ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου   *   

Λίγες ημέρες πριν σε δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια είχαν την τιμητική τους! σέ μου το…

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, περίπου 8 στους 10 πιστεύουν ότι δεν είναι κάτι περιστασιακό και θα διαρκέσει περισσότερο.

Η δε ακρίβεια είναι ένα ακόμη ζήτημα, που απασχολεί πολύ τους πολίτες με την αύξηση στις τιμές του ρεύματος να προβληματίζει το 55%, και τη δεύτερη θέση να παίρνει η αύξηση στα αγαθά, τρόφιμα και είδη σούπερ μάρκετ με 52%. Καύσιμα αλλά και πετρέλαιο θέρμανσης είναι στις επόμενες θέσεις με 40,8% και 37,4% αντίστοιχα!

Για το ζήτημα της ακρίβειας που ταλανίζει και προβληματίζει τον ελληνικό λαό, είχα γράψει λίγες ημέρες πριν δει το φως της δημοσιότητας η παραπάνω δημοσκόπηση:

«Μπορεί ο υπερφίαλος τηλεπωλητής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, να φοράει κομματικές παρωπίδες και να μην βλέπει που έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό, η επικίνδυνη και πλέον ανίκανη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως άλλα λέει η ωμή πραγματικότητα! Πραγματικότητα που δεν παραδέχονται οι κακοί μάγοι της κυβέρνησης!

Ο πολίτης ωστόσο πηγαίνοντας στο βενζινάδικο να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, παθαίνει σοκ με την τιμή του καυσίμου κίνησης, που έχει σκαρφαλώσει στα δυο ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και έχει ξεπεράσει τα δυο ευρώ σε μικρότερες πόλεις και τα νησιά μας!

Επίσης ο καταναλωτής – πολίτης για να πάρει πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθεί αυτές τις παγωμένες ημέρες του Ιανουαρίου, το πληρώνει χρυσάφι!

Επί παραδείγματι, πολυκατοικία που προμηθεύτηκε 500 λίτρα πετρελαίου στις 3 Ιανουαρίου 2022 πλήρωσε 555 ευρώ. Στις 15 Ιανουαρίου 2022, την ίδια ποσότητα την πλήρωσε 580 ευρώ. Για να εκτιναχτεί η ποσότητα των 500 λίτρων στα 610 ευρώ στις 27 Ιανουαρίου 2022!

Όμως τα ίδια συμβαίνουν και με το πετρέλαιο κίνησης (πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο) και με το αέριο κίνησης (πάνω από 1 ευρώ το λίτρο)!

Μιλώντας στην κρατική ΕΡΤ ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, αποκάλυψε πως στην Ελλάδα από το 2011 έχουμε τους υψηλότερους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στην Ευρώπη.

Όπως επίσης αποκάλυψε, πως έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης.

Αλλά και στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης τα ίδια συμβαίνουν. Οι καταναλωτές παθαίνουν σοκ καθημερινώς, αφού στα πολυκαταστήματα το κάθε προϊόν “τσιμπάει” κάθε ημέρα 5, 10, ακόμη και 20 λεπτά του ευρώ! Καθιστώντας το καλάθι της νοικοκυράς όλο και λιγότερο σε βάρος!

Με μια κυβέρνηση να παρακολουθεί, ανίκανη, ανήμπορη να τιθασεύσει την ακρίβεια!

Με τον ελληνικό λαό να φωνάζει: “Άντε στα τσακίδια”, και ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του να μην ακούν, να κάνουν πως δεν ακούν!»!

Η ακρίβεια ρίχνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Αλλά και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Θέμης Κιουρτζής τοποθετήθηκε στην έκρηξη των τιμών των καυσίμων, λέγοντας:

«Στις 14 Φεβρουαρίου 2022 η μέση τιμή στην Αθήνα για την αμόλυβδη βενζίνη ήταν ανά λίτρο 1,838 ευρώ και οι φόροι Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ΦΠΑ είναι 1,05 ευρώ, δηλαδή το 57,12%!

Για δε το diesel κίνησης με μέση τιμή ανά λίτρο 1,581 ευρώ, οι φόροι είναι 0,70 του ευρώ, δηλαδή 44,3% της τιμής!

Από τις 14 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι σήμερα, έχουμε μία αύξηση 28%!

Η επιβάρυνση σε ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων βενζίνης είναι 20 ευρώ!»!

Αλλά ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ μας γνωρίζει επίσης, πως:

«Τα καύσιμα αποτελούν μια τεράστια πηγή εσόδων για το κράτος καθώς ο ΕΦΚ φέρνει στα δημόσια ταμεία πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως!

Η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τους ΕΦΚ, αποσκοπεί στο να μην μειωθούν τα φορολογικά έσοδα και έτσι δημιουργούνται συνειρμικά ερωτήματα!

Όπως, που θα βρει αυτά τα έσοδα όταν επεκταθεί η ηλεκτροκίνηση την οποία μάλιστα επιδοτεί και η οποία θα επιφέρει μείωση των καταναλώσεων στα υγρά φορολογούμενα καύσιμα, με συνέπεια την μείωση των κρατικών εσόδων!

Η σημερινή κυβέρνηση επιδοτεί την ηλεκτροκίνηση, προσδοκώντας την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά ταυτόχρονα φορολογεί υπέρμετρα το πετρέλαιο θέρμανσης, εξαναγκάζοντας τους καταναλωτές, προκειμένου να ζεσταθούν να καίνε ξύλα στο τζάκι τους, δημιουργώντας μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση! Δηλαδή κάτι δεν κολλάει…»!

Ναι αυτή η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση, δυστυχώς φάσκει και αντιφάσκει!

Δεν θα μπορούσε να κάνει ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες μειώνουν τους φόρους ή και τους καταργούν τελείως, προκειμένου να ανασάνουν οικονομικά οι πολίτες τους;

Άλλωστε, με την μείωση των φόρων, θα αυξάνονταν οι πωλήσεις των καυσίμων και μέσω αυτής της αυξήσεως θα ισοσταθμιζόταν η απώλεια εσόδων στο κράτος από τη μείωση των φόρων!

Όμως ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κατήγγειλε επίσης, πως:

«Η παραβατικότητα του λαθρεμπορίου, η νοθεία και η ηλεκτρονική κλοπή στις αντλίες κάθε χρόνο έχει αυξητική τάση»!

Άραγε τι έχουν πράξει γι΄ αυτήν την καταπολέμηση οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης;

Διαχρονική γάγγραινα, που ζημιώνει τους πολίτες – καταναλωτές, αλλά και το κράτος;

Η ακρίβεια λοιπόν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που ρίχνει αυτήν την κυβέρνηση, αυτό το επιτελικό καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Γενική είναι η πτώση των ποσοστών της ΝΔ…

Αλλά η κοινωνία πλέον “το έχει τούμπανο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρυφό καμάρι”!

Και ευτυχώς υπάρχει στην εποχή μας το κομμάτι εκείνο του ελεύθερου διαδικτύου και από το οποίο ενημερώνεται ο λαός μας!

Γιατί βλέπετε, τα Συστημικά ΜΜΕ αποκρύπτουν την αλήθεια επί όλων των ζητημάτων που βλάπτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συγκαλύπτοντας τις παραλήψεις της, τις αστοχίες της, αλλά ταυτόχρονα προπαγανδίζοντας τα τρομοκρατικά αφηγήματα αυτής της κυβέρνησης και των ειδικών της!

Αλήθεια, δεν πιστεύετε πως θα ήταν πολύ χρήσιμη μια πανελλήνια δημοσκόπηση, που θα είχε ως ερώτημα:

Ποιον θεωρείτε ποιο σημερινό μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα;

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Γιώργο Αυτιά, τον Άρη Πορτοσάλτε, τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ή την Ματίνα Παγώνη;

Από την στιγμή όμως που μια τέτοια επιθυμία του λαού μας είναι ανέφικτη, ας προχωρήσω σε όσα έγραψε προ ολίγων ημερών στο διαδικτυακό πόρταλ Pronews ο κ. Τάσος Γκουριώτης, και που οι αναφορές – πληροφορίες του ταρακούνησαν τα θεμέλια του Μαξίμου:

«Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταγράφουν πλέον ακόμα και οι φιλοκυβερνητικές εταιρείες δημοσκοπήσεων, όσο πλησιάζει “η ώρα της αλήθειας” στην κάλπη, είτε γίνουν εκλογές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, είτε γίνουν στο τέλος της τετραετίας σε 15 μήνες από σήμερα.

Όταν η πλέον “φιλοκυβερνητική”, με την έννοια της θετικότητας προς την κυβέρνηση, εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc βγάζει τη ΝΔ να υποχωρεί στις 31% και να καταγράφει απώλειες 6% μέσα σε τρεις μήνες, τότε είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι το νυν κυβερνητικό σχήμα όχι απλώς πνέει τα λοίσθια, αλλά οδεύει πιθανόν και σε ιστορική ήττα.

Ποια είναι η πραγματικότητα από πανελλαδική δημοσκόπηση 2.000 ατόμων που παραδόθηκε προ δύο εβδομάδων στο πολιτικό τμήμα μεγάλης δυτικής πρεσβείας στην Αθήνα: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά εισέρχονται στον προεκλογικό αγώνα από την ίδια αφετηρία. Περί το 23% και οι δύο αυτή την στιγμή.

Η ΝΔ κρατάει μόνο σε Α’ Αθηνών, σε Βόρειο και Νότιο Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών και στην Β’ Θεσσαλονίκης.

Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα συντρίβεται εκλογικά.

Και στις περιοχές που “κρατά”, δεν περνά αλώβητη αλλά κρατά δυνάμεις με απώλειες που ανέρχονται στο 20% των ψήφων του 2019.

Σε όλες τις άλλες περιοχές η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη χάνει από 30 μέχρι και 60% της εκλογικής της δύναμης του 2019.

Όλα τα “κάστρα” της στους νομούς της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου δείχνουν να έχουν αλωθεί.

Ακόμα και στην Κρήτη εμφανίζει πρόβλημα με το ΚΙΝΑΛ να έχει αυξήσει τις δυνάμεις του παντού, αλλά όχι στο ποσοστό που φαίνεται. Απλώς το ΚΙΝΑΛ που θα έδινε αγώνα για να μπει στη Βουλή, πλέον φλερτάρει με διψήφιο εκλογικό ποσοστό…»!

Βαράει διάλυση το μαγαζί…

Είναι πανθομολογούμενο, πως το Μαξίμου έχει χτυπηθεί από ισχυρό σεισμό και οι μετασεισμοί είναι της ίδιας εμβέλειας του αρχικού σεισμού!

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ βράζει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Όποιος μπορεί να παρακολουθεί πηγαδάκια στον περιβάλλοντα χώρο της αίθουσας της Βουλής, αλλά και στο κυλικείο της, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται αυτήν την δυσφορία, αυτήν την αναταραχή!

Επιβαρυντικό κλίμα που εισπράττει στην καθημερινότητά του ο Πρωθυπουργός και προβαίνει σε αλλοπρόσαλλες κινήσεις – αποφάσεις!

Ερμηνεύοντας τα πάντα με δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Διαγράφοντας τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο γιατί με αναφορές από το βήμα της Βουλής δυσαρέστησε την αριστερά!

Διαγράφοντας την Παρασκευή από τη ΝΔ τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο, γιατί δεν άντεχε ο Κ. Μητσοτάκης και “το επιτελικό του κράτος” στο Μαξίμου την έντονη κριτική που τους ασκούσε ο εν λόγω Ευρωβουλευτής!

Και βέβαια στη συνέχεια ξαναχτύπησε ο “δικηγόρος” του Πρωθυπουργού Άδωνις Γεωργιάδης και ο οποίος έγραψε στο Twitter:

«Ο Γιώργος Κύρτσος ήταν ένας από τους υπ. Ευρωβουλευτές που είχα προβάλει προεκλογικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για το σφάλμα μου. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με Χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική»!

Ωστόσο, θα μπορούσε να μας πει ο τηλεβιβλιοπώλης Υπουργός της κυβέρνησης, γιατί δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, για το γεγονός πως από “Μακεδονομάχος” με τη συμμετοχή του στις λαοσυνάξεις, όπου με κάθε σέλφι που έβγαζε εξασφάλιζε κάποιες επιπλέον ψήφους, έγινε υπερασπιστής της ενδοτικής “Συμφωνίας των Πρεσπών”;

Γιατί δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ που μετατράπηκε σε διώκτη της Πίστεώς τους, καθ’ όσον μάλιστα η παραδοχή αυτής της Πίστεως τον έκανε Βουλευτή στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (εξ ου και το “σύνορκος”, αν θυμάσαι Άδωνη;)! Μια συγνώμη που οφειλόταν να δώσει και σε εκείνους τους ψηφοφόρους του στον ΛΑΟΣ και τους οποίους τους ξεγέλασε “πουλώντας” ηθική, ορθόδοξη προσήλωση στην θρησκεία μας και άκρατο πατριωτισμό, που δεν συνάδουν με τον σημερινό Άδωνη Γεωργιάδη και το σημερινό νεοφιλελεύθερο κόμμα του!

Τατσόπουλος, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, δυο σπόρια απόσταση…

Άλλωστε Μητσοτάκης και Γεωργιάδης δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να έχουν στην Κ.Ο. της ΝΔ τον Πέτρο Τατσόπουλο, αν είχε εκλεγεί στις εκλογές του Ιουλίου 2019!

Τον ιδεοληπτικό, τον ρατσιστή, πρώην Βουλευτή (εκλογές 2012) του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2014 μετά από συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, χωρίς ωστόσο αυτή να συνοδεύεται και από παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα!

Πολλές φορές κατά το παρελθόν ο κ. Τατσόπουλος προσπάθησε να διακωμωδήσει την πίστη στην Ορθοδοξία του λαού μας, ως ελάχιστη μειονότητα!

Προχθές λοιπόν για άλλη μια φορά προσπάθησε, εξ αφορμής της υψηλής τηλεθέασης του τηλεοπτικού σήριαλ “Άγιος Παΐσιος” που προβάλλεται από το Mega, να προσβάλλει την Ορθοδοξία!

Ξεσηκώνοντας οργή στον λαό μας, αλλά και σε Μητροπολίτες, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έκανε λόγο για χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις του κ. Τατσόπουλου, αποδίδοντάς του πρόδηλη ειρωνεία, διακωμώδησης της πίστεως του Ορθοδόξου Χριστιανικού κόσμου!

Επισημαίνοντας επιπρόσθετα ο κ. Σεραφείμ, πως οι θέσεις του:

«…δεν αποτελούν προοδευτισμό διότι αποδεικνύουν ότι δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό, διότι προσβάλλει το οντολογικό θεμέλιο εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών πού είναι η διά τού Χριστού θέωση του ανθρωπίνου προσώπου. Ταυτοχρόνως λησμονεί ότι τα ολίγιστα δευτερόλεπτα του ανθρωπίνου βίου του κάθε υβριστού και διώκτου μέσα στην αιωνιότητα είναι απειροελάχιστες στιγμές πού σε μας τους χοϊκούς φαντάζουν σημαντικές, ενώ μπροστά μας εκτείνεται ο αβόλιστος ωκεανός της αιωνιότητας. Επιτίθεται ο κ. Τατσόπουλος εις την πίστη των συνανθρώπων του, αλλά του διαφεύγει προδήλως ότι “εδόθη τοις ανθρώποις άπαξ αποθανείν και μετά ταύτα κρίσις”, στην οποία ασφαλώς δεν πιστεύει, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν και τους ομοίους του την αποδεικνύει a contrario η ύπαρξη του αρνητικού πνευματικού κόσμου και τα ψυχικά και μεταφυσικά φαινόμενα και την πιστοποιεί η άτεγκτη αλήθεια του Πνευματικού Νόμου. Άλλωστε στο Σύμπαν επικρατεί σκέψης, νομοτέλεια και υπερμαθηματική ακρίβεια και σκοπιμότητα, πού ανάγουν στον Αιώνιο και Άφθιτο Δημιουργό.»!

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ο κ. Τατσόπουλος, ότι αυτή η πίστη των Ελλήνων στην Ορθοδοξία κράτησε τον λαό ενωμένο απέναντι σε διχαστικές και διασπαστικές εντάσεις και οι Άγιοι ήταν αυτοί που στήριξαν, ενέπνευσαν και ενίσχυσαν τον λαό σε κάθε περίοδο, μάλιστα σε καιρούς δύσκολους και σκληρούς για την Πατρίδα μας, όταν κάποιοι ιδεολόγοι Μαρξιστές την “πωλούσαν” στους ξένους!

Αλήθεια, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα ζητήσει συγνώμη για την αντιχριστιανική πολεμική του συνοδοιπόρου του στις εκλογές του ΄19 στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Η ανάγκη έφερε κοντά Μητσοτάκη και Πατούλη…

Το βαρομετρικό χαμηλό της ΝΔ πιστοποιεί και η πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη! Αφού ο Γιώργος Πατούλης ήταν καμένο χαρτί για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Οι δυο άνδρες και να υπήρχε περίπτωση να συναντηθούν τυχαία, θα άλλαζαν αμέσως πεζοδρόμιο για να μην συναντηθούν ούτε οι ματιές τους!

Όμως τα πράγματα άλλαξαν! Η ΝΔ τσακίζεται στα βράχια και δεν έχει δικαίωμα για τσαμπουκάδες, από τη στιγμή που ο Γιώργος Πατούλης κρατάει σφιχτά έναν σκληρό πυρήνα ψηφοφόρων, γι΄ αυτό άλλωστε είχε πει ότι θα διεκδικήσει μόνος του εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής!

Έτσι θα πάψει και η αναζήτηση υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Γιατί τελικά: “ανάγκα και οι Θεοί πείθονται”!

loading...