Η προειδοποίηση του ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ για την Ουκρανία

 Το ρωσικό δόγμα Μονρόε που αν δεν γίνει σεβαστό θα ανάψει ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στον πλανήτη…

Η Φινλανδοποίηση είναι όρος στην διεθνή πολιτική σκηνή που περιγράφει την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Φινλανδία μετά το τέλος του Β παγκόσμιου Πολέμου. Δηλαδή στην διατήρηση, ύστερα από ακρωτηριασμό, της εδαφικής ανεξαρτησίας αλλά με τίμημα την πειθήνια στάση της στην Σοβιετική Ένωση.

Είναι η διαδικασία με την οποία μια ισχυρή χώρα αναγκάζει μια μικρότερη γειτονική χώρα να συμμορφώνεται με τους κανόνες εξωτερικής πολιτικής της ισχυρής χώρας, επιτρέποντας της ταυτόχρονα να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και το δικό της πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Το 2014, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος λάμπει διά της απουσίας του στην τωρινή κρίση με την Ουκρανία, ενώ  ήταν εκείνος που πάντα έβρισκε την χρυσή τομή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε κάνει μια προειδοποίηση, προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη:

Είχε γράψει στην Washington Post ότι

«‘Διεθνώς [η Ουκρανία] θα πρέπει να ακολουθεί μια στάση ανάλογη με αυτή της Φινλανδίας. Αυτό το έθνος δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την σκληρή του ανεξαρτησία, συνεργάζεται με την Δύση στους περισσότερους τομείς, αλλά αποφεύγει προσεκτικά την θεσμική εχθρότητα προς την Ρωσία (σ.σ. κάτι που προσπαθεί να αλλάξει η Δύση, στρέφοντας το Κίεβο κατά της Μόσχας)’.

Μια μόνιμη «φινλανδοποίηση» της Ουκρανίας θα ήταν μη ρεαλιστική. Αλλά θα πρέπει να είναι δυνατό για το ΝΑΤΟ, σε στενή συνεργασία με την Ουκρανία, να υποβάλει λεπτομερείς προτάσεις για να διαπραγματευτεί μια νέα συνθήκη με την Ρωσία που δεν προκαλεί θεσμική εχθρότητα. Αυτό θα κάλυπτε: την επαληθεύσιμη απόσυρση πυραύλων με πυρηνική ικανότητα. λεπτομερή στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που περιορίζουν τους αριθμούς και οριοθετούν την ανάπτυξη· και διεθνής συμφωνία για τα επί του παρόντος αμφισβητούμενα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

 Η Δύση, με ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ την Ελλάδα, κάνει το αντίθετο! Εξοπλίζει την Ουκρανία και «πετροβολά» την Ρωσία, επειδή ζητάει το γεωπολιτικά αυτονόητο κοντά στα σύνορά της: ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Αυτό, δηλαδή, το οποίο είναι το ισοδύναμο του δόγματος Μονρόε των Αμερικανών. Οι Αμερικανοί απαιτούν να τηρείται το δόγμα Μονρόε και οι Ρώσοι απαιτούν να τηρείται το δόγμα του «Εγγύς Εξωτερικού». Το δόγμα πήρε το όνομά του από τον Πρόεδρο Τζέιμς Μονρόε, τον πρώτο που το διατύπωσε. Ανέφερε ότι περαιτέρω προσπάθειες των ευρωπαϊκών εθνών να αποικίσουν ή να αναμειχθούν στα πολιτικά πράγματα των κρατών της Βόρειας ή Νότιας Αμερικής θα μπορούσαν να θεωρηθούν επιθετική ενέργεια, που απαιτεί παρέμβαση των ΗΠΑ.

Τι είπε ο Πούτιν σε διάγγελμά του;;; Όποιος τολμήσει να μπει εμπόδιο στις προσπάθειές μας θα έχει τέτοιες συνέπειες που δεν θα τις ξεχάσει, θα είναι πρωτοφανείς στην ιστορία. Είναι απειλή για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θέλει δηλαδή να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ την υπαρξιακή του ασφάλεια, όπως οι Αμερικανοί στην αυλή τους.

Μένει να φανεί τι και αν συμφωνηθεί κάτι για την Ουκρανία (είδος συνομοσπονδίας με την μισή χώρα να τελεί υπό ρωσική επιρροή). Ο Κίσινγκερ είχε προειδοποιήσει… Θα τον εισακούσουν, έστω και την τελευταία στιγμή και θα ευοδώσουν, αργά ή γρήγορα, οι διαπραγματεύσεις;;;

loading...