Η κυβερνητική ανευθυνότητα και αναισθησία…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Την Τρίτη δημοσίευα στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ egerssi.gr, αλλά και στην καθημερινή εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα κείμενο, με τον τίτλο: Ανθέλληνες από γεννησιμιού τους οι Εγγλέζοι…

Όπου ο κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ. Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας, καθηγητής Επικοινωνιολογίας, επίτιμος καθηγητής μάνατζμεντ και μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης επιχείρησης στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο DURHAM, έκτο στο Ηνωμένο Βασίλειο και 82ο παγκοσμίως, έστειλε αναφορές στο παγκόσμιο δίκτυο του Βρετανικού BBC για την καταστροφική πυρκαγιά στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Euroferry Olympia ανοικτά της Βόρειας Κέρκυρας, επειδή το BBC ανέφερε ως Ελληνικό το Ferry Boat Olympia!

Επισημαίνοντάς τους, πως το εν λόγω πλοίο ήταν ιδιοκτησίας Ιταλικής και ανήκει στην Ναυτιλιακή Εταιρεία Grimaldi, με αναρτημένη την Ιταλική σημαία!

Μάλιστα ο κ. Πιπερόπουλος έστειλε προσωπική ηλεκτρονική επιστολή (εκτός του BBC) και στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού κ, Βασίλη Κικίλια!

Εξ αυτού του λόγου, συμλήρωνα στο κείμενό μου της Τρίτης:

Όπως διαβάζουμε ο κ. Πιπερόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια! Σε ποιες ενέργειες προέβη ο κ. Κικίλιας; Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης και τον Υπουργό των Εξωτερικών, ώστε να προβούν σε επίσημη διαμαρτυρία προς το BBC, ακόμη μάλιστα και προς την Βρετανική κυβέρνηση; Ή και αυτήν, την νέα ανθελληνική Βρετανική προπαγάνδα, η ελληνική κυβέρνηση θα την καταπιεί αμάσητη;

Είναι δυνατόν, ιδιώτες να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση;

Ωστόσο, ω του θαύματος, την Τετάρτη 23/2/2022 διαβάζω στην διαδικτυακή σελίδα http://www.elliniki-gnomi.eu/ τα παρακάτω:

«“Ευχαριστεί” ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

Τελικά το BBC ΔΙΟΡΘΩΣΕ (στα έντυπα και ράδιο-τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του) το λάθος των πολύωρων ανακριβών αναφορών του στο φλεγόμενο βόρεια της Κέρκυρας Euroferry-Olympia ταυτοποιώντας το, ως ΕΛΛΗΝΙΚΟ ενώ πρόκειται για σκάφος της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI, το οποίο ταξιδεύει με Ιταλική Σημαία εξυπηρετώντας την γραμμή Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι.

Τα δελτία του BBC αναφέρονται πλέον σε σκάφος ΙΤΑΛΙΚΗΣ ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI το οποίο ταξιδεύει με ΙΤΑΛΙΚΗ Σημαία.

Φυσικά ΟΛΟΙ ευχόμαστε να εντοπισθούν οι αγνοούμενοι επιβάτες και ΟΛΟΙ εκφράζουν τα συγχαρητήρια στους άνδρες της ΕΜΑΚ και τα πληρώματα της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο πλήρωμα του Ιταλικού σκάφους για τις προσπάθειές τους στη διάσωση επιβατών.

Εκφράζω δημόσια ένα πελώριο ειλικρινές, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από “πάτο” καρδιάς (πιο κάτω απλά ΔΕΝ πάει) σε εσάς που αναδείξατε τις προσπάθειές μου να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι “λανθασμένες” (και περίεργες) αναφορές του BBC, ότι πρόκειται για ΕΛΛΗΝΙΚΟ σκάφος σχετικά με το τραγικό συμβάν σε Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Όπως έγινε γνωστό, είναι το τέταρτο σκάφος της Εταιρείας που παραδίδεται σε φλόγες.

Καθώς περιμένουμε τώρα αφίξεις τουριστών ΔΕΝ χρειαζόμαστε άδικη…Δυσφήμιση!»!

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι, πως όταν επιδεικνύεται στο Σύστημα (εσωτερικό και διεθνές) αποφασιστικότητα και πυγμή, η κατάληξη θα είναι νικηφόρα! Τέτοια που επέδειξε ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος!

Κατόρθωσε να επιβάλλει στο BBC την ορθότητα μιας ειδήσεως που μονοπώλησε τα διεθνή Μέσα! Κατόρθωσε με το κύρος του, αυτό που πολλές φορές δεν μπορούν να καταφέρουν οι έρπουσες και υποτονικές στα εθνικά θέματα ελληνικές κυβερνήσεις!

Αλλά, σημειώστε παρακαλώ κι αυτό – και δεν μπορώ να μην το αναφέρω – πως ο κ. Πιπερόπουλος μου τηλεφώνησε την Τρίτη το απόγευμα για να με ευχαριστήσει για το δημοσίευμά μου, που αναφερόταν στην πατριωτική παρέμβασή του στο BBC!

Μια ενέργεια από τον κ. Γιώργο Πιπερόπουλο, που δείχνει το βάθος και το μέγεθος του μεγαλείου του! Αυτής της προσωπικότητας με διεθνή απήχηση!

Δοθείσης λοιπόν της ευκαιρίας του τηλεφωνήματος, δεν μπορούσα να μην μπω στον πειρασμό και να μην τον ρωτήσω τον κ. Πιπερόπουλο, αν του τηλεφώνησαν οι κ.κ. Νίκος Δένδιας (ΥΠΕΞ) και Βασίλης Κικίλιας (Υπουργός Τουρισμού)!

Βεβαίως και γνωρίζετε την απάντηση! ΟΧΙ!

Γιατί άλλωστε να το πράξουν αυτό; Έχουν άλλα ζητήματα πιο …σοβαρά να διαχειριστούν!

Αλλά και στην ερώτησή μου, για το πού ακριβώς βρισκόμαστε, ως χώρα, ως λαός, ο κ. Γιώργος Πιπερόπουλος λακωνικά μου απάντησε: Σαπίσαμε!!

Ιεροσυλία προς την γαλανόλευκη από τη Νίκη Κεραμέως…

Σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Εβραίους της Ξάνθης που εξοντώθηκαν από τους ναζί, βρέθηκε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως διαβάζουμε στο Pronews!

Κάνοντας μια αδιανόητη κίνηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Ξάνθη, καθώς πέταξε κάτω την Ελληνική Σημαία, σαν σκουπίδι και την παράτησε εκεί!

Εκεί η Νίκη Κεραμέως και οι άλλοι επίσημοι τράβηξαν με άγαρμπο τρόπο την αιματοβαμμένη γαλανόλευκη σημαία από το μνημείο για να το ξεσκεπάσουν, στη συνέχεια την άφησαν βιαστικά να σύρεται στο έδαφος και στη συνέχεια την τοποθέτησαν δίχως ίχνος σεβασμού, τσαλακωμένη, κάτω, δίπλα στο μνημείο, λες και πρόκειται για κάποιο απλό πανί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο 851/1978 “Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας”, αναφέρεται ότι η εθνική σημαία, μεταξύ άλλων:

«Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα εθνικά χρώματα»!

Δυστυχώς, όμως, η Ν. Κεραμέως ούτε αυτό φάνηκε να γνωρίζει, αλλά ούτε το αυτονόητο που μαθαίνουν τα παιδιά του δημοτικού, να σέβεται την ιερή σημαία της πατρίδας μας, για την οποία έχει χυθεί τόσο αίμα στο πέρασμα των αιώνων!!

Η πτώση μιας κοινωνίας…

Την Πέμπτη το βράδυ ο ΠΑΟΚ πέτυχε περιφανή πρόκριση στην Ευρώπη για το Europa Conference League!

Ωστόσο αυτή επισκιάστηκε από πανό που αναρτήθηκε από τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στα κιγκλιδώματα του γηπέδου της Τούμπας! Το οποίο έγραφε:

«Αδέρφια, κρατάτε γερά»!

Ένα σύνθημα που απευθυνόταν στους 12 συλληφθέντες οπαδούς που ενέχονται στην δολοφονία του άτυχου Άλκη Καμπανού, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί και η οποία στυγερή δολοφονία συγκλόνισε το Πανελλήνιο πριν λίγες ημέρες!

Ένα εμετικό πανό, που προκάλεσε ήδη την παρέμβαση Εισαγγελέα!

Στην οποία ο Εισαγγελέας ζητά να ανοίξουν οι κάμερες που υπάρχουν στο γήπεδο για να φανεί ποιοι το κρέμασαν και ποια είναι η σχέση τους με αυτούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο πρώτος λόγος ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στο κλειστό σύστημα παρακολούθησης της αστυνομίας προκειμένου να δοθούν απαντήσεις, όπως αναφέρει το αθλητικό διαδικτυακό πόρταλ SDNA!

Ωστόσο προσωπικά πιστεύω, πως μεγάλη ευθύνη έχει η διοίκηση του ΠΑΟΚ και ο υπεύθυνος του γηπέδου της Τούμπας! Αφού θα έπρεπε να ενημερώσουν τους διαιτητές του αγώνα (Βέλγοι), πως δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουν, αν δεν “κατέβαινε” αυτό το εμετικό πανό!!

loading...