ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ που συζητείται σε όλο τον πλανήτη! ΟΤΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ φώναξε στον Ρώσο αρχικατάσκοπο «Μίλα καθαρά…»

 Πούτιν: “Μίλα καθαρά!” Έχασε τα λόγια του ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών ο οποίος μίλησε για είσοδο των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το   σκηνικό εκτυλίχθηκε κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας τη Δευτέρα (φωτογραφία Alexey Nikolsky/Kremlin/AP, επάνω) μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, ενώ ο ρώσος πρόεδρος ζητούσε τη γνώμη των συνεργατών του πριν αποφασίσει για την αναγνώριση των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
«Δώσαμε την ευκαιρία στην Ουκρανία να διεκδικήσει την ειρήνη και να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ. Τώρα, στο χειρότερο σενάριο συζητάμε για την απόφαση που θα πάρουμε σήμερα» ακούγεται να λέει το γεράκι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Σεργκέι Ναρίσκιν.
Εμφανώς ενοχλημένος, ο Πούτιν τον διακόπτει: «Τι εννοείς το χειρότερο σενάριο; Μήπως προτείνεις διαπραγματεύσεις;» Ο επικεφαλής υπηρεσίας κατασκοπείας ξαφνιάζεται: «Οχι, ξέρετε εγώ…».
«Μίλα καθαρά», ανεβάζει τον τόνο της φωνής του ο Πούτιν, «είσαι υπέρ της αναγνώρισης κυριαρχίας;» «Είμαι υπέρ της πρότασης για ένταξη στη ρωσική ομοσπονδία των δημοκρατιών» απαντά…
Ο Πούτιν, ο οποίος έχει αρχίσει να χαμογελά ειρωνικά, τον διακόπτει και πάλι: «Δεν μιλάμε εδώ για προσάρτηση, δεν είναι αυτό το θέμα μας». Και ο Ναρίσκιν απαντά: «Είμαι υπέρ της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας». Τότε, ο Πούτιν βάζει τέλος στον διάλογο, λέγοντας: «Ευχαριστώ, κάθισε στη θέση σου τώρα».
 Η ταραγμένη έκφραση και τα… ρολόγια
Ορισμένοι αναφέρθηκαν στην πιθανότητα να επρόκειτο για μια προσεκτικά σχεδιασμένη συνάντηση προκειμένου να δείξει στη Δύση ποιες άλλες επιλογές θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες, αλλά η ειλικρινά ταραγμένη έκφραση του Ναρίσκιν υποδηλώνει το αντίθετο.
Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν ο Πούτιν είχε αποφασίσει ή όχι το σχέδιό του για την Ουκρανία πριν μήνες, αλλά ήταν σίγουρα ξεκάθαρο ότι η απόφαση για την αναγνώριση είχε ληφθεί πολύ πριν εκτυλιχτεί αυτό το περίεργο σκηνικό.
Υπήρξε πολύ μικρή ανταλλαγή απόψεων και η ιδέα ότι όλα ήταν αυθόρμητα υπονομεύτηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι τα κοντινά πλάνα στα ρολόγια ορισμένων συμμετεχόντων φαινόταν να υποδηλώνουν πως η «ζωντανή» μετάδοση είχε γυριστεί στην πραγματικότητα αρκετές ώρες νωρίτερα.
Αυτό δεν εμπόδισε τον Πούτιν να τονίσει ότι επρόκειτο για μια πραγματικά ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.
«Καθένας από εσάς το ξέρει, και θέλω ιδιαίτερα να το υπογραμμίσω… Δεν έχω συζητήσει τίποτα από αυτά μαζί σας πριν. Δεν ζήτησα τη γνώμη σας πριν. Και αυτό συμβαίνει αυθόρμητα, γιατί ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας χωρίς καμία προκαταρκτική προετοιμασία», είπε.
Η εμφάνιση του Πούτιν λίγες μόνο ώρες αργότερα με τη μακρά, προετοιμασμένη και εκτεταμένη ομιλία του έκανε τον ισχυρισμό ότι όλα αυτά ήταν μια διαδικασία λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο ακόμη πιο απίθανο.
press-gr.com
loading...