Ε.Αντώναρος: «Υπουργός δεν πάει ούτε στην… τουαλέτα χωρίς εντολή από το Μαξίμου – Το πρόβλημα είναι ο Κ.Μητσοτάκης»

 Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, άφησε ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό και δεν ξέρει τι να κάνει τραβάει τη «χατζάρα» και κόβει κεφάλια», δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος. «Και αυτό γίνεται», πρόσθεσε «με αντι-καταστατικό τρόπο, αλλά και με τρόπο που δείχνει την αγωνία και την αδυναμία να συζητήσει μέσα στο ίδιο το κόμμα του με στόχο να βρει λύσεις. Αυτοί που είναι εγκατεστημένοι στο Μαξίμου δεν έχουν επαφή με την κοινωνία, είναι αποκομμένοι από την κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Επαφή με την κοινωνία, μηδέν».

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, «το να διαγράψεις κάποιον είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το ζήτημα είναι τι έρχεται μετά από αυτό. Αυτός που έχεις διαγράψει θα συνεχίσει να λέει δημόσια αυτά που έλεγε. Συγκεκριμένα με τον κ. Κύρτσο δεν έχω καμία προσωπική επαφή, αλλά αυτά που λέει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι παρεμφερή με αυτά που υποστηρίζω και εγώ και πολλοί άλλοι. Βλέπουμε τι συμβαίνει έξω, κυκλοφορούμε στον κόσμο. Ο κ. Μητσοτάκης αντί να κάτσει να λύσει τα προβλήματα, πηγαίνει στο εξωτερικό και τα ρίχνει όλα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι πρωτοφανές αυτό. Μου θυμίζει τον Γιώργο Παπανδρέου (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) που πήγαινε στο εξωτερικό κι αποκαλούσε την Ελλάδα Τιτανικό, διεφθαρμένη κλπ θέλοντας να καλοπιάσει τον ξένο παράγοντα και τελικά είδαμε αργότερα τι συνέβη. Έτσι δεν κερδίζεις πόντους, γίνεσαι αφερέγγυος και στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό πεδίο λοιπόν χρειάζονται λύσεις».

Μεταξύ άλλων ο κ. Αντώναρος είπε ακόμη πως «στο Μαξίμου βρίσκονται άνθρωποι που δεν έζησαν μέσα στην κοινωνία. Ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά στην πραγματικότητα και τώρα προσπαθούν να την επεξεργαστούν – δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός στους κόλπους της ΝΔ, στις τάξεις των στελεχών για όσα συμβαίνουν. Γνωρίζω πως γίνονται συζητήσεις κι επικρατεί προβληματισμός. Όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως σήμερα για το κόμμα το πρόβλημα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η στενή επιτελική του ομάδα – η οποία δεν έχει καμία ή σχεδόν καμία κοινοβουλευτική ή πολιτική νομιμοποίηση. Από πού προήλθαν όλοι αυτοί; Οι υπουργοί έχουν γίνει πιόνια και πρέπει να καταλάβουν κι αυτοί πως έχουν ευθύνες. Με ποια πολιτική νομιμοποίηση δίνει εντολές το επιτελείο του Μαξίμου σε υπουργούς; Σηκώνουν κάποιοι το τηλέφωνο και λένε σε υπουργούς τι θα κάνουν και τι θα αποφασίσουν. Υπάρχει υπουργός που μου έχει πει πως ούτε στην… τουαλέτα δεν μπορεί να πάει αν δεν πάρει εντολή. Ξεκάθαρα πράγματα. Τα λέω έξω από τα δόντια».

loading...