Κίνα: «Κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας σε θέματα ασφαλείας»

 Την κατανόηση της για τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας σε θέματα ασφάλειας έδειξε η Κίνα δια μέσου του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπόν στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.

Η Κίνα επανέλαβε πως πιστεύει στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, αλλά είπε πως θεωρεί ότι το θέμα της Ουκρανίας έχει το δικό του περίπλοκο και ειδικό ιστορικό υπόβαθρο.

Ο Ουάνγκ ανταπέδωσε το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι όποια χώρα υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας θα “στιγματιστεί”, λέγοντας ότι οι χώρες που παρενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων είναι εκείνες που θα δουν τη φήμη τους να αμαυρώνεται.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Κίνα είναι έτοιμη να αυξήσει τις αγορές ρωσικού αερίου ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, ο Ουάνγκ είπε: “Οι κυρώσεις δεν ήταν ποτέ ένας αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων. Ελπίζουμε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν να εργαστούν σκληρά προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω διαλόγου και διαβούλευσης”.

loading...