Ο Μητρ. Μυτιλήνης Ιάκωβος εξαπολύει κύμα διώξεων και τιμωρητικών ποινών προς τους ευλαβείς ιερείς

 Το χρονικό των διώξεων και των πειθαρχικών ποινών προς τους ορθοτομούντες και ευσεβείς ιερείς είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος εξαπέλυσε νέο κύμα διώξεων και τιμωρητικών ποινών προς τους ευλαβείς ιερείς που αρνούνται να συμμορφωθούν με ανίερες οδηγίες ή αποφάσεις. Κατά το πρόσφατο διάστημα, έθεσε σε αργία και αφαίρεση οφφικίων έξι (6) ιερείς, λόγω του μη εμβολιασμού τους με τα εμβόλια κατά της λοίμωξης του κορωνοΐού. Όμως το χρονικό των διώξεων και των πειθαρχικών ποινών προς τους ορθοτομούντες και ευσεβείς ιερείς του ακριτικού νησιού είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα…

Τιμωρητικές ποινές σε ιερείς που τήρησαν την Ορθόδοξη Πίστη και Αγιοπατερική Παράδοση – Το χρονικό της ντροπής

Οι διώξεις και ποινές του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου προς τους ομολογητές ιερείς της Ι.Μ. Μυτιλήνης χρονολογούνται από τις αρχές του 2021. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ιάκωβος επέπληξε ή τιμώρησε (πχ. αργία, στέρηση μισθού, αφαίρεση οφφικίων) τις ακόλουθες ενέργειες των ευλαβών ιερουργών του Κυρίου:

α) Τέλεση αγιασμών σε σπίτια (Φώτα 2021)

«Αξιόποινη» ενέργεια: Κατά παράβαση των εντολών της Ι. Μητρόπολης Μυτιλήνης, ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του χωριού Πηγής πραγματοποίησε αγιασμούς σε σπίτια τις ημέρες των Φώτων.

Ποινή: Έντονες παρατηρήσεις προς τον ιερέα από την Ι. Μητρόπολη Μυτιλήνης.

β) Ελεύθερη είσοδος στον Ιερό Ναό και γραπτή ανακοίνωση ιερέα κατά της βλάσφημης μασκοφορίας εντός του Ναού (Απρίλιος 2021)

«Αξιόποινη» ενέργεια: Ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του χωριού Πηγή Μυτιλήνης πραγματοποιεί τις θρησκευτικές τελετές στον Ιερό Ναό με ανοιχτές τις πόρτες σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν, ενώ στην είσοδο του Ιερού Ναού αναρτά ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι: «H μασκοφορία εντός του Αγίου Οίκου αμφισβητεί την παντοδυναμία του Θεού. Με τη μάσκα δείχνουμε πως δεν είμαστε σίγουροι για τη δύναμή Του και πως δεν εμπιστευόμαστε την αγάπη Του». Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι η είσοδος στον Ιερό Ναό είναι ελεύθερη, η μασκοφορία δεν επιβάλλεται και ότι δεν θα γίνεται έλεγχος. 

Ποινή: Αργία και στέρηση μισθού του ιερέα. 

γ) Ανάσταση του Κυρίου τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου (Πάσχα 2021)

«Αξιόποινη» ενέργεια: Ιερέας ενός χωριού της περιοχής του Ευεργέτουλα δεν ακολουθεί την ανίερη απόφαση της Δ.Ι.Σ. η οποία προέβλεπε τη μετάθεση της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου το Μ. Σάββατο στις 9:00 μμ. Αντί αυτού, ακολουθώντας τη δισχιλιετή Εκκλησιαστική Παράδοση και τις θεμελιώδεις Αποφάσεις/Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων, ο ιερέας εορτάζει την Ανάσταση του Κυρίου κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου. 

Ποινή: Αφαίρεση οφφικίου.

δ) Μη εμβολιασμός με εμβόλια που βασίστηκαν σε κυτταρικές σειρές εκτρωμένων εμβρύων (Νοέμβριος 2021 – σήμερα)

«Αξιόποινη» ενέργεια: Περίπου τριανταπέντε (35) ιερείς της Μυτιλήνης δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν με τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά της λοίμωξης του κορωνιού, τα οποία βασίζονται σε κυτταρικές σειρές εκτρωμένων εμβρύων, πολλές φορές είναι αναποτελεσματικά, ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες και βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Ποινή: Αργία και αφαίρεση οφφικίων σε έξι (6) ιερείς της Ι.Μ. Μυτιλήνης (δηλαδή οι ιερείς απαγορεύεται να ιερουργούν και να εξομολογούν). Ακολούθως παρατίθενται σε χρονολογική σειρά οι σχετικές ενέργειες του Μητροπολίτη Μυτιλήνης:

Στις 4 Νοεμβρίου 2021, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος αποστέλλει επιστολή/τελεσίγραφο προς τους τριανταπέντε (35) περίπου ιερείς που δεν εμβολιάστηκαν, με την οποία τους δίνει διορία μίας εβδομάδας ώστε να εμβολιαστούν. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Μητροπολίτης ανακοινώνει ότι θα επιβάλλει αργία άνευ αποδοχών μέχρι να εμβολιαστούν. Το σχετικό απόσπασμα της επιστολής του κ. Ιακώβου αναγράφει χαρακτηριστικά: «Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοϊού, ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε». 

Στις 11 Φεβρουαρίου 2022, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος τιμωρεί με αργία μετ’ αποδοχών και αφαίρεση οφφικίων ένα (1) ανεμβολίαστο πολύτεκνο ιερέα εννέα παιδιών που ιερουργούσε στο Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στη πόλη της Μυτιλήνης. 

Στις 15 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο πίεσης/εκβιασμού προς τους ανεμβολίαστους ιερείς, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος καλεί όλους τους ιερείς της Ι.Μ. Μυτιλήνης να καταθέσουν τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού τους. Από τους ογδόντα ιερείς, περίπου τριάντα (30) είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή ποσοστό 37% των ιερέων δεν έχουν δεχθεί να εμβολιαστούν.

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος τιμωρεί με αργία μετ’ αποδοχών και αφαίρεση οφφικίων ακόμα πέντε (5) ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για τους ιερείς των Ιερών Ναών του Αγίου Γεωργίου και των Αγίων Θεοδώρων στην πόλη της Μυτιλήνης, καθώς και τους ιερείς των χωριών Πλαγιά, Κώμη και Πηγή.

Δεσποτοκρατία και εξουδένωση/δίωξη των ορθοτομούντων ρασοφόρων και λαϊκών πιστών

Στην Ι.Μ. Μυτιλήνης και γενικότερα στους κόλπους της διοικούσας Εκκλησίας επικρατεί μία δαιμονικής εμπνεύσεως και παπικής αντιλήψεως Δεσποτοκρατία, η οποία προσπαθεί να καθυποτάξει τους πάντες στους δικούς της αντικανονικούς κανόνες. Οι Δεσπότες καταρρίπτουν στην πράξη τους Ιερούς Κανόνες, την Αγιοπατερική Παράδοση και τις Αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και μετατρέπονται σε «Δεσπότες που δεσπόζουν», εξουδενώνοντας και διώκοντας τους ορθοτομούντες ρασοφόρους και πιστούς, που αρνούνται να ακολουθήσουν τις ασεβείς αποφάσεις τους.

Ο φλογερός αγωνιστής και ομολογητής της Πίστεως, όσιος Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης υπογράμμιζε σχετικά με τη Δεσποτοκρατία που ταλάνιζε από την εποχή του ακόμη τους κόλπους της Εκκλησίας:

«Εἶναι μία «νέα πνευματική μόδα» πού καλπάζει πυρετωδῶς. Ἔχει ὡς εἰσηγητή της τόν Οἰκουμενισμό τῆς Νέας Ἐποχῆς τοῦ Ἀντιχρίστου, ὁ ὁποῖος ἐπιθυμεῖ νά καθυποτάξει τούς πάντες στούς δικούς του «ἀντικανονικούς κανόνες» καί στήν παπική ἀντίληψη «περί ἀλαθήτου» τοῦ Ἐπισκόπου! Κίνητρο; Ἡ κακοδοξία καί ἡ ὑπερηφάνεια! Ἀπώτερος σκοπός; Ἡ ἐπιβολή τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τῆς Νέας Ἐποχῆς τοῦ Ἀντιχρίστου καί τῆς Μεταπατερικῆς Θεολογίας!

Πρόκειται γιά μία  συγκεντρωτική τάση, λοιπόν, σύμφωνα μέ τήν ὁποία συσσωρεύεται ἡ ἐξουσία στό πρόσωπο τοῦ κάθε Ἐπισκόπου, ὁ ὁποῖος μετατρέπεται σέ «Δεσπότη πού δεσπόζει» καί ὄχι σέ Διάκονο πού διακονεῖ. Ὁ Δεσπότης ἐνεργεῖ καί συμπεριφέρεται ὡς βασιλικώτερος τοῦ Βασιλέως, τοῦ Θεοῦ τοῦ Ὑψίστου δηλαδή! Κι αὐτό γίνεται πασιφανές, ἀπό τήν στιγμή πού οἱ ἴδιοι οἱ Δεσπότες καταρρίπτουν στήν πράξη Ἱερούς Κανόνες, παραβιάζουν ἀποφάσεις Οἰκουμενικῶν Συνόδων, ἐμφανίζονται ὡς ἀνώτεροι καί ἁγιώτεροι τῶν Ἁγίων Πατέρων σπάζοντας τήν ἀσφαλή ἁλυσίδα: «ἑπόμενοι τοῖς ἁγίοις πατρᾶσι» καί ἀγνοώντας, ἐξουδενώνοντας καί διώκοντας ὀρθοτομοῦντες ρασοφόρους καί λαϊκούς χριστιανούς».

Διωγμός εναντίων της Πίστεως – Κάλεσμα αντίστασης

Ο ευσεβής κλήρος και λαός καλούνται να απλώσουν ασπίδα προστασίας στους ευλαβείς ιερείς της Ι.Μ. Μυτιλήνης που αρνούνται να ακολουθήσουν τις ανίερες και ασεβείς αποφάσεις του Δεσπότη ή της διοικούσας Εκκλησίας. Κατά το παρελθόν, ο όσιος μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τον υφιστάμενο διωγμό εναντίων της Πίστεως, των πιστών και των δογμάτων και προσκαλούσε το πλήρωμα της Εκκλησίας να αντισταθεί. Ταυτόχρονα, προέβλεπε ότι «κέντρα λατρείας που ακούονταν ύμνοι στο Θεό θα κλείσουν μονομιάς», προειδοποιώντας ότι μπαίνουμε στο σχήμα των κατακομβών και ότι πας χριστιανός θα καταδιώκεται:

«Θέλουν νὰ μᾶς ἐκδιώξουν ἐκ τῆς ἕδρας μας γιὰ τὸ μεγάλο ἔγκλημα ποὺ κάναμε· διότι τέλος πάντων, παρ᾿ ὅλη τὴν ἀτέλεια καὶ ἁμαρτωλότητά μας, κρατοῦμε τὴν Ὀρθοδοξία. Λοιπόν, διωγμὸς ἐναντίον τῆς πίστεως, ἐναντίον τῶν πιστῶν, ἐναντίον τῶν δογμάτων, ἐναντίον τῆς ἠθικῆς, ἐναντίον ὅλων αὐτῶν. Δυστυχῶς δὲν ὑπάρχει πνεῦμα ἀντιστάσεως καὶ ἀγωνιστικότητος, ἰδίως τῶν ἀρχιερέων καὶ τοῦ κλήρου. Ἄμεσος διωγμὸς ― Πρέπει ν’ ἀντισταθοῦμε Ἔτσι παρουσιάζεται ὁ διωγμός. Ἐν τούτοις ὅμως, μέσ’ στὸ λαό μας, ὑπάρχει μιὰ μερὶς λαοῦ ποὺ ἀγωνίζεται. Ὑπάρχει, εἶναι γεγονός. 

[…] ναὶ μὲν ζοῦμε μέσα στὴν ­ἴδια κοινωνία, ἀλλὰ μεθαύριο θὰ δημιουργηθοῦν τοιαῦται συνθῆκαι, τοιαῦτα γεγονότα, ἕνεκα τῶν ὁποίων δὲν θὰ μποροῦμε πλέον νὰ μένωμεν μαζί τους· ὄχι μόνο τροπικῶς ἀλλὰ καὶ τοπικῶς θὰ χωρίσωμεν, καὶ τοπικὸς θὰ γίνῃ ὁ χωρισμός. Αὐτοὶ θὰ μᾶς ἀναγκάσουν σὲ ἕνα τοιοῦτον τοπικὸν χωρισμό. Κέντρα λατρείας που ακούονταν ύμνοι στο Θεό θα κλείσουν μονομιάς. Εσβησε ο Χριστιανισμός; Έσβησε ο Χριστιανισμός; Φεύγουμε και εμεις από το σχημα αυτό της Εκκλησίας που απολάμβανε ορισμένα προνόμοια και ορισμένας ελευθερίας και μπαίνουμε στο σχήμα των κατακομβών… Πας χριστιανός θα καταδιώκεται… Σας φαίνονται αυτά απίστευτα, αλλα όλες οι ενδειξεις δείχνουν ότι εκει βαίνουμε. Λοιπόν, πρέπει να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για Εκκλησία Κατακομβων. Αλλα έχουμε εμεις αυτή τήν διάθεση;…

Σπάνιο πράγμα οι ευλαβείς ιερεις…».

Ό όσιος Μητρ. Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, ακολουθώντας τους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και το θεάρεστο παράδειγμα των θεοφόρων Αγίων, αντέδρασε στα Οικουμενιστικά ανοίγματα και παρεκτροπές του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα. Κατά την τριετία 1970-1973, ολοκλήρωσε τον ομολογιακό του αγώνα υπέρ της Πίστεως, με τη διακοπή μνημόνευσης του ονόματος του κ. Αθηναγόρα. Ευχόμαστε η ομολογία Πίστεως των Αγίων Πατέρων και των Ομολογητών, να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει τους διωκόμενους ιερείς και πιστούς της Μυτιλήνης, ώστε με τη δική τους προσωπική μαρτυρία και ομολογία, να ανοίξουν τους Ουρανούς και να δοξάσουν την Εκκλησία και την Κεφαλή της, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. 

https://katanixi.gr/

loading...