Μεταλλαγμένοι στα διαστημικά κάτεργα… Οι είλωτες των μελλοντικών διαστημικών ορυχείων θα είναι αναγκαστικά μεταλλαγμένοι…


Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα   *   

Ο αποικισμός άλλων πλανητών συναρπάζει τους ανθρώπους από την αρχαιότητα. Ωστόσο, η διαβίωση σε εξωγήινες βάσεις −που στην πραγματικότητα προορίζονται για την εξόρυξη ορυκτών− δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, διότι η ανθρώπινη φυσιολογία πρέπει να τροποποιηθεί για να αντέχει σε τόσο εχθρικά περιβάλλοντα. Μήπως τελικά οι γονιδιακές θεραπείες με πειραματικά σκευάσματα αγνώστων μακροπρόθεσμων συνεπειών, στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στο να δημιουργηθεί μια δεξαμενή εκατομμυρίων μεταλλαγμένων που θα αντέχουν στα απάνθρωπα διαστημικά ορυχεία-κάτεργα;

Εν έτει 2021, παρά την υποχρεωτική ανεργία εκατομμυρίων εργαζομένων εξ αιτίας της υγειονομικής δικτατορίας που έχει επιβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, συμβαίνει το εξής παράδοξο: τα διαστημικά προγράμματα συνεχίζουν ακάθεκτα την πορεία τους απορροφώντας πακτωλό κρατικών, όσο και άλλων χρηματοδοτήσεων, αντί να στηρίζονται αξιοπρεπώς οι παρά την θέλησή τους άνεργοι.

Το όνειρο του Έλον Μασκ της διαστημικής εταιρείας SpaceX να αποικίσει τον Άρη, ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα από το 2025. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος: οι κρατικές υπηρεσίες διαστημικής των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας προετοιμάζουν κι αυτές επανδρωμένα ταξίδια.

Οι διεθνείς ολιγάρχες με τη βοήθεια κρατικών επιδοτήσεων, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα υπερισχύσει στους τροχιακούς σταθμούς γύρω από τη Γη, στις εναέριες βάσεις στα νέφη της Αφροδίτης, στα ορυχεία της Σελήνης, του Άρη και του μεγάλου δορυφόρου του Κρόνου, του απόκοσμου Τιτάνα, και ταυτοχρόνως ανταγωνίζονται στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, στις υποτιθέμενες «πράσινες» ΑΠΕ και στις συνθετικές τροφές.

Η ανθρωπότητα σύντομα θα κρυώνει, θα πεινάει και θα υποφέρει, αλλά όλο το χρήμα από τους φόρους της μεσαίας τάξης που πεθαίνει, θα κατευθύνεται σε άσχετες με την ανθρώπινη ευημερία δράσεις.

Cui bono, ποιος επωφελείται λοιπόν από όλα αυτά;

Εκτός από τον Έλον Μασκ που έχει προνομιακή μεταχείριση από τη ΝASA, δισεκατομμύρια δολάρια δαπανούν σε προετοιμασίες για επανδρωμένα διαστημικά ταξίδια, ο Τζεφ Μπέζος με την εταιρεία του Blue Origin, η ίδια η NASA, η CNSA (Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας), η Roscosmos (Κρατική Υπηρεσία Διαστημικής της Ρωσίας), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), και οι κρατικοί διαστημικοί οργανισμοί της Ιαπωνίας, του Ισραήλ, της Ινδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Παρά την ενεργειακή κρίση, η Κίνα από καιρό σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στην επιφάνεια της Σελήνης, παράλληλα ετοιμάζει τον δικό της τροχιακό σταθμό, ενώ το σκάφος της Tianwen-1 όχι μόνο κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη, αλλά τον Μάιο του 2021 προσεδάφισε και ένα όχημα ρόβερ και εξερεύνησε με επιτυχία την γύρω περιοχή. Η Κίνα συνεργάζεται επίσης με τη Ρωσία για μια κοινή βάση στη Σελήνη.

Δεν είναι παράλογο να γίνονται όλα αυτά όταν η ανθρωπότητα μαστίζεται από την ψευτο-πανδημία και προσφάτως από ενεργειακή κρίση; Σε τι θα χρησιμεύσει η υποτιθέμενη «κατάκτηση του διαστήματος»;

Επισήμως, τούτο γίνεται στο όνομα της διαστημικής εποποιΐας, της επιστημονικής έρευνας, αλλά και της ανεύρεσης πολύτιμων ορυκτών που πλέον σπανίζουν στη Γη.

Ανεπισήμως όμως;

Προορίζονται τελικά οι εκπαιδευόμενοι αστροναύτες να δημιουργήσουν ορυχεία, προκειμένου να παράγεται ήλιο-3, απαραίτητο για την θερμοπυρηνική σύντηξη του υδρογόνου, ώστε επιτέλους οι λαοί να αποκτήσουν άφθονη και πάμφθηνη ηλεκτρική ενέργεια, σπάνιες γαίες και άλλα πολύτιμα στοιχεία όπως ασήμι, βισμούθιο, νικέλιο, τιτάνιο, παλλάδιο και πλατίνα, τόσο απαραίτητα στον τεχνολογικό πολιτισμό μας;

Μήπως όμως όλες αυτές οι δικαιολογίες δεν είναι παρά ακόμα μία εξαπάτηση των λαών, προκειμένου διάφορες ιδιωτικές εταιρείες να λαμβάνουν πλουσιοπάροχες κρατικές επιχορηγήσεις και να απομυζούν τα χρήματα των επενδυτών;

Ή μήπως τίποτε απ’ όλα αυτά, αλλά τελικά κάτι πιο σκοτεινό, όπως θα διαπιστώσουμε στο τέλος αυτού του άρθρου;

Οι μελλοντικές διαστημικές βάσεις

Ας δούμε όμως τι χρειάζεται για να πάει κάποιος στις μελλοντικές διαστημικές βάσεις.

Το ανθρώπινο σώμα έχει εξελιχθεί μέσω φυσικής επιλογής για να ζει μόνο στο επίγειο περιβάλλον ή σε ένα παρόμοιο. Κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει πουθενά στο ηλιακό μας σύστημα και, προς το παρόν, τα ταξίδια σε άλλα ηλιακά συστήματα που εικάζεται ότι έχουν εξωπλανήτες παρόμοιους με τη Γη, είναι αδύνατα, λόγω των κολοσσιαίων αποστάσεων και της ανυπαρξίας κατάλληλης τεχνολογίας πρόωσης των διαστημοπλοίων.

Κατά συνέπειαν, και για πολλά χρόνια ακόμα, είμαστε αναγκασμένοι να περιοριστούμε στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που όμως είναι όλοι αφιλόξενοι για τους ανθρώπους.

Εκεί, δηλαδή, που μπορούν να γίνουν ορυχεία είναι στη Σελήνη, στον Άρη και στον Τιτάνα, αλλά όχι στην Αφροδίτη. Ιδού γιατί:

Η ζωή στον πλανήτη Αφροδίτη

Για την Αφροδίτη είναι γνωστό ότι επειδή στην επιφάνειά της η ατμόσφαιρα αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα και θειϊκό οξύ, επικρατεί το ισχυρότερο φαινόμενο θερμοκηπίου στο ηλιακό μας σύστημα, η επιφάνειά της καίγεται από θερμοκρασία 453 βαθμών Κελσίου, δεν υπάρχει νερό και η πίεση είναι 92 bar, δηλαδή θανάσιμη για τον άνθρωπο.

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι η ανθρώπινη διαβίωση είναι εφικτή σε υψόμετρο ανάμεσα στα 55 και στα 70 χιλιόμετρα από την επιφάνειά της, δηλαδή μόνο στη βάση των νεφών της.

Σ’ αυτή τη ζώνη, επικρατούν συνθήκες ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στους τροπικούς της Γης, και οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μέσα σε αερόστατα, εάν φυσικά καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα του άκρως διαβρωτικού θειϊκού οξέως.

Η διαφυγή στις αιωρούμενες βάσεις της Αφροδίτης είναι μία λύση σε περίπτωση βιβλικής καταστροφής στη Γη.

Πάνω σ’ αυτό το σχέδιο εργάζεται ήδη η NASA με το πρόγραμμα HAVOC (High Altitude Venus Operational Concept). Aς το συγκρατήσουμε αυτό.

Αναπαράσταση βάσεων, αιωρούμενων πάνω από τα νέφη της Αφροδίτης, από το Ερευνητικό Κέντρο Λάνγκλεϊ της NASA.

Η ζωή στον πλανήτη Άρη

Η εκπαίδευση των υποψήφιων αποίκων και η προσομοίωση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην επιφάνεια του Άρη, συνήθως γίνεται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους θόλους, απομονωμένους από το εξωτερικό περιβάλλον, και κατόπιν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

Ωστόσο, ορισμένοι γνωσιακοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όλα αυτά δεν είναι αρκετά ώστε οι μελλοντικοί άποικοι να καταφέρουν να επιβιώσουν εκεί που θα πάνε, αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξουν το σώμα τους με έναν πολύ ακραίο τρόπο.

Ο κίνδυνος προβλημάτων υγείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπου δεν θα υπάρχει άμεση ιατρική υποστήριξη και φροντίδα επαγγελματικού επιπέδου, θα είναι πολύ υψηλός.

Γι’ αυτόν τον λόγο, προτείνουν και την τοποθέτηση του πληρώματος σε τεχνητό κώμα πριν από το ταξίδι, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις ενεργειακές απαιτήσεις, να αποτρέψει την ατροφία των μυών και να παρέχει επιπλέον θωράκιση από την κοσμική ακτινοβολία του βαθέως διαστήματος.

Άλλοι επιστήμονες προτείνουν την αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης και της χοληδόχου κύστης των αστροναυτών, προτού σταλούν σε μακροχρόνιες διαστημικές πτήσεις.

Άλλες προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι οι εξής:
• η αύξηση της οστικής και της μυικής τους μάζας (γονίδιο LRP5/τροποποίηση G171V) και γονίδιο MSTN/IVS1+5G),
• η βακτηριδιακή τροποποίηση της χλωρίδας των εντέρων τους,
• η αντικατάσταση των πνευμόνων τους με τεχνητούς, ώστε να μπορούν να εισπνέουν τον αρειανό ή τον τιτάνιο δηλητηριώδη αέρα,
• η τροποποίηση του δέρματός τους προκειμένου να γίνει ανθεκτικό στις κοσμικές ακτίνες.

Η τελευταία θα επιτευχθεί ενσωματώνοντάς του το βακτήριο Deinococcus Radiodurance, που η δράση του κατά την διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού θα είναι σε αναστολή, αλλά θα ενεργοποιηθεί μόνον όταν φτάσουν στον προορισμό τους.

Το εν λόγω βακτήριο έχει την ιδιότητα να αντέχει σε ακτινοβολίες αντίστοιχες με αυτές μιας ατομικής βόμβας, δηλαδή 7.000 φορές ισχυρότερες απ’ αυτές που είναι θανατηφόρες για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα κανονικά βακτήρια.

Η χρήση του προτάθηκε διότι όταν ευοδωθούν τα σχέδια γαιοποίησης (terraforming) του Κόκκινου Πλανήτη που προβλέπουν την πυροδότηση ατομικών βομβών προκειμένου να αποκτήσει πιο πυκνή ατμόσφαιρα απ’ αυτήν που έχει σήμερα, θα σημαίνει ότι για πολλά χρόνια η ατμόσφαιρά του θα είναι άκρως ραδιενεργή για τον άνθρωπο.

Το βακτήριο Deinococcus Radiodurance θεωρείται αναγκαίο για την τροποποίηση των σωμάτων των μελλοντικών διαστημικών αποικιστών του Άρη και του Τιτάνα.

Ακριβώς πάνω στην προοπτική ενσωμάτωσης αυτού του ανθεκτικού βακτήριου στο γονιδίωμα των αστροναυτών, εργάζεται πυρετωδώς ο καθηγητής Μίροσλαβ Ράντμαν (Miroslav Radman) του πανεπιστημίου Ντεκάρτ των Παρισίων και η ομάδα του.

Ο καθηγητής μάλιστα δηλώνει ότι «αυτά τα μικροσκοπικά τέρατα θα μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε το μυστικό της ανάστασης και της αιώνιας νεότητας», απευθυνόμενος κυρίως στους δισεκατομμυριούχους επενδυτές που τρέμουν το γήρας και τον θάνατο.

Σ’ αυτά τα διανθρωπιστικά πειράματα που απορροφούν δισεκατομμύρια δολάρια από τα κρατικά ταμεία, δραστηριοποιούνται εταιρείες δεδηλωμένων μετανθρωπιστών όπως:

Το Καναδικό Ινστιτούτο Γενομικής Κρεγ Βέντερ (Craig Venter Genomics Institut), η Human Longevity Inc. που δημιούργησε ο Βέντερ μαζί με τον ελληνικής καταγωγής Πίτερ Διαμάντη, συνιδρυτή του Πανεπιστημίου της Μοναδικότητας (Singularity University), η νεοφυής εταιρεία Unity Biotechnology πάνω στην οποία έχει επενδύσει ο Τζεφ Μπέζος, και άλλες.

Διαβάστε τη συνέχεια του εξαιρετικού άρθρου στο aperopia.fr

loading...