Εχουν τρελάνει τον κόσμο με τους λογαριασμούς του ρεύματος – Δείτε πόσο ρεύμα ήρθε σε κλειστό εξοχικό σπίτι


 Την ώρα που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για τα περισσότερα νοικοκυριά και η ακρίβεια χτυπάει «κόκκινο», ακόμη ένας πολίτης έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν είδε τις χρεώσεις για ένα κλειστό εξοχικό που έχει στην Λάρισα. Πρόκειται για ένα σπίτι 98 τετραγονικών, που τους χειμώνες παραμένει κλειστό. Όταν όμως έφτασε στα χέρια του ο λογαριασμός, δεν πίστευε στα μάτια του.


Σε διάστημα 121 ημερών, στο οποίο περιλαμβάνονταν και η καλοκαιρινή χρήση, πλήρωσε 83,89 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα. Πόσο καλείται να πληρώσει για 23 ημέρες, με το εξοχικό του κλειστό, τώρα το χειμώνα; Ο λογαριασμός του ήρθε 70,28 ευρώ!


Πιο αναλυτικά, ο κύριος Χαρίλαος είναι ιδιοκτήτης εξοχικού 98 τ.μ. στον Αγιόκαμπο. Στα μέσα Δεκεμβρίου κλήθηκε να πληρώσει τον εκκαθαριστικό λογαριασμό του ηλεκτρικού των 84 περίπου ευρώ. Είχε καταναλώσει 533 κιλοβατώρες, κατά τη χρονική περίοδο από 21 Ιουλίου έως 19 Νοεμβρίου του 2021.


Κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, άλλαξε πάροχο και «μετακόμισε» σε άλλον ιδιώτη. Δείτε όμως την ειρωνεία: Στα μέσα Φεβρουάριου του 2022, του ήρθε λογαριασμός από τη νέα εταιρεία: η κατανάλωση ήταν 230 κιλοβατώρες, για το χρονικό διάστημα από 29 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2021 (μόλις 23 ημέρες δηλαδή), ύψους 70 ευρώ.


Ωστόσο, το εξοχικό κατά το διάστημα αυτό ήταν κλειστό, οπότε αμφιβάλλει ακόμη και για την αξιοπιστία της καταμέτρησης αν βεβαίως αυτή έχει γίνει. Ενδεικτικά αναφέρει ότι, όπως προκύπτει και από τους λογαριασμούς ρεύματος η καταμέτρηση που έγινε από τον πρώην πάροχο, με βάση την οποία εκδόθηκε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός του, είχε ένδειξη 40.302, ενώ στις 8 Φλεβάρη, οπότε ήλεγξε το ρολόι του, η ένδειξη ήταν 40.379. Μια διαφορά δηλαδή μόλις 77 κιλοβατώρες! Προσπάθησε να βρει εξήγηση στον πάροχό του, αλλά δεν του δόθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :