Οι Κολοσσοί που προσκυνάς

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε η ψυχρή αντιμετώπιση του υπαλλήλου της αλυσίδας Lidl απέναντι στην 70χρονη που έκλεψε τρόφιμα από το σουπερμάκετ. Η 70χρονη δήλωσε ότι η οικονομική της κατάσταση δεν της επέτρεπε να ανταπεξέλθει σε βασικές ανάγκες. Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι άλλοι πελάτες προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι για τα τρόφιμα που έκλεψε, ο υπάλληλος των Lidl επέμεινε να της κάνει μήνυση.

Σε συνέχεια του γεγονότος, πολλά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να παραπληροφορήσουν το κοινό, ότι ο Σκλαβενίτης απέστειλε βανάκι με τρόφιμα στην ηλικιωμένη. Η είδηση κράτησε 2 ημέρες, ενώ τελικά αντιπρόσωποι του Τμήματος Μάρκετινγκ του Σκλαβενίτη την διέψευσαν.

Η δουλειά τους όμως έγινε

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στην αλυσίδα σουπερμάκετ Σκλαβενίτη. Και όλος ο κόσμος έσπευσε να χειροκροτήσει την πράξη “φιλανθρωπίας” – η οποία δεν ήταν παρά fake news.

Έως και σήμερα, όμως, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με αναρτήσεις που επιβραβεύουν τον Σκλαβενίτη. Και όλοι … έχουν να πουν μια παραμυθένια ιστορία για το πόσο καλή είναι η εταιρεία.
Φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου!

Όχι σε κάποιο μακρινό παρελθόν. Όχι σε κάποια άλλη διάσταση ή χώρα. Αλλά λίγους μόνο μήνες πριν, η αλυσίδα Σκλαβενίτης έκανε ακριβώς την ίδια μήνυση σε δυο γυναίκες!

Στις 28/8/2021 οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο τμήμα οι δυο γυναίκες, σε συνέχεια μήνυσης από την αλυσίδα Σκλαβενίτη, επειδή έκλεψαν μισό κιλό φέτα η μία και λίγους ξηρούς καρπούς η άλλη. Για λίγα μόλις ευρώ…

Έχουμε μάθει να ξεχνάμε επιλεκτικά. Ένας ολόκληρος λαός ζει υπό καθεστώς υπνωτισμού, δίχως να θυμάται και να κρίνει.

Εταιρείες – Κολοσσοί, μετρημένες στα δάχτυλα, μαζί με τις γνωστές οικογένειες πατριδοκάπηλων, ελέγχουν ολόκληρη την οικονομία και τις ζωές μας.

Κολοσσοί που παρέχουν στους εργαζομένους τους κατώτατους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Κολοσσοί – μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που απαιτούν από τις κυβερνήσεις νομοσχέδια που εξαθλιώνουν τον λαό (βλ. Εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, απλήρωτες υπερωρίες, δικαίωμα του εργοδότη στην υπερεργασία, εργασία τις Κυριακές, κτλ).

Κολοσσοί που προμηθεύονται με ψεύτικα τιμολόγια εκατομμυρίων προκειμένου να γλιτώσουν την καταβολή ΦΠΑ. Κολοσσοί που χρωστάνε φόρους εκατομμυρίων και δεν ξεχρεώνουν ποτέ.

Και ο ελληνικός λαός τι κάνει;

… τους χειροκροτάει!

… τους προσκυνάει!

Αν πραγματικά επιθυμούμε να ξεφύγουμε από τις μονοπωλιακές καταστάσεις που έχουν δημιουργήσει αυτές οι εταιρείες στις αγορές, η λύση είναι μία:

Αγοράστε από το μικρό μαγαζάκι της γειτονιάς σας.

Κάποιοι διαμαρτύρονται ότι τα μαγαζάκια της γειτονιάς είναι πολύ πιο ακριβά.

Φυσικά και είναι!

Διότι τα μικρά μαγαζιά δεν πατάνε στον λαιμό τους προμηθευτές τους. Δεν παζαρεύουν εκατομμύρια, εξαθλιώνοντας τους παραγωγούς να ζουν με μισθούς πείνας.

Ακόμη κι αν το μαγαζί της γειτονιάς είναι πιο ακριβό, ας το στηρίξουμε όσο μπορούμε.

Διότι το κέρδος θα πάει σε έναν συμπολίτη μας. Ο οποίος με τη σειρά του θα πληρώσει το ενοίκιό του σε έναν τρίτο συμπολίτη μας. Θα πληρώσει τα μαθήματα αγγλικών του παιδιού του, τα μαθήματα μπαλέτου της κόρης του και τα αθλήματα του γιου του.

Και αυτή η κυκλική νομισματική ροή θα επιστρέψει πίσω σε όλους. Πρέπει να αποκοπούν τα μεγαλοθηρία της αγοράς όσο ακόμη μπορούμε.

Διότι αν δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, τότε οι μικρές επιχειρήσεις – οι οποίες ήδη κινδυνεύουν εδώ και χρόνια – θα κλείσουν όλες.

Και τότε γνωρίζετε τι θα γίνει…

Η πιο γνωστή μέθοδος “διαίρει και βασίλευε”.

Οι τιμές στα σουπερμάρκετ θα είναι πρωτόγνωρες. Οι 5-6 αλυσίδες που υπάρχουν όλες κι όλες, θα φροντίσουν να ανεβάζουν ταυτόχρονα τις τιμές τους σε όλα τα προϊόντα.

Κι αν θεωρείτε ότι η αύξηση θα είναι μικρή, δείτε ένα άλλο αντίστοιχο παράδειγμα. Εκείνο της ΔΕΗ.

Με την πρόφαση-ψέμα της “παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης” κατάφεραν σε λιγότερο από 2 χρόνια να διπλασιάσουν το κόστος του ρεύματος.

Ελέγξτε τι πληρώνατε δυο χρόνια πριν και τι πληρώνετε τώρα.

Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και με τα έξοδά σας στο σουπερμάρκετ.

Θα συνεχίσετε να τους προσκυνάτε;

gobeawesome.gr

loading...