Τρόμος στο Μαξίμου…

«Το ποιο κόμμα είναι πρώτο στις εκλογές δεν έχει κατ’ αρχήν καμία σημασία ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης! Το αν στην πλειοψηφία αυτήν δεν συμμετέχει το πρώτο κόμμα είναι παγερά αδιάφορο, διότι αν το Σύνταγμα ήθελε να αποκλείσει την περίπτωση κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα είναι αυτονόητο, ότι δεν θα προέβλεπε διερευνητικές εντολές στα υπόλοιπα κόμματα…»!

Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σωτηρέλης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ερωτώμενος για την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ότι αποτελεί “κανονικό πραξικόπημα” το να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή σε αυτό του πρώτου κόμματος! Τα παραπάνω αναγνώσαμε στο διαδικτυακό πόρταλ https://www.ieidiseis.gr/

Έτσι, αυτό που αντιλαμβανόμαστε, είναι, πως κρύος ιδρώτας έχει περιλούσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Από τη στιγμή που το στενό μαρκάρισμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει γίνει πιο στενό για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Μια προοπτική, διόλου απίθανη! Που θα αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα κρύα του λουτρού! Μια προοπτική που θα γλυτώσει τον Τόπο από τριπλές εκλογές (στο δρόμο που χάραξε το 1990 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) που είναι ο διακαής πόθος του Πρωθυπουργού!

Αλήθεια, πότε σκέπτονται να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς;

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλύσει τελείως το κόμμα που υπηρέτησαν επί δεκαετίες;

Ας θυμηθείτε κύριοι, την παλαιά ελληνική ταινία, όπου ο Γιάννης Βογιατζής απευθυνόμενος στον Φαίδωνα Γεωργίτση που δεν έβλεπε μπροστά του από τον έρωτά του για τη Ζωή Λάσκαρη, τον προειδοποιούσε:

«Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»!

Ατάκα που χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη και που συμβολίζει τον άνδρα που είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και τις πιο… εξευτελιστικές υποχωρήσεις ως άνδρας, για να κατακτήσει την καρδιά μιας γυναίκας… Με οποιοδήποτε κόστος!!

Ποινική δίωξη εξαπέλυσε το Μαξίμου κατά του Προέδρου του ΑΚΚΕΛ…

Από όλο και περισσότερους Έλληνες, απλούς πολίτες, δημοσιογράφους, επιστήμονες, αναφέρεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως καθεστωτική!

Έτσι μετά την πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, έχουμε τώρα και κατά του Βάκη Τσιομπανίδη Προέδρου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος! Διαβάστε παρακάτω το ΔΤ του ΑΚΚΕΛ την 16η Φεβρουαρίου 2022:

«Δικάσιμο όρισε το μονομελές πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας κατά του προέδρου του ΑΚΚΕΛ για το γεγονός ότι στις 13/1/2022 ο Βάκης Τσιομπανίδης μπήκε μπροστά στο φορτηγό του υπεργολάβου της ΤΕΡΝΑ ώστε να σταματήσει τις εργασίες που όπως αποδείχθηκε την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπήρχε καν άδεια από την πολεοδομία, για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κατηγορείται ότι με απειλή σωματικής βίας, ή άλλης παράνομης πράξης ανάγκασε τον υπεργολάβο της ΤΕΡΝΑ να αποχωρήσει και να μην πραγματοποιήσει καμία εργασία !!! Το απίθανο είναι ότι στο κατηγορητήριο, του έχουν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα ο Βάκης Τσιομπανίδης κατηγορείται για παραβίαση των άρθρων:

1,14,16,17,18,26&1α, 27&1,51,53,57,79,80,81,94&1,330&1 του ποινικού κώδικα!

Το ΑΚΚΕΛ θεωρεί ότι η δίωξη του προέδρου του Βάκη Τσιομπανίδη είναι ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, έχει “στηθεί” από το μέγαρο Μαξίμου και τους Μητσοτάκη-Μηταράκη και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των αγωνιστών της Θράκης, που αντιδρούν στη δημιουργία μιας τεράστιας Ισλαμικής πολιτείας στα σύνορα του Έβρου, στις πλάτες του Ελληνικού στρατού. Το κατηγορητήριο υπαγορεύτηκε με άνωθεν εντολές και για το μόνο που μπορεί να κατηγορηθεί ο Βάκης Τσιομπανίδης είναι πως προστατεύει την λαϊκή θέληση, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τα συμφέροντα του Έβρου και της Ελλάδας.

Για την ιστορία ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κινδύνεψε την ζωή του όταν μπήκε μπροστά στο φορτηγό και ο υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ αντί να σταματήσει πατούσε γκάζι στο φορτηγό και τον σκουντούσε για αρκετά μέτρα, επίσης ο υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ και τον γρονθοκόπησε και τον εξύβρισε. Φυσικά για όλα τα παραπάνω υπάρχει οπτικό υλικό και πολλές φωτογραφίες.

Από την μεταπολίτευση έως και σήμερα εκτός από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που οδηγήθηκε σε δικαστήρια γιατί σταμάτησε πλειστηριασμούς και τον Βάκη Τσιομπανίδη γιατί μπήκε μπροστά στο φορτηγό του υπεργολάβου της ΤΕΡΝΑ, δεν θυμόμαστε άλλος επικεφαλής πολιτικού φορέα να έχει οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργεί καθεστώς νεοαπριλιανών με τεράστιο ζήλο και την συνδρομή χωροφυλάκων όπως και γνήσιοι Απριλιανοί. Στις 6/5/2022 η δημοκρατία οδηγείται στο απόσπασμα.»!!

Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου: Κατώτερη των περιστάσεων…

Ταλαιπωρία διαρκείας βίωσαν οι κάτοικοι της Πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Χάος στους δρόμους, πολύωρες διακοπές ρεύματος στην ηλεκτροδότηση, όταν οι θερμοκρασίες ήταν πάρα πολύ χαμηλές. Πολλοί μάλιστα κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, αφού δεν μπορούσαν να εξέλθουν επειδή το χιόνι είχε φράξει την έξοδο των σπιτιών τους και παρά τις πολύωρες εκκλήσεις στην δημοτική αρχή τους, εισέπρατταν την αδιαφορία και την αναισθησία της.

Κραυγαλέο παράδειγμα κατοίκου του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος τηλεφώνησε στο Δήμο για να ζητήσει να καθαριστεί η είσοδος – έξοδος του σπιτιού του και η απάντηση που πήρε από υπάλληλο, ήταν, ότι σήμερα είναι… αργία!

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν “στο μάτι του κυκλώνα”, αφού φάνηκαν ανίκανοι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι να πράξουν το επιβεβλημένο καθήκον τους!

Όταν οι μετεωρολόγοι είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για το κακό που ερχόταν! Αλλά εκείνοι ζούσαν στο δικό τους κόσμο και έτσι στη συνέχεια άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης, Περιφέρειας Αττικής και Δήμων για ποιος τελικά έφταιγε!

Τελικά η διαπίστωση είναι εκ του αποτελέσματος, πως ακατάλληλοι άνθρωποι βρέθηκαν σε ακατάλληλες γι΄ αυτούς θέσεις!

Ωστόσο θα περίμεναν οι πολίτες, πως μετά από περίπου ένα μήνα από το “ξεγύμνωμα” που υπέστησαν κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι, από την κακοκαιρία “Ελπίς”, τα προβλήματά τους θα είχαν τελειώσει!

Αμ δε! Σωρεία παραπόνων έρχονται καθημερινά από αγανακτισμένους δημότες του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι τηλεφωνώντας στο νούμερο Δημότη (15321), προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ο Δήμος και να μαζέψει τους τόνους κομμένων κλαδιών δέντρων που βρίσκονται επί ημέρες διάσπαρτα σε όλους τους δρόμους του Δήμου, καταλαμβάνοντας θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, εισπράττουν την πλήρη αδιαφορία!

Αφού ο υπεύθυνος υπάλληλος καταγράφει το παράπονο – καταγγελία του Δημότη με τα στοιχεία του και το τηλέφωνό του, αλλά εν τούτοις μετά από μια εβδομάδα από το τηλεφώνημα το ζήτημα παραμένει ατακτοποίητο!

Βέβαια χρησιμοποιούνται και δικαιολογίες του τύπου “δεν έχουμε αρκετούς φορτωτές”, ή όπως ισχυρίστηκε Αντιδήμαρχος “τα κλαδιά των δέντρων δεν είναι μόνο του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά είναι και της ΔΕΔΔΗΕ”!!

loading...