ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η επιστολή των πολιτών είναι μια επίπληξη προς την κυβέρνηση από όλους τους πολίτες της χώρας Α,Β ή Γ κατηγορίας. Δυστυχώς το λέω αυτό  με μεγάλη θλίψη διότι έτσι μας έχουν αξιολογήσει και χαρακτηρίσει, αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Ο βασικός ρόλος ενός κράτους είναι να λειτουργεί νόμιμα και ισότιμα στον κάθε πολίτη χωρίς να τους διαχωρίζει σε διάφορες κατηγορίες, αποδεκτούς και αναπόδεικτους. 

Αυτό φυσικά επιδιώκει σήμερα η κυβέρνηση, όπου πράγματι προσπαθεί  να κάνει. 

Ο πρωθυπουργός έχει το πλεονέκτημα της δύναμης απέναντι στους πολίτες όπου από αυτόν εξαρτάται, εφόσον είναι ικανός να χειριστεί σωστά τα δικαιώματα των πολιτών σε νομικό πλαίσιο.  

Δεν υπάρχει σήμερα πλέον το ενδιαφέρον και η ενοποιημένη δύναμη μεταξύ των πολιτών όπως στο παρελθόν, εδώ καίγεται το σπίτι του γείτονα και ο άλλος λέει εμένα τι με νοιάζει, όπου στο τέλος καίγεται και το δικό του σπίτι!  

Πριν μερικές δεκαετίες βλέπαμε ότι τα κόμματα για παράδειγμα του Κ.Κ.Ε, ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ν.Δ ή ακόμη και τα συνδικάτα, «που δεν υπάρχουν τώρα» ήταν οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του λαού. Με τα πρώτα αποφασιστικά λάθη της κυβέρνησης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούσαν και ανέτρεπαν ακόμη τις αποφάσεις πριν τις υλοποιήσουν.     

Τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει, βλέπουμε μόνο να υπάρχει συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων απέναντι στους απενεργοποιημένους η αδρανοποιημένους πολίτες.(Αυτοί οι όροι μου θυμίζουν το περιεχόμενο των εμβολίων). 

Κάτι δεν λειτουργεί σωστά σε αυτήν την χώρα.   

Δεν υπάρχει καθόλου εφαρμογή πρόγνωσης ούτε προγραμματισμός από την κυβέρνηση, όλα λειτουργούν με ανοργάνωτες στιγμιαίες και όχι με οργανωμένες αποφάσεις.

Το λέω αυτό διότι εδώ και μερικές ημέρες στα τηλεοπτικά κανάλια οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν με τις προβλέψεις τους, ότι αναμένουμε ισχυρές χιονοπτώσεις. Αυτό τι σημαίνει, ότι σε ένα οργανωμένο κράτος θα είχαν βγάλει ήδη τις εκχιονιστικές “αλατιέρες” πριν την χιονόπτωση, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία και τον εγκλωβισμό.  

Εκ τον υστέρων το παραδέχτηκε και ζήτησε συγνώμη ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την δήλωσή του της 26/1/2022  όπου ήδη είχαν προκύψει οι άσχημες καιρικές συνθήκες των χιονοπτώσεων στην Αττική, διότι αμέλησε ή δεν πρόλαβε το οργανωμένο κράτος. Οι πολίτες δεν κατάλαβαν γιατί ο πρωθυπουργός τους ζήτησε συγνώμη εφόσον υπάρχει ένα οργανωμένο κράτος, εκτός αν κάνω εγώ λάθος και δεν είναι έτσι.  Με λίγα λόγια η ανακοίνωση του πρωθυπουργού δηλώνει ότι η κυβέρνησή του πάσχει από πολλές αδυναμίες οργάνωσης, δηλαδή έχει το όραμα άλλα δεν είναι άξιος για να κυβερνήσει, διότι προφανώς κάποιοι τον προδίνουν. 

Ο πολίτης κατανοεί πολύ καλά και δεν λησμονεί, τώρα είναι πολύ αργά για να ζητάς ευσπλαχνία από τον λαό. Αυτό χαρακτηρίζεται σαν μια απαράδεκτη αδυναμία και μια απεγνωσμένη πολιτική σκέψη. Αν δεν τραβάει η ομάδα απλά κάνεις μεταγραφές ή κρεμάς τα παπούτσια. 

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης

loading...