουργείο Πολιτισμού


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου για το Υπουργείο Πολιτισμού, ο stand up comedian απάντησε πως αν το αναλάμβανε, θα το έκλεινε. «Είναι ντροπή για μια χώρα να έχει υπουργείο Πολιτισμού και να μην έχει Πολιτισμό. Ο λόγος της ύπαρξης του υπουργείου Πολιτισμού είναι ότι δεν υπάρχει Πολιτισμός» έκανε σαφές.


Τέλος, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος αναφέρθηκε στην εξέλιξή του, από την πρώτη του εμφάνιση στους απαράδεκτους μέχρι και σήμερα. «Ο Χριστόφορος ωριμάζει, άλλωστε αυτή είναι και η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου. Αυτό που δεν είναι υποχρεωτικό στον άνθρωπο είναι να γερνάει. Ο Χριστόφορος λοιπόν ωριμάζει αλλά τα νεύρα του εννοείται ότι είναι τσιτωμένα όπως πριν 25 χρόνια και το αίσθημα Δικαιοσύνης που είχε πριν 35 χρόνια, όταν ήταν έφηβος δηλαδή, παραμένει το ίδιο αφού ζει σε μια χώρα και σε έναν πλανήτη γεμάτο αδικίες. Άρα είμαι ακόμη εδώ» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :