Ν.Δένδιας ενώπιον Τούρκου πρέσβη: «Δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Αιγαίο»! Το ΒΙΝΤΕΟ που δεν έπαιξε κανένα ΚΑΝΑΛΙ

 Μια δήλωση-σοκ έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενώπιον του Τούρκου πρεσβευτή στο Όσλο, καθώς επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Αιγαίο. 

Μπορεί το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου να μετέδωσε με πηχυαίους τίτλους την αντιπαράθεση που είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον Τούρκο πρέσβη, όμως πουθενά δεν μεταδόθηκε η δήλωση για τις έρευνες στο Αιγαίο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ήταν σαφής: Δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο! 

Όπως είπε, ακόμα και αν υπάρχει (σ.σ. είπε μάλιστα πως δεν ξέρουμε ότι υπάρχει), το κόστος εξόρυξης και ο χρόνος που θα απαιτηθεί κάνουν το εγχείρημα αμφίβολο.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για μία νέα εποχή μακριά από τους υδρογονάνθρακες ενώ σημείωσε πως ο παράδεισος του Αιγαίου δεν υπάρχει διάθεση να μετατραπεί σε Κόλπο του Μεξικού.

Εν ολίγοις υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για φυσικό αέριο και για πετρέλαιο, αφού η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς για ανεμογεννήτριες, αλλά και ότι δεν θέλουμε να χαλάσουμε τον πλούτο του Αιγαίου για να έρχονται οι τουρίστες. 

 Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο ο Νίκος Δένδιας είχε κάνει παρόμοια δήλωση σε συνέντευξή του στο ArabNews όταν και είχε πει τα εξής: 

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Και στο σημείο αυτό ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Όπως και τότε, έτσι και τώρα οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών είχαν αποκρυφθεί από το σύνολο του Τύπου, ακόμα και από του αντιπολιτευόμενου 

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό με το γεγονός ότι κάποιοι προωθούν τον Ν.Δένδια για την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη; Άγνωστο. 

loading...